FCSTEAUA.RO

Comunicat de presă – CSA Steaua

Evaluări, proceduri, nicio rezolvare. Boala cronică a instituțiilor de stat sugrumate de birocrație, incompență sau refuz intenționat, pe care le invocă pe banii statului! Conflictul absurd dintre Steaua si Armata, care pare ca nu iși va găsi vreodată rezolvarea, a trecut astăzi intr-o noua etapă: incompetență crasă sau poliță plătită, ascunsă în labirintul „procedurilor” cu o lingușeală de lemn.

La o zi de când Mirel Rădoi a criticat pentru prima dată Clubul Sportiv al Armatei Steaua, antrenorul stelist a primit un răspuns din partea oficialilor Armatei. Un comunicat prin care se explică motivul pentru care nu se poate vorbi deocamdată de inchirierea bazei din Ghencea clubului de fotbal „FCSB”.

După ce s-a impotmolit în proceduri în problema cedării dreptului de folosire a mărcii, Armata a explicat azi motivul pentru care baza din Ghencea nu poate fi deocamdată inchiriată.

Ca și atunci când s-a pus problema cedării dreptului de marca, o nouă EVALUARE este invocată în cazul bazei sportive.

CSA a precizat că dorește să închirieze cât mai rapid stadionul Ghencea. Vrea, dar nu poate pentru că nu e încă evaluată chiria. CSA e tot în evaluări de apoape un an de zile și pentru închirierea stadionului, nu doar pentru marcă.

CSA Steaua București se află acum în plin proces de realizare a unei noi evaluări, care să asigure suportul legal pentru o nouă procedură de închiriere. […], se precizează în comunicatul emis vineri de Armată.

După noua evaluare, chiria pentru stadionul ajuns „pârloagă” va urca probabil de la 30.000 de euro pe lună până la cote de Allianz Arena cu „all inclusiv”. Dar asta numai din 2016, pentru că CSA nu va termina evaluarea în acest an. CSA speră că în 2016 va veni la licitație un „investitor” pentru „chiria de lux”.

Până atunci, „Festina lente”! Statul român vă plătește!


Comunicat de presă – CSA Steaua

Referitor la afirmațiile făcute de către antrenorul echipei de fotbal FCSB cu ocazia conferinței de presă din data de 1 octombrie 2015, CSA Steaua București dorește să facă, spre corecta informare a opiniei publice, următoarele precizări:

1. Lipsa de dialog dintre cele două entități nu se datorează CSA Steaua. Reamintim că ultima întâlnire dintre părți, pe data de 9 septembrie 2015, s-a făcut la inițiativa și la invitația CSA Steaua.

2. Închirierea stadionului de fotbal din complexul Ghencea nu poate fi obiectul unor discuții sau înțelegeri în afara legii.

3. Așa cum i-am informat și pe reprezentanții societății comerciale private FCSB, utilizarea stadionului de fotbal se face, în conformitate cu prevederile HG 373/2003, prin procedura de închiriere prin licitație, iar prețul minim de la care pornește această licitație este stabilit de către un evaluator autorizat, în condițiile legii.

4. Întrucât evaluarea din anul 2009 — care a stat la baza relațiilor contractuale anterioare — nu mai poate fi luată în considerare din cauza modificării standardelor de evaluare (Standardele Internaționale de Evaluare anul 2011, ediția a 9-a; Standardele de evaluare ANEVAR, ediția 2014; Standardele internaționale de evaluare ANEVAR, ediția 2015), CSA Steaua București se află acum în plin proces de realizare a unei noi evaluări, care să asigure suportul legal pentru o nouă procedură de închiriere.

5. CSA Steaua București nu poate influența durata demersurilor legale, pentru că fiecare procedură presupune termene și condiții stipulate clar de legiuitor — deci nu poate fi acuzat, sub nici o formă, de amânări sau tergiversări, așa cum reprezentanții FCSB susțin, dezinformând voit opinia publică.

6. Dimpotrivă, faptul că CSA Steaua a demarat toate procedurile legale de rigoare, denotă deschidere și dorința de a demara cât mai repede procesul de închiriere a stadionului, în beneficiul sportiv al oricărei părți interesate.

7. Considerăm că afirmațiile antrenorului FCSB sunt doar niște atacuri nefondate la adresa instituției noastre, tentative de a dezinforma opinia publică și de a crea presiuni pentru a forța ieșirea din cadrul legal al aspectelor enunțate.

8. Așa cum am afirmat în nenumărate rânduri, Clubul Sportiv al Armatei Steaua București are toată deschiderea spre dialog și soluții în sprijinul sportului de performanță, cu orice partener sau potențial partener, cu condiția ca orice demers să respecte cu strictețe prevederile legislației în vigoare.

Biroul de presă CSA

Preluare de pe Agerpress.ro

Nota Redacției

În cadrul conferinței de presă de ieri, Rădoi i-a transmis, de la distanță, un mesaj lui George Boroi, comandantul CS Steaua:

„De o lună de zile ni se tot spune că ni se va trimite un contract. Noi le-am dat o foaie și le-am spus și ce sumă sîntem dispuși să plătim, dar ei nu nu răspund. Nu înțeleg ce vor. La nici una dintre întîlniri nu ne-au spus ce pretenții au și nu s-a întîmplat nimic.

Ei spun că au palmaresul, stadionul, echipamentul, culorile și sigla, dar nu au nici un document. Să vină să arate, că așa și eu pot spune că am licență, dar nu e așa. Arătați actele. Ce aveți voi? , a spus Rădoi.

Logic. Nu aveau ce să răspundă pentru că CSA e în febra evaluărilor de vreo 10 luni. În 10 luni, în loc să încaseze chirie de 300.000 euro, a cheltuit 80. 000 euro din banii statului numai pe evaluare marcă, dar nici asta nu e finalizată și nici nu va fi gata până în 2016.

Așa este când administrezi banul public. Te doare-n pălărie că pierzi banii și timpul! „Timpul trece, leafa merge, noi cu drag muncim!

În rest, limbaj de lemn, politețuri rânjite și bla, bla … fără număr. Nimic concret, nici măcar cu termene.

În realitate lucrurile stau la mijloc

CSA a condiționat închirierea fie de plata suplimentară a 60.000 de euro/lună pentru marca/siglă, fie schimbarea de denumirii din FCSB în FCS (fără București). Suma era „la plezneală”, neexistind încă evaluarea oficială a mărcii.

FCSB a refuzat ambele variante și a pedalat pe faptul că CSA era obligată să scoată la licitație publică închirierea unui domeniu public destinat fotbalului.

Strânsă cu ușa legii, CSA nu mai avea ce face, dar pentru a tergiversa a solicitat brusc și reevaluare la închiriere, o găselniță prin care evită:

  1. Evită să  încheie un contract cu SC FC Steaua București SA, fără marcă, pentru a nu fi un motiv invocabil la procesul pe rol, că pe de o parte CSA recunoaște FCSB în contract, iar pe de altă parte nu o recunoaște și îi solicită prin instanță schimbarea numelui.
  2. Evită să închirieze stadionul fără marcă, până la finalizarea evaluării ei. Legal, nici CSA nu poate inchiria o marcă neevaluată prin licitație publică și ar fi încasat o sumă fixată „din burtă” (60.000 euro/lună) până când avea evaluarea. Apoi urma renegocierea, de fapt licitația publică legală.

Astfel CSA joacă la două capete. Reevaluarea chiriei stadionului va dura până la finalizarea evaluării mărci/siglei sau a proceselor aflate pe rol, cel intentat în august de CSA pentru denumirea FCSB și cel intentat în februarie de FCSB pentru marca deținută din 2014 de CSA.

Până atunci stadionul va deveni o ruină. Din păcate.

XRay

Exit mobile version