FCSTEAUA.RO

COMUNICAT – Jean Pavel

steaua_-_dinamo_1-1-2026779913 Noi, suporterii, am vorbit de foarte multe ori despre un lucru pe care ni-l dorim pentru Steaua Bucuresti, o intoarcere la normalitate. Doar am vorbit…
Acum, cel mai important lucru este sa evoluam. Steaua Bucuresti trebuie sa evolueze, trebuie sa se schimbe, sa nu mai fie doar o echipa de fotbal, ci un simbol al Romaniei.

Sigur, multi vor spune ca Steaua e deja un simbol, dar daca aceasta imagine nu e bine conservata, EA va disparea!

Lasand la o parte deceniul asta al rusinii, in care Creditorul-Profitor (C-P) a tras echipa cu zeci de ani inapoi, trebuie sa-i redam Stelei forta respectul si mandria de altadata si in niciun caz in asociere cu C-P. Nici nu ne gandim sa-l mai stim in preajma echipei!
Steaua Bucuresti are o istorie frumoasa si glorioasa, insa asocierea cu C-P ne-a adus prejudicii majore de imagine. Redam doar o mica parte: la fiecare aparitie groteasca in media n-a facut decat sa jigneasca, injosesca si sa inlature adevaratele glorii ale clubului. A mentinut lungi perioade o atmosfera de teroare si dezbinare in randul suporterilor, a luat masuri dictatoriale de pedepsire a acestora, jignindu-i, amenintandu-i si batandu-i cu ajutorul garzilor sale de corp, ridicand garduri de plexis cu sarma ghimpata, ca la Zoo. Mai trebuia doar sa bage si current electric prin acele sarme…
Nu mai vorbim de implicarile sale la echipa, schimbarile dese si arbitrare de antrenori, aceste implicari afectand evident jocul echipei care s-a reflectat in lipsa rezultatelor. Ani de zile noi n-am castigat nimic!

Altadata un brand respectat in lume, Steaua a devenit in ultimii ani bataia de joc a ziarelor occidentale, care legau numele echipei noastre de manifestarile caraghioase ale liderului suprem, C-P din Pipera.
Despre cat a bagat si cat a scos din aceasta afacere, care pentru el este Afacerea Steaua, nici nu trebuie sa mai insistam…e pe plus mult, a declarat personal si a mai declarat cu un cinism incredibil ca il va mai interesa Steaua numai daca va avea de castigat… Din aceste motive si din multe altele pe care nu le mai enumeram aici, suporterii adevarati ai Stelei, cei care cred in culorile sfinte ros-albastre ale clubului infiintat de ofiterii Armatei Regale Romane, au hotarat sa treaca la actiune.
Deoarece identitatea noastra nu mai exista si anumite voci ne obliga oarecum sa iubim o marca de haine (fcsb), noi ne opunem cu incapatanare si ne vrem istoria glorioasa si clubul inapoi. Vrem Steaua pentru noi, suporterii!

Modelul Barcelonei e cel mai cunoscut si, cel mai potrivit pentru echipa noastra. Trebuie sa formam o organizatie a suporterilor care sa intre in negocieri imediate cu CSA, ori intr-o asociere corecta, CSA-fani. Sau daca acest lucru nu se doreste vom inainta o oferta de achizitionare a intregului brand.
Datorita faptului ca suntem deja o comunitate mare (5 milioane suporteri, conform sondajelor), avem obligatia ca fiecare dintre noi sa mai aduca comunitatii cel putin un membru!

Din discutiile avute cu o casa renumita de avocatura, sugestiile au fost ca fiecare dintre cei interesati de a deveni membru fondator cotizant in noua organizatie (societate pe actiuni) sa completeze un formular in care sa isi exprime numarul de actiuni pe care-l poate achizitiona, minim una (50 euro), maxim 200 (10.000 euro).
Impunem acest lucru pentru a evita cumpararea masiva de actiuni prin terte persoane si obtinerea in acest fel a majoritatiii si a puterii de decizie.
Dupa centralizarea formularelor se va proceda la rezervarea de nume si deschiderea contului colector gestionat de catre casa de avocatura, fara a avea cineva dreptul sa ridice vreo suma, pana la alegerea si numirea noii conduceri a clubului.
Propunem ca suporterii sa se organizeze in grupuri regionale cat mai mari si sa-si aleaga unul sa mai multi reprezentani, care sa participle la sedintele decizionale.

Asa credem noi ca ar trebui sa actionam acum, cand avem sansa asta si sa facem din Steaua Bucuresti clubul pe care ni-l dorim si il meritam. Dar trebuie sa actionam acum ! Acum nu ne mai permitem sa pierdem timp!

JAN PAVEL

Preluare de pe gsp.ro

Notă

Deși nu este un comunicat oficial al unei organizații sau al unui grup de suporteri, l-am publicat pentru că se referă la Steaua și la suporterii steliști.

Jean Pavel, a fost un lider marcant al galeriei din pâna in 2001. Conform site-lui Peluză Nord, în 1993 s-a produs o ruptură între Marin Vlad, liderul stelistilor, și Jean Pavel, viitorul lider, care insotit de un grup de suporteri a plecat în actuala Peluza Nord, unde a pus bazele galeriei.  În 1995 a luat fiinţă  ARMATA ULTRA, un grup cu mult peste media altor grupări de la acea vreme. Treptat în Peluza Nord au început să apară facţiuni, grupări independente şi certuri pentru putere. Mai târziu, unii au ales să plece din Peluza Nord pentru a protesta faţă de îndepărtarea lui Marius Lăcătuş de la echipă. Galeria stelistă a fost la un pas de şcindare şi Jean Pavel a fost schimbat.

XRay

Exit mobile version