FCSTEAUA.RO

FC Brașov – FC Steaua 2-3! Agonie și extaz!

rusescu3Steaua a câștigat în deplasarea de la Brașov, scor 3-2, la capătul unei confruntări interzise cardiacilor. Căpitanul Cristi Tănase, cu gol și assist și „mascatul” Raul Rusescu, autorul unei duble, au fost cei care au menținut speranțele în acest final de campionat.

Pe stadionul Tineretului, în fața a 5.000 de spectatori, dintre care 200 de steliști, antrenorii Adrian Szabo și Costel Gâlcă au trimis în teren următoarele formații:

FC Braşov: D.Mutu – Goian, Novakovici, Leko, Novak – Aganovici, Jurici, Constantinescu, Bencum – Cr. Ganea, Ţîră
Rezerve: Iacob, Zlomislici, Barna, Moraru, L.Ganea, Petriş, Boţia

FC Steaua: Cojocaru – Rîpă, Varela, Toșca, Guilherme – Prepeliță, Stanciu – Chipciu, Iancu,Tănase – Țucudean
Rezerve: Niţă – Luchin, Breeveld, Rusescu, Neagu, Tamaş, Enceanu

În opinia mea, Gâlcă a greșit tactic formula de start pentru un meci în care adversarul avea nevoie de 3 puncte ca de aer , fiind obligat să atace. Cu un prim 11 super ofensiv, Steaua a pornit ca din pușcă și în 8 minute a irosit 3 situații prin Iancu, Țucudean și Chipciu.

Efectul închizătorului lipsă s-a văzut imediat. Pe tranziție negativă, apărarea era un șvaițer prin care se putea strecura și un elefant. În minutul 9, degringoladă în careul stelist și Toșca deviază în plasă o centrare trimisă puternic de Juric, paralel cu poarta. Steaua a reluat asaltul și după ratarea lui Stanciu din minutul 13, șut din afara careului, Tănase își mai trece în CV un golazo(min. 16). Căpitanul roș-albaștrilor a finalizat cu un șut de senzație de la 25 de metri. A fost semnalul unui șir de ocazii și ratări cât pentru un retur întreg.

La următorul atac, Stanciu îi pasează lui Tănase, care intră în careu și dintr-o poziție foarte bună încearcă să finalizeze sub transversală, dar Mutu deviază miraculos în corner. În minutul 21, Varela reia cu capul, din interioul careului, puțin peste transversală. După un minut, scăpat singur spre poarta lui Mutu, Chipciu nu reușește să inscrie. Țucudean, lansat de Tănase, ajunge la marginea careului de 16 metri, față în față cu Mutu, dar ratează(min. 24) …

Steaua părea un boxeur care a lăsat garda jos urmărind ca din căruța de pumni administrată adversarului să iasă knockout-ul izbăvitor. Și a plătit … În minutul 29, lovitură de teatru! FC Brașov înscrie pentru 2-1, după o contră letală. Țâră pleacă într-o cursă solitară, intră în careu și finalizează printre picioarele lui Cojocaru, deși era talonat de nefericitul Toșca.

Prima repriză s-a incheiat cu o altă serie de ratări. Stanciu ajunge în poziție de finalizare, dar șutul cu latul, de la limita careului, e pe direcția lui Mutu. Finalul consemnează ratarea IMENSĂ a lui Țucudean care a încercat o reluare spectaculoasă cu călcâiul, din fața porții, singur cu Mutu, după o pasă excelentă a lui Tănase.

Repriza a doua a debutat ca prima. Aceeași ușurință în a dezvolta atacul și același bulevard defensiv la contre. În minutul 50, Bencum, excelent lansat pe contraatac, a șutat pe colțul scurt, Cojocaru a respins cu piciorul în față, după care Țâră a trimis peste poartă.

În sfârșit a înțeles și Gâlcă să nu-și mai forțeze norocul și a mutat logic. I-a scos la pachet pe mâna moartă Iancu și ratangiul Țucudean, aruncându-i în luptă pe Breeveld și Rusescu. În urma acestor modificări, Rusescu este  vârf împins, Stanciu a revenit al doilea vârf și Breeveld la închidere alături de Prepeliță. Asta a schimbat fața jocului și siguranța în defensivă. În 10 minute Steaua a mai bifat trei ocazii de gol, ratate cu seninătate. Stanciu a lobat foarte bine pentru Tănase, care a preluat cu capul, apoi a încercat să finalizeze, dar Mutu a blocat la timp(min 59). Toșca a încercat o reluare cu capul, din interiorul careului, după un corner, dar mingea s-a dus pe lângă poartă(min 60). Chipciu i-a pasat lui Breeveld, aflat în rol de pivot, acesta a preluat elegant dar apoi a încercat un lob peste Mutu, nereușit(min 65).

Golul plutea în aer și a venit în minutul 69. Rusescu a îndeplinit o simplă formalitate, după o acțiune a lui Tănase, care a intrat în careu și i-a pasat în fața porții. După 5 minute, căpitanul roș albaștrilor părăsește terenul accidentat, obligându-l pe Gâlcă să-l folosească pe Enceanu. În acel moment s-a vazut cât de mult ar fi contat prezența lui Popa în lot.

Minutul 77 a adus liniștea în tabăra stelistă. Prepeliță i-a pasat pe culoar lui Enceanu, Mutu a ieșit și a respins în față, după care Rusescu a trimis în poarta goală. Steaua se putea distanța pe tabelă în finalul partidei, după o fază șnur. Același Prepeliță i-a pasat foarte bine lui Enceanu, acesta i-a pasat lui Chipciu, care a trimis la Rusescu și ultimul a șutat, din poziție foarte bună, lateral dreapta în interiorul careului, dar Mutu a respins cu piciorul.

Rezumatul meciului

https://youtu.be/ZrE_xRiOFXA

Declarații după meci
Costel Gâlcă: „În prima repriză am jucat foarte bine, dar am primit goluri. Ei au ajuns de patru ori la poarta noastră şi au înscris de două ori. Noi am avut multe ocazii, dar nu am putut să marcăm. Avem nevoie de prea multe şanse pentru a înscrie.

La pauză ştiam că trebuie să reacţionăm şi băieţii au jucat mult mai bine. Şi intrările lui Breveeld şi Rusescu au fost foarte bune, jucătorii au intrat foarte bine în meci. Este foarte bine că am cîştigat. Suntem bucuroși că am câștigat și vom merge alături de Adi Popa la nuntă, să sărbătorim. Important e că am putut să câștigăm, să întoarcem rezultatul.

Depindem de rezultatele celor de la ASA, dar mai întîi trebuie să cîştigăm tot. Este greu să rămînem pe primul loc, dar sperăm ca ei să se încurce. Oricum, prima șansă o are ASA Târgu Mureș.”

Raul Rusescu: „E o victorie importantă, de care aveam nevoie. Sperăm să rămânem pe primul loc și după încheierea etapei. Ca microbist, sper ca ASA să-i încurce, dar eu nu cred că Petrolul are forța să facă asta. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar asta cred. Vom fi pe drum la desfășurarea partidei, dar vom afla fiecare amănunt. Mergem la petrecerea colegului nostru, Adi Popa.

Din păcate, nu a fost un an foarte bun pentru mine. Am simțit nevoia să fac o schimbare, am luat ghetele de la Latovlevici. Mi-a mers bine, ma bucur ca am putut sa-mi ajut echipa. Am colegi minunati, suntem un grup minunat

Concluzii
A fost un meci nebun în care, pe faza ofensivă, Steaua a arătat mai bine ca niciodată în acest retur. Tănase și Rusescu au fost cei care, prin evoluția bună, au decis scorul și punctele. Doar șvaițerul defensiv din prima repriză a făcut să nu mai vedem nici frunzele de la morcov până în minutul 69.

Din păcate, bucuria victoriei a fost umbrită un pic de victoria mureșenilor în fața lupilor, ceea ce face ca ASA Tg. Mureș să rămână pe fotoliul de lider și favorită la titlu.

Casă de piatră lui Adi Popa!
Felicitări băieților pentru dăruire și victorie!

XRay

Exit mobile version