FCSTEAUA.RO

FC Steaua – CSU Craiova 2-0! Reghe reloaded și show total!

Venirea lui Laurenţiu Reghecampf a fost de bun augur pentru Steaua! Campionii au câştigat cu 2-0 în faţa oltenilor de la CSU Craiova şi par să fi trecut peste perioada ghinionistă din era Rădoi, deși Adi Popa a fost din nou demon, dar și înger. Un blitzkrieg nemțesc, după 81 minute de asediu ca la Plevna! „Proscrișii din blacklist”, Papp (’81) şi Tade(’83), au adus victoria în două minute, la revenirea lui Reghecampf.

Decarul stelist Nicușor Stanciu a primit, înaintea meciului cu CS Universitatea Craiova, trofeul „Fotbalistul lunii noiembrie”. Stanciu a marcat 3 goluri în noiembrie şi şi-a adjudecat primul loc la „Fotbalistul lunii”, în fața lui Florin Tănase de la Viitorul, principalul urmăritor. Premiul i-a fost inmânat de către fostul atacant al Stelei, Adrian Neaga.


În fața a peste 10.000 de suporteri, din care 500 tifosi olteni, Reghecampf a șocat cu Tudorie, Stanciu, Hamroun, Adi Popa şi Tade trimiși pe teren în echipa de start. Cinci fotbalişti de atac susţinuţi de un singur închizător, Breeveld, în speranţa că Steaua va regăsi apetitul de gol.

Prima repriză a decurs ca la handbal, la o singură poartă, cu oltenii pe două linii în fața norocosului Bălgrădean. Presingul sufocant, pentru care Reghe a devenit celebru în fotbalul românesc, a funcţionat din primele minute ale unui meci în care adversara Stelei, CSU Craiova, a venit cu intenţia clară de a trage cu dinții de un 0-0. Steaua a ratat prima mare ocazie încă din minutul 2. Stanciu i-a pasat lui Tudorie, acesta a trimis la Hamroun, iar ultimul a căutat colțul lung, dar a trimis pe lângă bara din stânga porții lui Bălgrădean. Râpă şi-a regăsit brusc apetitul ofensiv și abilităţile de a centra și le-a oferit colegilor săi câteva mingi bune, dar Varela (11), Papp (31) şi Hamroun (38) au ratat de fiecare dată ţinta. Bălgrădean a avut de lucru și la şutul lui Adi Popa din minutul 31. Steaua a dominat, a avut mingea, a pus presiune și a avut ocazii, dar ratările au păstrat tabela neschimbată.

În repriza secundă, Steaua a forţat victoria şi a lovit decisiv în ultimele zece minute ale partidei. Adi Popa a ratat din nou o ocazie rarisimă în minutul 50! Tade l-a lăsat singur cu jumătate de poartă goală, dar „ghinionistul de serviciu” a băgat capul în pământ și a dat cu latul, la alibi, iar Bălgrădean a reuşit să respingă miraculos, spre disperarea noastră.

  • Ratarea lui Popa

Steaua a deschis scorul prin Papp care a reuşit golul campionatului în minutul 81, după senzaţională rachetă în vinclu, „teleghidată” de la peste 30 de metri.

  • Golul fabulos marcat de Papp!

După numai două minute, Adi Popa și-a mai spălat din păcatele ratărilor în ultimele 3 etape și a contribuit magistral cu un assist la golul doi al campionilor! „Motoreta”  a trecut ca Usain Bolt de Iliev și Kay, a pătruns în careu şi i-a pasat decisiv lui Tade, care a reluat în poartă (’83) deși era tatonat de un fundaș advers.

  • Golul Popa – Tade

De cealaltă parte, oltenii nu au reuşit să pună în pericol real poarta lui Niţă, având un sigur corner abia în minutul 72, şi nu au mai contat deloc în joc după eliminarea lui Băluţă pentru o intrare dură la Adi Popa. Posesia campioanei de 70% demostrează că aspiranții craioveni la un loc în Play off au fost dominați copios.

  • Statistică

  •  Rezumatul meciului

O tribuna oficială plină de personalităţi, printre care: Ilie Năstase, Viorel Păunescu, alături de Vali Argăseală, Gigi Becali, Mirel Rădoi şi Nicolae Dică, infirmând astfel zvonul presei că a fost o ruptură cu scandal între club și vechiul staff.

Steaua acumulează 34 de puncte  și reduce diferența la opt puncte de liderul Astra Giurgiu.

Reghecampf: ”Am făcut un pas important prin această victorie. Vrem să recuperăm cât mai multe puncte. Tade să joace pentru Steaua și să marcheze la fiecare meci. Pe noi nu ne interesează neapărat să fie golgheter. Pe noi ne interesează ca echipa, împreună cu el, să câștige. Dacă va marca la fiecare meci și va deveni golgheter mă voi bucura pentru el. 

Am făcut un pas important prin această victorie. Trebuie să fim foarte atenți. Pe noi ne interesează să intrăm în play-off și să recuperăm distanța față de principalele clasate și vom vedea la final cine va câștiga campionatul”

Felicitări băieților și succes în continuare!

XRay


 

Avancronică FC Steaua – CSU Craiova 2-0! Startul lui Reghe spre 27

Duminică, 6 decembrie 2015, de la 20:30, FC Steaua București întâlnește formația CSU Craiova, în cadrul etapei a 21-a din sezonul regulat al Ligii 1. Partida se dispută „acasă” pe stadionul „Nicolae Dobrin”, fiind al doilea meci jucat de campioană la Piteşti în calitate de gazdă și primul meci al lui Reghe în noul mandat. CCA a delegat următoarea brigadă de arbitrii:  Marius Avram la centru, asistat la margine de Mircea Orbuleț și Vladimir Urzică.  Marcel Bârsan va fi arbitrul de rezervă.

FC Steaua Bucuresti a anunțat ca biletele au fost puse în vânzare incepând de joi, la casele stadionului din Trivale.  Programul caselor de bilete va fi următorul: SAMBATA – 11:00 – 19:00, DUMINICA – 10:00 – 20:30. Clubul a mai anunțat că in incinta caselor de bilete de la Stadionul „Nicolae Dobrin” vor fi amenajate si camere de depozitare a obiectelor interzise pe stadion, pe care spectatorii le vor putea recupera dupa incheierea partide.

Istorie și statistică: Steaua vs echipe din Craiova

„Povestea confruntărilor dintre echipele craiovene şi gruparea „roş-albastră” a început în 1964 atunci când, după o pauză de 17 ani (1947, anul retrogradării celor de la FC Craiova), fotbalul mare a revenit în „Cetatea Banilor”. Se întâmpla pe 30 august, ziua în care Ştiinţa avea să debuteze pe prima scenă chiar în faţa bucureştenilor! Experienţa oaspeţilor (6 titluri şi 6 Cupe câştigate la vremea disputării partidei) şi-a spus cuvântul, aceştia impunându-se cu 4-0, marcatori fiind Creiniceanu, Gheorghe Constantin şi Sorin Avram (dublă).

Impactul cu prima ligă s-a dovedit a fi unul destul de puternic, gruparea olteană reuşind salvarea matematică de la retrogradare în ultima rundă, atunci când a învins-o pe Progresul cu 2-0. Totuşi, acel sezon a adus prima luptă la vârf pentru craioveni, cea din ierarhia golgheterilor, acolo unde Constantin Sfârlogea a fost depăşit pe final de clujeanul Mihai Adam. Un an mai târziu, pe 26 iunie 1966, vârful oltenilor avea să marcheze golul decisiv în meciul care consemna întâiul succes al „alb-albaştrilor” în confruntările cu „roş-albaştrii”, Ştiinţa – Steaua 2-1.

Un meci memorabil a avut loc pe 3 iunie 1973, Steaua – Universitatea Craiova 2-6, 7 din cele 8 goluri fiind înscrise în repriza secundă (Tătaru II 73, Năstase 78 / Ţarălungă 12, Oblemenco 64, 75, Marcu 51, 82, Cristache autogol 77). Din păcate pentru elevii lui Constantin Cernăianu, succesul nu le-a fost de-ajuns pentru câştigarea primului titlu. Acesta urma a sosi în Bănie abia la finalul stagiunii următoare. Aceea a fost şi prima victorie izbutită de olteni pe teren advers.

Peste 10 ani, într-o perioadă în care „Craiova Maxima” îşi pregătea retragerea, Universitatea a învins Steaua cu 5-2 (25.06.1983), 4 din cele 5 goluri primite de Duckadam fiind marcate de Sorin Cârţu . Tot un 5-2 pentru craioveni şi tot 4 goluri marcate legendei ”roş-albastre” de câtre un jucător craiovean s-au înregistrat doi ani mai târziu (16.06.1985), doar că performerul a fost Rodion Cămătaru.

Din categoria partidelor spectaculoase nu putea lipsi jocul din 24 noiembrie 1987, Universitatea Craiova – Steaua 4-6, în care s-au marcat cele mai multe goluri! La vremea respectivă, bucureştenii reprezentau o forţă la nivel continental, astfel că, putem considera o performanţă faptul că oltenii au înscris de 4 ori în poarta adversarilor.

Craiovenii au reuşit doar 4 victorii pe terenul „roş-albaştrilor”, ultima fiind izbutită în urmă cu aproape 26 de ani, pe 29 noiembrie 1989, Steaua – Universitatea Craiova  1-2. Echipele din noiembrie 1989:

  • Steaua: Lung, Petrescu, Iovan, Bumbescu (Grigoraş), Ungureanu, Muzsnai, Rotariu, Hagi, Dumitrescu, Negrău, Balint;
  • Universitatea Craiova: Crişan, Mănăilă, Săndoi, Gică Popescu, Adrian Popescu, Zamfir, Olaru, Bica, Ciurea (Neagoe), Stoica (Pigulea), Badea.

Bucureştenii au deschis scorul imediat după pauză prin Gabi Balint, dar Ştefan Stoica şi Bica au întors rezultatul şi au adus o victorie foarte importantă pentru moralul echipei pe care Sorin Cârţu o ridica spre titlu, trofeu ce urma să ajungă în vitrina „juveţilor” în 1991. 

Ultima dată când oltenii s-au bucurat de un succes în Liga 1 în faţa rivalilor s-a consemnat pe 1 septembrie 2002, Universitatea Craiova – Steaua 3-1 (dublă Verdeş, Marius Sava / Claudiu Răducanu), antrenorul gazdelor fiind Emil Săndoi. Au urmat 5 remize şi 13 victorii pentru stelişti, printre cele 13 succese din campionat numărându-se şi cel din 29 august 2004, Steaua – Universitatea Craiova 5-0, rezultat care a consemnat cea mai mare diferenţă de scor din disputele directe.” (Sursa: LPF)

Sezonul regulat 2015-2016

În tur, partida CSU Craiova – Steaua s-a incheiat cu scorul de 1-2 (Vătăjelu 38 – p. / Stanciu 18, Tade 84 – p.). Formațiile care au disputat meciul de la Craiova:

  • Craiova: Bălgărdean – Achim, Acka, Dumitraş, Vătăjelu – Madson, Mateiu, Zlatinski (Bawab 79), Herghelegiu – Ivan (Bancu 60), Nuno Rocha
  • Steaua: Niţă – Râpă, Varela (cpt), Toşca, Guilherme – Filip, Muniru (Breeveld 70) – Popa, Stanciu (Enceanu 82), Chipciu – Tudorie (Tade 54).

CSU Craiova are un parcurs rezonabil în acest sezon și este la 1 punct de locul 6, ultimul de play-off. „Alb-albaştrii” au 3 înfrângeri în ultimele 5 deplasări și 4 victorii în 9 partide jucate pe terenul adversarelor. În ultima etapă, CSU Craiova și ACS Poli Timișoara au terminat la egalitate, scor 1-1, însă oltenii au dominat meciul copios, având 12-4 raportul ocaziilor de gol.  Chiar dacă vor juca cu Steaua, elevii lui Săndoi nu-şi pot permite să piardă, mai ales că şi CSMS Iaşi are acum pretenţii la un loc de play-off.

Emil Săndoi: „Steaua are un lot foarte valoros, o echipă foarte bună. Aşa, prin perioade din astea, mai delicate, poate să treacă orice echipă, dar asta nu înseamnă că nu pot să decidă soarta unor partide”.

FC Steaua a pierdut în minutul 95 cu Astra, la primul meci disputat „acasă” la Pitești pe stadionul „Nicolae Dobrin”. Duminică, tot pe arena din Trivale, va debuta in al doilea mandat de antrenor roș-albastru și Laurentiu Reghecampf, a cărui revenire la Steaua a fost o adevărată bombă de imagine și poate cea mai mare mutare-surpriză a sezonului.

Față de lotul avut la dispoziție de Nicolae Dică în partida cu ASA, revin după suspendare Toșca și Varela, însă acum sunt penalizați o etapă pentru cumul de cartonașe galbene Guilherme și Lucian Filip. Kharja și Chipciu rămân indisponibili medical în 2015,  iar Muniru este încă în recuperare.

În aceste condiții, cu siguranță postul de fundaș stânga îi va reveni lui Toșca, în timp ce cuplul de fundași centrali ar putea fi format din Varela şi Carp sau Papp. Carp a avut o prestație bună la Cluj, a dovedit multă siguranță și determinare și poate fi folosit duminică, dar poate juca și la închidere în absența lui Filip. În flancul drept defensiv, mai mari șanse le are Alcenat, Reghe dorind reactivarea haitianului, dar mai sunt variante cu Râpă sau Papp. De la mijloc in sus, echipa va arata neschimbată din cauza indisponibilităților dar și a lotului destul de subțire.

Formula probabilă a Stelei pentru meciul cu CSU Craiova:  Niţă – Alcenat/Papp, Varela, Papp/Carp,  Toșca – Breeveld,  Carp/Tahar –  Popa, Stanciu, Hamroun – Tade.

  • Notă: Reghecampf mai are doar doi „supraviețuitori” din vechiul mandat. Ultimul 11 al Stelei folosit de Reghecampf în primul mandat: Tătăruşanu – Georgievski, Varela, Szukala, Latovlevici – Prepeliţă, Pintilii – Ad. Popa, Sânmărtean, Tănase – Chipciu. 

Laurenţiu Reghecampf: Eu trebuie să mă bazez pe jucătorii pe care îi am acum la echipa şi să-i fac să câştige cât mai multe puncte, nu discut acum despre alţi jucători. Am încredere în toată echipa şi sper că de la meci la meci să joace mai bine. Voi face tot ceea ce trebuie că echipa să aibă un randament maxim. Jucătorii au nevoie de şedinţe în care să înţeleagă ce vrem de la ei.

Se poate spune şi acest lucru, este un derby. În momentul de faţă, ambele echipe au nevoie de puncte, deci va fi un meci foarte dificil pentru noi. Sperăm ca la sfârşitul celor 90 de minute să câştigam acest meci„.

Va fi o partidă grea pentru campioana României împotriva unei „contracandidate” la un loc de Play off. CSU Craiova pare în vână sub bagheta lui Săndoi, zdrobind câinii cu 3-0, și este motivată să termine sezonul regulat în primele 6. Steaua vine de la Cluj cu moralul afectat de o altă partidă în care a scăpat victoria printre degete și de demiterea peste noapte a staff-ului tehnic, însă Larențiu Reghecampf a descins la Steaua ca „omul providențial” și șocul produs la echipă poate avea efect phihologic pozitiv.

Victoria este unica opțiune care ar aduce liniștea roș-albaștrilor în privința Play off-ului și ar încărca bateriile moralului inaintea dublei cu revelația sezonului FC Viitorul. Steaua va întâlni echipa lui Hagi pe 14 decembrie, în etapa a 22-a din Liga 1,  și după 3 zile o va infrunta în sfertul de finală al Cupei României, pe 17 decembrie 2015. Ambele partide se dispută la Ovidiu pe stadionul Viitorul.

Toată suflarea roș-albastră așteaptă cu speranță și emoție debutul lui Reghe, omul de care se leagă acum toate visele steliștilor în acest sezon. Disciplina tactică, agresivitatea pozitivă și motivarea sunt primele măsuri de corecție realiste pe care Reghecampf le poate împlementa imediat, încă de duminică. Obiectivul asumat de tehnician este titlul 27.

Le urăm succes roș-albaștrilor!

XRay

Exit mobile version