FCSTEAUA.RO

Ce înseamnă să nu pui botul la fitile

Campioana s-a impus în meciul cu ASA abia în minutul 84, după autogolul lui Ivan Gonzalez. Sincer, cred că nu a fost stelist care nu a ajuns în pragul depresiei când ASA a egalat din penalti, și apoi să nu intre în agonie până în minutul 84. În primul rând că realitatea din teren era cu totul alta față de cea de pe tabelă.

Normal că nici „Supremul” cu mătăniile în mână nu și-a mai văzut nici frunzele de la morcov de la 1-1 până la 2-1. La finalul meciului,  Becali a ieși cu pisica la TV după prostul său obicei de care nu l-a lecuit nici pușcăria, și a criticat public jocul echipei și schimbările lui Reghecampf.  Bawab a fost o „vctimă” neprevăzută, latifundiarul din Pipera fiind stârnit de reporteri să-l caracterizeze.

Pe  Reghecampf l-a criticat pentru că a ales să îl schimbe pe Bawab cu Râpă, în minutul 52. Fundaşul dreapta a fost cel care a provocat penalty-ul din care ASA a egalat, despre care știa și Becali că fost acordat în mod eronat.

Pe scurt din declarația lui Becali debordată „la cald”: „Nu sunt mulţumit de victorie. Nu mi-a plăcut jocul echipei. Atunci când ai nevoie neapărat de trei puncte şi joci cu o echipă «deteriorată» nu trebuie să stai până în ultimul minut ca să marchezi. De fotbal nu îţi baţi joc! Faci tu schimbare şi joci fără vârf, vrei tu să te crezi geniu şi să te joci cu ei?! Fac acum o schimbare ca să arăt că sunt geniu în fotbal, când am 1-0. Dacă vrei să te distrezi cu fotbalul, se distrează el cu tine… „

„Lasă-l pe Bawab, e de fotbal în sală. Fotbalist… Vii la Steaua și nu mai știi nimic. Eu dacă jucam, jucam mai bine ca Bawab”, a răspuns Becali iritat de întrebarea despre Bawab.


Reghecampf

Cum era de așteptat, în goana după scandal, imediat presa a tăbărât pe cei vizați de Becali „uite ce a zis patronul de tine”. Primul a fost antrenorul. Cu eleganță Reghecampf le-a răspuns ziariștilor:

„Sunt de acord, sunt un geniu. Sunt anumite momente cand antrenorul trebuie sa ia anumite decizii. Am considerat ca ne trebuie jucatori de viteza in fata. L-am introdus pe Cornel, care se pregateste foarte bine, imi pare rau ca a gresit. Un antrenor trebuie să facă schimbări şi să şi le asume. Eu văd altfel lucrurile, dar patronul are tot dreptul să spună ce doreşte. Dânsul poate să-și spună părerea, echipa a câștigat cu 2-1. Schimbările pe care le-am făcut le-am făcut ca să câștigăm meciul. Am câștigat.

O victorie importantă. Sunt importante cele 3 puncte. Am avut 2 ocazii mari în prima repriză. Am primit un gol din fază fixă, trebuie să fim mai atenți. Trebuie să ne bucurăm de rezultat. Cornel a încercat să blocheze adversarul, adversarul ține mâna pe el, e o luptă normală. Dacă arbitrul a decis că e penalty pentru ASA, e OK. 

Folosim jucătorii pe care-i avem la dispoziție. Ceilalți pe care i-am folosit astăzi trebuiau să o facă foarte bine. Am câștigat meciul, deci sunt mulțumit de toată lumea. Nu mă deranjează absolut nimic. Mă bucur că vine la meciuri şi că dă declaraţii. Poate ar trebui să mă gândesc la ce fac”, a fost replica antrenorului campioanei.

Referitor la opinia lui Becali în privința lui Bawab, Reghecampf a continuat pe același ton elegant.

”Este părerea dânsului, nu pot să comentez. Are dreptul la o părere. Eu sunt de altă părere, însă. L-am adus pe Bawab, considerând că este un jucător care a jucat foarte bine la Craiova, considerând că se va preta bine pe jocul nostru combinativ. Din păcate, îi e și foarte greu să se integreze, a jucat foarte puțin, dar eu am în continuare încredere în el.

Rezultatul nu este cel pe care ni l-am dorit, dar până la urmă contează că am câştigat. L-am schimbat pe Bawab pentru a fi mai ofensivi, nu că am fost nemulţumit de el.

Îmi plac aceste declarații ale patronului. Ne motivează, ne ambiționează. Înseamnă că e preocupat de ceea ce facem și ne face să ne gândim unde am gresit. Nu mă deranjează absolut deloc. Îmi place și că vine la meciuri. Chiar dacă declarațiile sale nu sunt laude, mă fac să gândesc mai bine la ceea ce am făcut eu la meci.”, a explicat Reghe la conferința de presă.


Bawab: „Nu am jucat in pozitia mea”

Următorul contactat cu fitile a fost Bawab. În mod surprinzător, Bawab şi-a expus poziţia cu  diplomație ca un profesionist, conștient că e plătit să performeze, nu să se certe prin presă cu angajatorii.

Thaer, a fost mai greu decât vă aşteptaţi?
A fost, da. În prima repriză, sincer, credeam că vom controla sută la sută partida. După aia s-a complicat puţin jocul, au avut penalty şi a fost greu. Am căzut şi ei au prins viaţă.

Finanţatorul Becali te-a luat la ţintă după meci. A spus că dacă intra el pe teren juca mai bine decât tine. Cât de mult te deranjează astfel de manifestări?
Asta e, ce să spun. E patronul, poate să spună ce vrea el. Sincer, eu nu sunt bucuros pentru că am avut ocazii şi trebuia să dau gol. Însă era altceva dacă aş fi jucat şi eu mai mult, a fost prima dată când am intrat titular. Eu mi-am dorit foarte mult să vin la Steaua pentru că e o echipă care joacă fotbal, însă azi am jucat vârf împins şi nu e asta poziţia mea.

Ştiai de când ai venit cum se manifestă Becali atunci când nu înţelege sau nu îi convine ceva.
Nu mă afectează! Nu ştiu dacă e bine să spun asta, însă eu am venit aici fără nicio presiune. Am venit aici aproape gratis, am renunţat şi la banii de la Craiova, nu am luat aici niciun ban la semnătură, eu nu am nicio problemă.

Reuşeşti să îţi păstrezi moralul pentru finalul sezonului? Nu va fi tocmai uşor.
Urmează o lună foarte grea pentru noi, meciuri grele, însă suntem pregătiţi sută la sută şi putem să facem faţă. Va veni meciul cu Dinamo, echipă de la care toată lumea aştepta mai mult, mă refer la meciul cu Astra. Noi nu ne relaxăm după rezultatul acela, luăm meciul în serios şi sperăm să câştigăm.

Felicitări lui Reghe și Bawab! Cred că au dezamăgit în masă trolli care abia au așteaptat o ruptură internă și scandal, mizând pe gura mare a lui Becali și orgoliul celor vizați.

XRay

Exit mobile version