FCSTEAUA.RO

Cât toată România la un loc. Există FC Steaua și restul…

Cât toată România la un loc » Steaua a bifat a 15-a participare în grupele unei competiţii europene, în timp ce toate celelalte echipe româneşti au all-time 16 astfel de prezenţe

„România, Steaua! Europa, Steaua! Oriunde, Steaua! Campionii din Ghencea”

Aceasta e o scandare la modă a suporterilor Stelei, consacrată în ultimul deceniu, cel în care echipa a realizat rezultate notabile pe plan continental. Miercuri seara, după ce a eliminat-o pe Sparta Praga, Steaua a bifat o nouă calificare în grupele unei competiţii europene, format apărut în întrecerile continentale la începutul anilor ’90. Roş-albaştrii şi-au garantat prezenţa în grupele Europa League pentru a 15-a oară în istorie.

Nivelul e unul nu ridicat, ci formidabil. Argumentul pentru a susţine această teorie? Toate celelalte echipe din România, care au mers măcar o dată în grupe europene, adună la un loc, all-time, câte prezenţe are Steaua. CFR, Dinamo şi Rapid strâng împreună 10 prezenţe, la care se mai adaugă alte 6 formaţii, care au bifat fiecare câte o apariţie într-o astfel de fază.

ARE ȘI CELE MAI MULTE PRIMĂVERI EUROPENE

  • Steaua 7
  • Dinamo 2
  • Rapid 1
  • CFR 1
  • Urziceni 1

7 calificări din cele 15 reuşite până acum de Steaua au fost în grupele Champions League, prima având loc în 1994

11 prezențe consecutive în grupele europene a avut Steaua în perioada 2004-2014, serie întreruptă anul trecut, după eliminarea în faţa lui Rosenborg

NICIODATĂ DIRECT

Steaua a obţinut accesul în grupă, în toate cele 15 situaţii, în urma rezultatelor de pe teren. Şi nu beneficiind de coeficientul României, care în mulţi ani a oferit altor echipe posibilitatea de a merge direct în grupele Champions League. Clubul care a profitat cel mai mult a fost CFR, care a mers de 3 ori direct în Ligă, urmat de Oţelul şi Urziceni, care au acces, fiecare câte o dată, în grupele C1.

EXISTĂ STEAUA ŞI APOI RESTUL…

Locul Echipa Coeficient european
57 Steaua 36.576
110 CFR 17.076
153 Astra 11.076
188 Rapid 8.076
188 Dinamo 8.076
188 Petrolul 8.076
210 Pandurii 7.076

Articol de Andrei Crăiţoiu și Liviu Manolache- gsp.ro

Nota RedacțieiArticole tematice găsiți și aici:

Exit mobile version