FCSTEAUA.RO

Comunicat de presa FC STEAUA BUCURESTI

Avand in vedere informatiile din ultima perioada cu privire la urmarile deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie din 3 decembrie 2014, domnul George Becali doreste sa linisteasca suporterii clubului nostru si le transmite urmatoarele:

Joi 12 Mar 2015 15:35

1. Asociatia Fotbal Club Steaua Bucuresti a preluat de la Clubul Sportiv al Armatei, prin hotarare judecatoreasca (statut), PALMARESUL, traditia, istoria si culorile echipei de fotbal care a castigat Cupa Campionilor Europeni in 1986.

2. SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA a preluat de la AFC Steaua Bucuresti, prin hotarare judecatoreasca (statut), PALMARESUL, traditia, istoria si culorile echipei de fotbal, fiind continuatoarea echipei de fotbal care a castigat Cupa Campionilor Europeni in 1986.

3. Prin aceeasi hotarare judecatoreasca, s-a stabilit faptul ca numele echipei este „Steaua Bucuresti”.

4. Pe tema preluarii echipei de fotbal a fost deschis un dosar penal, iar dupa cercetarile facute in cadrul anchetei s-a decis neinceperea urmaririi penale.

5. In urma discutiilor aparute in spatiul public cu privire la decizia ICCJ, este de precizat faptul ca sigla (marca) nu are nicio legatura cu PALMARESUL, istoria, traditia si culorile, care sunt ale clubului nostru prin hotarare judecatoreasca (statut).

In urma aparitiei in presa a asa-zisei hotarari a CNA, facem precizarea ca, urmare a discutiilor purtate cu membrii acestei institutii si cu radiodifuzorii, am fost informati ca respectivul document nu reprezinta un act normativ si nu prevede interzicerea utilizarii numelui Steaua in cadrul transmisiilor sportive. De altfel, ne-am adresat si CNA, urmand ca, in cel mai scurt timp, sa primim un raspuns oficial pentru lamurirea situatiei create!

De asemenea, mai jos puteti citi si comunicatul de presa emis de catre CNA in cursul acestei zile:

„Referitor la informațiile apărute în presă astăzi, 12.03.2015, cu privire la o “decizie” a CNA legată de folosirea în programele audiovizuale a denumirii “Steaua București” în transmisiunile sportive radio/TV ale meciurilor de fotbal, membrii CNA dezmint categoric că s-ar fi emis vreo decizie, recomandare sau instrucțiune din partea Consiliului cu privire la acest subiect.

Menționăm că, în cazul în care, ca urmare a sesizărilor primite la CNA, s-a purtat corespondență din partea instituției noastre cu petenții sau radiodifuzorii reclamați, acest fapt nu are nicidecum caracterul unei decizii, recomandări sau instrucțiuni, acestea adoptându-se de către Consiliu exclusiv în ședințe publice.

Potrivit art. 15 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare, “În îndeplinirea funcţiilor şi a atribuţiilor ce îi revin potrivit prezentei legi, Consiliul emite decizii, instrucţiuni şi recomandări, în prezenţa a cel puţin 8 membri şi cu votul a cel puţin 6 membri” . Extrasele din procesele verbale ale tuturor ședințelor CNA pot fi consultate pe site-ul instituției, accesând link-ul http://www.cna.ro/-Extrase-din-sedin-e-.html.

Membrii Consiliului Național al Audiovizualului”

FC STEAUA BUCURESTI

Preluare de pe site-ul oficial www.steauafc.ro

Nota Redacției

La partida Astra – Steaua, returul semifinalei Cupei Ligii Adeplast, transmisă de Digisport în data de 11.03.2015, comentatorii TV au folosit obsesiv numai denumirea de „FC Steaua SA”.

Moderatorul emisiunii Digi Sport Special, Vali Moraru, a impus și invitatilor să folosească numai această denumire, invocând o Decizie CNA care le-ar interzice să mai difuzeze pe post numele de „Steaua” sau „Steaua București” asociat cu echipa de fotbal FC Steaua București, campioana României.

Aici aveți în original Comunicatul CNA postat pe site-ul Consiliului Naţional al Audiovizualului.

fcsteaua.ro – XRay

Powered by WPeMatico

Exit mobile version