FCSTEAUA.RO

Cristian Gațu, comandant CSA (’97-’98) : „În ’98, Armata a cedat tot patrimoniul Stelei!”

Omul care a jucat un rol cheie la momentul în care echipa de fotbal „roș-albastră” s-a despărțit de MApN explică, pentru Evenimentul Zilei, că „SC FC Steaua București SA” este aceeași entitate sportivă cu echipa care a câștigat Cupa Campionilor.

După ce Florin Talpan, juristul CSA, a cerut retrogradarea echipei, din cauză că ÎCCJ a decis că SC FCSB SA a pierdut marca Steaua, Cristian Gațu, fost comandat la CSA Steaua București în perioada când secția de fotbal s-a rupt de MApN și a trecut la AFC Steaua București, pe 9 aprilie 1998, susține că Armata nu are dreptate în tot acest conflict.

Cristian Gaţu, a dat astăzi un interviu interesant în Evenimentul Zilei, explicând de ce dorinţele lui Florin Talpan, actualul jurist al CSA, nu sunt întemeiate.

Potrivit fostului mare handbalist stelist, „Magicianul semicercului” cu zece titluri de campion și o Cupa Campionilor Europeni în 1977, Armata nu are dreptate, clubul SC FCSB SA fiind continuatorul de drept al echipei care în 1986 câştiga Cupa Campionilor.

În 1998 am fost informați de FRF că trebuie să rupem legăturile cu MApN, pentru că FIFA și UEFA interziceau ca echipele să aparțină de un minister.

Eu m-am ocupat de tot ceea ce a însemnat această rupere. Am înființat o organizație non-profit, AS FC Steaua București, iar MApN a cedat tot patrimoniul Stelei. Inclusiv folosirea pe durată nelimitată a stadionului.

Președinte trebuia să fie Emerich Ienei, dar el a preferat să rămînă director tehnic la FRF. Astfel, l-am numit pe Viorel Păunescu, care era sponsor și apropiat de echipă.

Eu sînt dezamăgit de această situație. Steaua lui Gigi Becali este aceeași care a fost tot timpul. Este aceeași cu echipa care a cîștigat Cupa Campionilor. Nu știu ce se urmărește acum. În plus, Armata nu are bani pentru a susține echipa de fotbal”, a spus Cristian Gațu în Evenimentul Zilei.

Nota Redacției

Facem următoarele precizari.

  • Prin „MApN a cedat tot patrimoniul Stelei”, marele stelist se referă numai  patrimoniul secției de fotbal, nu la întregul club CSA Steaua.
  • Prin „folosirea pe durată nelimitată a stadionului” se referă la faptul că AFC Steaua avea prioritate pe termen nelimitat de folosire a stadionului, gratis sau contracost. Prin Hotarârea de Guvern nr. 66/ 04.02.1999 s-a acordat folosirea cu titlu gratuit pe timp de 20 de ani, gratuitate anulată prin  HOTARARE de Guvern Nr. 128 din 6 februarie 2003 pentru că SC FCSB SA era societate privată. La puțin timp s-a aprobat închirierea prin  H.G Nr. 373 din 2 aprilie 2003.

Citește și:

Cristian Gațu la Steaua

  • Ca jucător de handbal „Magicianul semicercului” a fost legitimat la Steaua, cu care a cucerit zece titluri de campionă și Cupa Campionilor Europeni în 1977.
  • 1984 și 1989 a îndeplinit funcția de vicepreședinte al grupării din Ghencea
  • Între 1989-1990, a fost șef al secției de fotbal la Steaua, apoi, între 1990-1991, șeful instruirii sportive și vicepreședinte.
  • A fost Comandant al Clubului Sportiv al Armatei (1997-1998)
Exit mobile version