FCSTEAUA.RO

Conferinţa lui Gigi Becali

Gigi Becali sustine ca SC Fotbal Club Steaua Bucuresti este mostenitoarea de drept a palmaresului Stelei. In afara de sigla pe care a pierdut-o in Instanta, trofeele castigate in ultimii aproape 60 de ani se afla in vitrina clubului sau, iar armata nu are niciun drept asupra lor.

Patronul campioanei Romaniei sustine ca a respectat intocmai cele asupra carora a cazut de acord cu generalii CSA in momentul preluarii clubului de fotbal, dar ca acestia din urma nu mai respecta intelegerea, desi au semnat acte oficiale.

Becali sustine ca are inregistrarea video de la sedinta CSA in care s-a decis transferul de putere si a prezentat actele doveditoare. ( video )

 • 14:04 Gigi Becali a arătat un document din momentul în care a preluat Steaua: Uitaţi ce scrie aici: ”Preia în întregime tradiţia şi gloria clubului Steaua Bucureşti de la CSA Steaua” Mai este la ei? Vă întreb, mai este la ei”.

-Asociaţia Club FC Steaua Bucureşti face această convenţie şi scrie aşa: ”Se preia datoria de 21 de milioane”, adică vreo 900.000 de euro. Am plătit eu datoria. Am luat de licitaţie toate datoriile pe care le avea la Bancorex. Le-am cumpărat eu. M-am ţinut de cuvânt la tot ce ţine convenţia dintre Armată şi Societatea mea.

Mai este la ei gloria? Mai este palmaresul la ei? Repet: ”preia în întregime tradiţia şi gloria echipei Steaua Bucureşti de la CS Armata”. Vă întreb, mai este la ei? Eu cred că este clar că nu a rămas la ei. Am focusat mai mult pe asta, citiţi şi voi.

 • 14:07 A fost o Adunăre Generală şi eu o am înregistrată aici (arată o casetă video). Aici se vede cum Boroi şi toată lumea ridică mâna pentru a aproba. Ce s-a aprobat atunci? Deci în unanimitate s-a aprobat FC Steaua Bucureşti SA. Numai bodyguarzii lui Păunescu s-au abţinut. Am aici caseta cum ridică toţi mâna. După care, în această Adunare Generală se votează această tranzacţie (N.R- Tranzacția extrajudiciară prin care s-a stabilit acționariatul la „SC FC Steaua Bucuresti SA”). Am luat şi certificatul de identitate sportivă. Totul a fost cu instanţă judecătorească, cu judecător.
 • 4:12 Acum să vedeţi rea-crediţă. În 2006, CSA Steaua îmi trimite asta (arată hârtia). Mi-au cerut să sting datoriile şi m-am ţinut de cuvânt. Ei în hârtia asta scrie că avem relaţii bune, aşa scrie. Conform înţelegerii, m-am ţinut de cuvânt şi eu am preluat datoria AVAB de 900.000 de dolari, am plătit tribuna oficială, am plătit nocturna. Conform înţelegerii, eu am făcut alea pentru că trebuia să predea baza spre folosinţă. Eu am făcut de trei milioane numai astfalt, pentru că jucam în Liga Campionilor. Am făcut teren sintetic de 800.000 de euro, l-am lăsat acolo. Am dat 800.000 de euro pe tabelă, rămân acolo. Şi scrie că rămân în proprietatea Statului. Eu ştiam că rămân, dar le-am făcut cu gândul să le folosesc eu, nu credeam că ei sunt hoţi.
 • 14:16 Eu făcut toate astea şi ei m-au dat afară. Eu puteam să-i dau în judecată ca să cer să-mi dea banii. Bine, am plecat, am acceptat şi aia. Că sunt mic şi n-am grad, ei au grad. Acum, vin şi spun şi eu: bă, dacă primăriile fac stadioane, pentru ce le fac? Le fac pentru public, pentru oameni. Eu vin, fac stadion, dau banii şi ei vin şi mă dau afară. Numai mie mi se întâmplă, la Dinamo nu se întâmplă. Am adus 150 de milioane de euro în România fără să înstrăinez nimic din patrimoniul statului. Am adus 150 de milioane în circuitul economic al României.
 • 14:20 Din punct de vedere legal, sunt 100% legal proprietar la Steaua. N-am luat niciodată dobândă la banii pe care i-am împrumutat la Steaua. Eu m-am dat jertfă pentru Steaua.
 • 14:21 Dacă vor, o dau înapoi. Uite cum o dau eu pe Steaua. Am luat-o de pe locul 12 şi cu 10 milioane de euro pagubă. O dau aşa: cu o lună neplătită salariile. Să plătească ei salariile, să vadă cum ei. Banii din televizare din luna ianuarie îi iau eu, că am lăsat Steaua fără datorii. O dau cu un coeficient mare, că nici nu ştiu pe unde era când am preluat-o. Eu iau cam 8 jucători şi 4-5 copii de 14-15 ani pe care să-i iau eu la o echipă la care mă duc. Nu mă duc la Astra. Mă duc la o echipă susţinută de primărie. Să nu bag banii mei. Nu vreau niciun ban de la ei, zero costă. Le predau şi palmaresul, că nu e la ei. V-am arătat. Să mă ierte dumnezeu, că ministrul Apărarii este băiat de calitate. Dar dacă zici că faci echipă, asumă-ţi responsabilitatea. Eşti ministru? Da. Vii aici la Becali şi negociezi cu mine. Ai cuvânt de ministru. Nimeni nu-şi ia responsabilitatea. Talpan face el ce vrea el fără ministru?
 • 14:27 Am făcut calcule, 10 milioane de euro am de încasat până în iulie la anul: Gardoş, Keşeru, Szukala, 1,6 de la televizoare, UEFA, că am participat. Sunt 10 milioane acum, sigur. Nu le dau şi banii ăştia, pe ăştia îi iau eu. Cel mai mult mi-ar plăcea Petrolul. E aproape de Bucureşti, tribune pline, zeu…şi asta se va întâmplat.
 • 14:32 Eu am renunţat la banii pe care i-am dat, vreo 9 milioane de dolari atunci. Mai mult decât atât, am băgat un milion de euro capital social şi în noua societate. Şi am renunţat la toate. Eu nu am luat niciun ban la Steaua. Acum e pe linia de plutire şi mai sunt banii ăştia (n.r. 10 milioane de euro). Sunt 10 milioane de euro pe care-i mai am de luat. Că eu am împrumutat, am luat. Trebuie să-mi iau dividente, pentru că am plătit impozite pe dividente. Eu îmi iau jucătorii ăştia… Bine, este o combinaţie financiară pe care eu ştiu să o fac. Facem tot legal. Facem adresă la ANAF, la DNA, peste tot. Să pună ştampilă, că nu vreau eu să fac puşcarie.
 • 14:40 Sigla nu face parte din patrimoniu. Sigla nu poate fi trecută în contabilitate. Este o reprezentare grafică: ”Mă, cât îţi dau să o folosesc?” Spune hotărârea judecătorească să schimbăm numele? Nu, spune să schimbăm sigla, atât.
 • 14:47 Să vă spun un banc: A venit Dumnezeu la unu şi i-a spus că îţi dau tot ce vrei tu. Adică la MApN. Şi Dumnezeu a zis aşa. Bă, vezi că ce îţi dau ţie, celuilalt îi dau de două ori mai mult. Şi el atunci a zis că vrea să-i scoată un ochi, pentru ca celuilalt să-i scoată pe amândoi. Adică lui Becali
 • 14:52 Sunt opt jucători, îi ştiţi şi voi. Bine, sunt opt jucători şi doi portari, că am nevoie de portari. S-ar putea să fie şapte jucători şi doi portari. Le dau Steaua cu 15 jucători. Şi trebuie să le plătească cu taxe cu tot vreo 400.000 de euro salarii, cu impozite şi taxe cu tot. Deci 800.000 în două luni. Să ştie la ce se înhamă.
 • 14:55 Le las echipa pe primul loc, pentru că până în iarnă ajungem pe primul loc. Noi acum am fi putut fi în Liga Campionilor, dar ne-a scos Papp. Trebuie să ţinem cont şi de lucrurile astea. După aia, ne-au făcut şicane, că nu am mai avut unde să ne antrenăm. Plus două meciuri fără spectatori, a fost greu.

Transcript preluat de la prosport.ro

Nota Redacției

Din transcript, informațiile fără legătură cu tema conferinței nu s-au pus. In măsura în care apar în presă și documentele prezentate, le vom publica.

Documentul aprobat de Adunarea Generala AFC-CSA (cea filmată), și care a stat la baza constituirii  FC Steaua Bucureşti SA, a fost publicat și prezentat pe fcsteaua.ro la data de 9 martie 2015 în articolul Tranzacția extrajudiciară prin care s-a stabilit acționariatul la „SC FC Steaua Bucuresti SA” (click).

Exit mobile version