FCSTEAUA.RO

Conferință de presă ad-hoc

Gigi Becali l-a convins pe Reghecampf sa revina la Steaua si are planuri mari pentru perioada de iarna. Entuziasmat de readucerea lui Laurentiu Reghecampf la echipa, patronul a organizat si o conferinta de presa ad-hoc la palatul din Aleea Alexandru.

In cadrul conferintei, Becali a vorbit despre cum l-a convins pe Reghecampf sa revina, despre mandatul lui Mirel Radoi, dar si despre transferurile pe care vrea sa le faca.

Momente amuzante în timpul conferinţei de presă susţinută azi de Gigi Becali la palat. Acesta s-a ridicat de pe scaun şi a mers în altă cameră, acolo unde se afla noul antrenor al Stelei. Becali l-a chemat pentru a sta în faţa ziariştilor însă Reghe a refuzat.

Laurenţiu Reghecampf se afla în acele momente la palat, acolo unde parafa contractul cu Steaua: ”Nu vrea Reghe să vină acum, spune că nu are voie. Ar fi probleme cu FIFA şi UEFA şi nu are rost acum. El va semna după ce îşi va rezilia în partea cealaltă” a spus Becali în conferinţa de presă.”

Situaţia lui Rădoi rămâne încă neclară. Becali susţine că finul său va rămâne în continuare la club, în ciuda „rupturii” dintre acesta şi noul antrenor, Laurenţiu Reghecampf. Până în acest moment, Rădoi nu a dat nicio declaraţie în privinţa viitorului său.

„Cred că Mirel va rămâne în club, are timp acum să-și ia licența. Nu era în regulă nici cu licența și eu sunt de vină pentru asta. Eu l-am pus să antreneze, e vina mea. Este un om deștept, nu are complexe, nu se va supăra. Nu am vorbit încă cu el, nu mi-a răspuns la telefon, am să vorbesc astăzi. E un om sensibil, orgolios, dar e un om deştept, care nu are complexe. Oamenii care nu au complexe nu se supără ca satul pe măgar. Va avea mici nemulţumiri, dar îşi va reveni, pentru că e un bărbat adevărat. Când a zis de antrenorii cu 25.000 de euro a zis, printre alții, și de Reghe, dar nu mai contează acum.”, a declarat Becali.

Becali nu s-a sfiit să-i transmită un mesaj clar noului antrenor şi despre faptul că Laurenţiu Reghecampf are prime imense de obiectiv: „Reghe are prime mari pentru rezultate. Dacă îşi îndeplineşte obiectivele va fi recompensat pe măsură. E vorba de foarte-foarte mulţi bani. Reghe alege pe câți ani să afcem contractul. Dacă nu se va califica în Ligă, afară și cu el!”

Revenirea lui Laurențiu Reghecampf la Steaua e șansa pentru câțiva jucători de a ieși de pe lista neagră a lui Gigi Becali. Unul singur însă nu are nicio șansă de a continua și anul viitor în tricoul Stelei.

” Marica nu cred că va veni, Celeban deja e rezolvat. I-am spus de transferuri, îl interesează doar un atacant. Mai are Mirel 3-4 jucători din campionatul intern pe care i-a vrut el şi pe care o să-i aduc. Îl vreau pe Zoubir şi îl iau. Mirel l-a văzut, Reghe nu-l va refuza. Bourceanu va veni. Mi-a zis Reghe dacă poate să-l aducă şi i-am spus să-l aducă. Va veni cu siguranţă împreună cu el. Şi Pintilii e posibil să revină, mi-a spus că dacă îşi rezolvă situaţia revine la noi. Și pe Sînmărtean îl vreau la vară dacă rămîne liber.

 De la Craiova nu ai cum să iei, că Rotaru e oltean, mai rău ca Mititelu. Mi-a spus Rotaru de la Craiova că a încercat cineva să-l ia pe Ivan cu 250.000 de euro. El i-a spus să mai adauge un zero. Vrea două milioane pe Ivan. Cum să dai două milioane pe Ivan? I-am zis că vreau trei jucători, Ivan, Bancu şi Mateiu. Fiecare cere cât vrea. Bancu mi-a plăcut mai mult. Nici pe Mateiu, pe care toată lumea îl laudă, nu l-am văzut să facă ceva. Budescu, Alibec, Enache şi Junior Morais îmi plac ca jucători. Să vedem dacă pot să-i iau. Nu vreau să stau să mă cert cu Dani Coman, să răspundă el ironic. Dacă vreau eu să-i iau, îi iau până la urmă, a spus Becali.

Referitor la lotul existent Becali a precizat:

„Este un jucator la Steaua care poate sa faca Reghe ce vrea eu tot il dau. Este unul, hai să vă spun ceva, l-am văzut eu aseară… de care se loveşte mingea ca de perete. Nu vreau sa dau nume, dar m-am lamurit aseara. O să vedeţi voi, nu vreau să dau nume, dar nu se poate aşa. Să nu poţi să opreşti o minge, asta n-ai cum. 

Înţeleg că la Steaua poate e presiune, dar când nu poţi să primeşti o pasă şi când sare mingea la 3 metri de tine înseamnă că nu ai deloc calitate. Tade nu trebuie să se supere, dar nu poate. Nu știu cum ne-am păcălit noi, nu știu cum s-au păcălit și alții, dar el nu este de Steaua. Am văzut acum la meciul cu ASA, și cred că și el și-a dat seama. Dacă nici măcar să stopezi mingea nu poți și dai pasă din preluare la adversari nu poți fi jucător la Steaua.

Reghe  mi-a zis că Papp e fotbalist. Eu nu prea îl mai voiam, dar el mi-a zis că e fotbalist. Vine omul ăsta acum (n.r. Reghecampf), staţi să vedem. Sunt poate jucători pe care eu nu îi vreau şi el îi vrea. Daca eu nu ii mai vreau pe unii jucatori si el ii vrea, o sa ramana, nu? 

Gigi Becali a mai declarat că trebuie să rezolve problema Stadionului Steaua, bazându-se în acest sens şi pe schimbările din cadrul Guvernului.

„Trebuie să rezolvăm şi problema cu baza, nu mai pot continua lucrurile aşa. Ştiţi de ce? Pentru că „Interesul naţional” (n.r. – Gabriel Oprea) nu mai este şi nu mai are nici putere aşa mare. Nu-l mai bagă nimeni în seamă, vă daţi seama. Mai este Zisu ăsta, care stă ascuns. Dar nu mai are putere nici ăla, că şi ăla e făcut general aşa, de Oprea. Vine o vreme când iese uleiul la suprafaţă. Şi acum în România valoarea trebuie să-şi spună cuvântul. Nu mai poţi face lucruri nedrepte. Acum nu poţi să ţii tu un stadion care este al poporului român şi poporul român vrea să fie la Steaua. Şi ei spun că nu-l vor să-l dea. Cum să nu-l dai mă tu? Că tu faci abuz în serviciu la ora asta.

„Să nu se mai numească Steaua pentru că nu vreau eu”. Păi stai bă, cum nu vrei tu? Cât ai avut tu putere şi mai era ăla acolo, „Interesul naţional”, şantaja probabil. Dar le este frică şi ălora, că e trafic de influenţă şi se pierde procesul. Ei vor să distrugă un stadion pentru că vor ei aşa. Păi stai mă aşa, Becali aduce 200 de milioane de euro în România, plăteşte la statul român 50 de milioane şi tu vrei să desfiinţezi Steaua, că statul nu mai are nevoie de banii ăia. Noi vrem să nu mai existe Steaua. De ce? „Că vreau eu”. Talpan cu Zisu şi cu Boroi. Ce vrei, dacă țara asta i-a făcut generali cu duiumul?”, a declarat Becali.
Patronul roș-albaștrilor a declarat că astăzi Mihai Stoica intră în comisia de eliberare condiționată: „M-a sunat MM la 8 dimineaţă, făcea calcule acolo, planuri, ce să facem, cum să facem să luăm titlul! A făcut calcule cu echipele, cine pe cine bate, cum se încurcă echipele. Era fericit că azi intră în comisie pentru eliberarea condiţionată! Comisia o să-l propună către eliberare”, a mai spus Becali.

Transcripturi preluate din presă


Conducerea Stelei a anuntat ca astazi nu vor fi date declaratii, iar antrenamentul nu va putea fi filmat de nicio televiziune.

  • Laurentiu Reghecampf a ajuns la Mogosoaia in jurul orei 8:30 si a discutat cu jucatorii Stelei si cu oamenii din conducere.
  • Preparatorul fizic Thomas Neubert a condus astazi antrenamentul Stelei. O fotografie surprinsa la Mogosoaia.

XRay

Exit mobile version