FCSTEAUA.RO

Dinamo – Steaua 2-1! Fără stofă de campioană, Steaua s-a bătut singură

N.B. Sentința la Apel cu numele Steaua se adresează clubului, nu tuturor românilor! Cât timp nu există o sentință definitivă și irevocabilă în privința numelui vom continua să scriem și FC Steaua București, Steaua etc. în paralel cu FCSB, care este marcă o înregistrată încă din 2008 a echipei care oficial deține palmaresul la fotbal al Stelei din 1947-2017. OFICIAL, conform continuității și palmaresului, FCSB = FC Steaua = Steaua 1961 = ASA 1947. De fapt vom scrie tot timpul STEAUA, atât timp cât palmaresul, recunoscut oficial, este la FCSB. 

Ultimul derby din acest sezon, Dinamo-FC Steaua, s-a încheiat cu victoria norocoasă a câinilor, scor 2-1. Sergiu Hanca a marcat de două ori din penalty, iar Pleașcă pentru roș-albaștri.

În urma acestui rezultat, Steaua cade pe locul doi în clasament, cu 38 de puncte, la egalitate cu FC Viitorul, dar depăşită datorită rezultatelor din meciurile directe, în timp ce Dinamo rămâne pe locul trei în play-off, cu 36 de puncte.

  • Dinamo: Penedo – Romera, Dielna, Nedelcearu, St. Filip – Mahlangu (Bawab 90′), Palic (P. Petre 77′) – Hanca, Rivaldinho (Busuladzic 62′), Nistor – Nemec. Antrenor: Cosmin Contra.
  • Steaua: Niţă – Pleaşcă, Bălaşa, Moke, Momcilovic – Pintilii (Tamaş 67′), Ov. Popescu (De Amorim 46′) – Enache, Boldrin, Fl. Tănase – Alibec (Gnohere 71′). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
  • Cartonaşe galbene: Mahlangu 25′, Nedelcearu 38′, Hanca 40′, Romera 59′, Dielna 90′ / Popescu 25′, Pleaşcă 27′, Bălaşa 33′, Enache 45+4′, Tănase 90+3′

A fost o partidă foarte disputată, în care câinii au excelat în durități. De semnalat nesimțirea cu care Hațegan a asistat impasibil la scoaterea din joc a lui Alibec, tolerând (fără cartonașe) faulturi dure și nenumarate asupra atacantului stelist.

Despre joc în sine nu mai are rost vreun comentariu. Steaua avea nevoie de cel puțin un egal, dar în minutul 94 anonimul De Amorim omoară echipa cu un presupus fault în careu. După ratarea victoriei cu Viitorul, Bălașa a pus umărul și la înfrângerea cu Dinamo.

Tabela contează pentru puncte și pentru istorie! Ratările sunt pentru spectacol, nu pentru titlu.

Derby-ul Dinamo – Steaua a înregistrat o prezență record în acest sezon. Aproape 40.000 de spectatori, din care 8.600 steliști, fiind numărul maxim de locuri alocate de organizatori Stelei. 

Nu au lipsit incidentele provocate de câini, din cauza cărora meciul a fost întrerupt peste 8 minute. Arbitrul Hațegan a amenințat chiar cu oprirea definitivă, însă…

Zeci de obiecte au fost aruncate în direcția jucătorilor steliști. Cei mai afectați au fost Momcilovic, Boldrin, Alibec și Moke, luați la țintă cu rolele de hârtie.

Cel mai grav incident a avut loc în debutul reprizei secunde, în minutul 50, când Boldrin nu a putut executa un corner, din cauza unei adevărate ploi de obiecte care s-a abătut asupra sa. Atunci, brazilianul a fost lovit în cap și s-a prăbușit lângă reclame, iar atunci când s-a ridicat a acuzat amețeli, având nevoie de sprijinul colegilor pentru a merge drept. Arbitrul Ovidiu Hațegan a și întrerupt jocul, pentru a merge la marginea terenului, unde i-a transmis crainicului stadionului să anunțe la stația de amplificare că meciul va fi oprit, dacă fanii nu vor înceta.

Cu toate acestea, câinii nu s-au potolit și Boldrin a fost lovit din nou și după ce a reușit să execute cornerul, prăbușindu-se în fața arbitrului asistent de pe acea parte, însă fără ca centralul Hațegan să mai ia vreo măsură.

Laurenţiu Reghecampf s-a declarat dezamăgit de arbitrajul pierdut cu 2-1 în faţa lui Dinamo. Antrenorul Stelei a fost trimis în tribune în prelungiri, după ce arbitrul a dat 11 metri pentru Dinamo. Reghecampf a avut o explozie de nervi la finalul meciului şi recunoaşte că i-a înjurat pe arbitri, însă spune că şi el a fost jignit:

”Trebuia să se acorde un 11 metri la noi. Ei am primit, nu ştiu dacă a fost, Romera s-a aruncat peste el şi au primit penalty în minutul 90+3. Trebuie să avem încredere şi să ne gândim la viitor. Faptul că am fost trimis în tribună pentru faptul că l-am jignit… la rândul său, şi el a jignit antrenorii. Nu mai contează dacă am fost jignit, haideţi să mergem înainte.

Din păcate, am avut ocazii multe, dar n-am reuşit să marcăm. Ei au încercat să joace pe Nemec şi mingea a doua. Ce pot să le spun jucătorilor? Mai multă atenţia la finalizare. Acum nu mai suntem la mâna noastră, suntem la egalitate cu Viitorul şi vine şi Dinamo din urmă”, a declarat Reghecampf.

Întrebat dacă a fost ultimul său derby, Reghecampf a răspuns scurt: ”Nu ştiu, vom vedea”

Notă:

  • Mesajul câinilor „Din dorinta unora care nu au inteles fenomenul fotbal: Steaua va disparea”
  • Cât timp nu există o sentință definitivă și irevocabilă voi continua să scriu și FC Steaua București, Steaua etc. în paralel cu FCSB, care este marcă o înregistrată încă din 2008 a echipei care oficial deține palmaresul la fotbal al Stelei din 1947-2017. De fapt OFICIAL, conform continuității și palmaresului, FCSB = FC Steaua = Steaua 1961 = ASA 1947.

 


Avancronică Dinamo – Steaua

Etapa a 8-a din play-off programează pe Arena Națională, luni, 1 Mai, ora 20:30, meciul Dinamo – Steaua, cel mai așteptat duel al rundei, eternul derby ce le pune față în față pe marele rivale din fotbalul românesc.

Mesajul suporterilor

Anunțul oficial al clubului FC Steaua

Palmaresul Dinamo vs Steaua

Runda a 8-a programează un nou capitol al clasicului fotbalului românesc, Dinamo – FCSB, un duel ajuns la episodul 170 în toate competiţiile. Palmaresul confruntărilor oficiale dintre cele două echipe cuprinde câte 58 de victorii de fiecare parte şi 53 de remize.

Dinamo vs FCSB în Liga 1: 139 jocuri – 47 victorii Dinamo – 50 remize – 42 victorii FCSB.

Palmares cu Dinamo gazdă: 69 jocuri – 28 victorii Dinamo – 24 remize – 17 victorii FCSB.

  • 372 de goluri s-au marcat în confruntările de pe prima scenă (184 Dinamo / 188 FCSB), ceea ce înseamnă o medie excelentă, de aproape 2,7 goluri/meci.
  • Dinamo este singura echipă cu palmares pozitiv în faţa celor de la FCSB dintre toate cele întâlnite de „roş-albaştrii” în campionat cel puţin în două ediţii.
  • Întâia confruntare a avut loc pe 21 noiembrie 1948, CSCA -Dinamo 0-1, marcator Marin Apostol (minutul 42). Partida a fost condusă la centru de arbitrul Iancu Ceaureanu, aflat la singurul derby din carieră.
  • Prima remiză s-a consemnat în returul stagiunii 1948-1949, pe 29 iunie, Dinamo – FCSB 3-3. Oaspeţii au condus până în minutul 70 cu 3-1 (Drăgan, Hallasz, Serfozo, respectiv Moisescu), dar Iuliu Farkaş, cu o dublă, a stabilit scorul final.
  • FCSB a reuşit primul succes abia în cel de-al cincilea meci direct, pe 6 mai 1951, CCA – Dinamo 2-1.  Soarta jocului a fost decisă în prima jumătate de oră, atunci când Francisc Zavoda I (minutul 20) şi Nicolae Roman (minutul 25) l-au învins pe Iosif Fuleiter, reuşita lui Florian Ambru (minutul 53) fiind doar una de onoare.
  • 01.10.1951, Dinamo – CCA 6-2, CEA MAI CLARĂ VICTORIE PENTRU DINAMO! Meciul a rămas în istoria derby-ului şi ca partida cu cele mai multe goluri înscrise în Divizia A / Liga 1.
  • 06.11.1955, Dinamo – CCA 2-1, Nicolae Tătaru I a marcat în primul minut cel mai rapid gol înscris în istoria confruntarilor dintre cei doi granzi.
  • Cele mai multe goluri marcate de „roş-albaştrii” în derby-urile din campionat: Gheorghe Constantin – 10, Ion Alecsandrescu – 9, Florea Voinea şi Ion Vlădoiu – 7.
  • Cele mai multe goluri marcate de dinamovişti în derby-urile din campionat: Dudu Georgescu, Mircea Lucescu – 9, Alexandru Ene I – 8.
  • 09.10.1957, Dinamo – CCA 3-2, primul derby pentru „Lordul” Emeric Jenei, cel care a strâns de-a lungul timpului ca jucător şi antrenor 46 de dueluri în toate competiţiile, cifră fără egal în istoria „clasicului”.
  • Cele mai multe meciuri jucate de „roş-albaştrii” în campionat: Tudorel Stoica – 24 jocuri, Vasile Zavoda – 22 jocuri, Marius Lăcătuş, Emeric Jenei – 21 jocuri.
  • Cele mai multe meciuri jucate de dinamovişti în campionat: Cornel Dinu – 28 jocuri, Ion Nunweiller III – 23 jocuri, Ionel Dănciulescu – 21 jocuri.
  • Șase victorii consecutive în campionat au reuşit dinamoviştii în perioada 1970/71-1972/73, record rămas şi astăzi în picioare când facem referire la Liga 1.
  • 22.09.1995, Dinamo – FCSB 1-1, etapa a 7-a, primul derby pentru Dănciulescu, cel care avea să contabilizeze 36 de prezenţe în toate competiţiile (campionat: 21 Dinamo / 8 Steaua), cele mai multe dintre toţi jucătorii care au jucat un Dinamo – FCSB. El a marcat 11 goluri în campionat (6 FCSB / 5 Dinamo) şi două în cupă (ambele FCSB) – doar Florea Voinea a mai înscris 13 goluri ÎN TOATE competiţiile!
  • 04.04.1998, FCSB – Dinamo 5-0, CEA MAI MARE DIFERENŢĂ înregistrată în confruntările din campionat. Dănciulescu de două ori, Iosif Rotariu, Denis Şerban şi Cristi Ciocoiu au punctat pentru echipa antrenată la vremea respectivă de Mihai Stoichiţă.
  • 22.04.2000, Dinamo – FCSB 3-2, succes în urma căruia gruparea din „Ştefan cel Mare” a oprit o serie record de invincibilitate a FCSB de aproape 9 ani, timp în care s-au disputat 16 jocuri în campionat (8 remize) şi 19 în toate competiţiile .
  • 03.05.2015, Dinamo – FCSB 1-3 (Elhamed / Stanciu dublă, Prepeliţă), ultima victorie pe terenul „alb-roşilor” din contul „roş-albaştrilor”.
  • 30.11.2016, Dinamo – FCSB 3-1 (Hanca, Nedelcearu, Nemec / Boldrin), ultimul succes în campionat din contul gazdelor din această rundă.
  • Cea mai recentă confruntare: 02.04.2017, FCSB – Dinamo 2-1 , marcatori Alibec, Boldrin, respectiv Nemec.
  • Patru jucători au marcat în derby-urile din campionat, atât în poarta lui Dinamo, cât şi a „roş-albaştrilor”: Ionel Dănciulescu, Cătălin Munteanu, Denis Şerban şi Andrei Cristea.
  • Sulejman Demollari a fost primul jucător străin care a jucat în „Derby de România”, pe 06.10.1991, Dinamo – FCSB 1-0. El este şi unul dintre cei 12 străini care şi-au trecut numele pe lista marcatorilor, șapte pentru Steaua (Thereau 1, Kapetanos 1, Iliev 2, Szukala 2, Hamroun 1, De Amorim 1, Boldrin 2) şi cinci pentru Dinamo (Demollari 1, Elhamed 1, Palic 1, Gnohere 2, Nemec 2).
  • 16 dueluri au avut loc pe actuala „Arena Naţională”, dintre care 11 s-au disputat în Liga 1.

Preluare palmares ad litteram de pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal (lpf.ro)

Nu sunt multe de spus. Este un meci de „care pe care”, Dinamo având sanse reale la titlu în cazul unei victorii. Steaua are și ea nevoie de puncte ca de aer în unul dintre cele mai disputate campionate din ultimii ani. Teoretic, patru echipe se bat pentru titlu în ultimele trei etape: Steaua, Viitorul, Dinamo și CFR Cluj.

Succes roș-albaștrilor!

X Ray

Exit mobile version