FCSTEAUA.RO

Bulan

Nu, slovacii n-au jucat în negru. E portarul lor, asaltând reduta lui Cojocaru… Finalul unui meci interzis cardiacilor.

Proverbialul bulan al Stelei… Aseară el a constat în absența spectatorilor.

Statisticile spun că e al 23-lea meci cu tribunele goale… Mirel regreta lipsa fanilor, pe semne de-aia umbla Chipciu pe teren ca Tamaș după o raită prin Centrul Vechi. Păi, bre, vă-nchipuiți ce-ar fi fost în tribune la 0-2? Cred că s-ar fi dus naibii tot. Mironică ar fi dat semnalul fiestei boromane, iar GgB s-ar fi lăsat (în sfârșit!) de fotbal și ar fi cerut azil la Muntele Athos…

Un meci cu o echipă arțăgoasă, cu un pressing permanent, foarte elastică, de ziceai că joacă-n 15, ca la rugby. Tot ca acolo și faulturile în cascadă, detașându-se zăbăucul ăla de-a dat golul 2, Bero. Arbitrul a fost foarte permisiv, nesancționând multe durități, noroc c-a văzut ceea ce multora le-a scăpat în direct: faultul care a dus la penalty în favoarea Stelei. Abia la a treia reluare am văzut că buldogul ăla de la slovaci l-a luat cu fulgi pe Hamroun. Iar atât de lăudatul Tadé era cât p-aci să ne-arunce-n disperare… Ce să mai zic de geniala inspirație a lui Mirel, care a înlocuit vârful cu un mijlocaș taman când slovacii jucau în 10. Și, ca să mă ia cu palpitații, am primit gol în superioritate numerică și era cât pe-aci să retrăim momentul Boro.

Acu`, gata! S-a terminat, ne-am calificat, Europa League scrie pe noi. Că n-oți crede că trecem de Partizan?  Deși…

Discutam ieri dimineață cu amicul D., care era cam sceptic în privința calificării. Eu eram liniștit, eram deja cu gândul la frații noștri de arme din Belgrad, dar remarcam politica îngrășatului porcului în ajun, cu transferuri  întârziate și, deci, ineficiente. Panduru a sintetizat și el asta după meci: ”În loc să faci echipă din iarnă, stai acum săptămînă de săptămînă să vezi dacă mai vine cineva.” Da, bre, Steaua era campioană încă din iarnă, iar un gospodar ar fi luat toate măsurile să-și întărească echipă cu gândul la cele 30 de milioane de euro ce puteau intra la teșcherea.

Dar noi îl avem pe nea Gigi. Al dracu` bulan!

Autor: Andrei Sava

Preluare de pe blogul personal Sam Murray

Exit mobile version