FCSTEAUA.RO

Avancronica FC Steaua – FC Botoșani

steaua-fc-baselDuminică, 24.05.2015,  Arena Națională va gazdui meciul dintre FC Steaua și FC Botoșani, contând pentru etapa a 33-a din Liga 1. Partida va începe la ora 21:00 și va fi arbitrată la centru de Marius Avram.

Referitor la arbitraj, delegările decise de CCA pentru lupta la titlu sunt suspect de ciudate.

Tatăl lui Marius Avram,  ex-șeful CCA Vasile Avram, a fost condamnat definitiv pentru luare de mită, în încercarea de a favoriza prin delegări pe FCM Tg. Mureș,  redenumită apoi ASA Tg. Mureş (Asociația Sportivă Ardealul), în 2013. Deci, chiar contracandidata Stelei la titlu. În acest retur, la Craiova, Marius Avram le-a refuzat roș-albaștrilor un penalty clar în finalul primei reprize, iar Steaua a pierdut două puncte cu care azi ar fi fost lideră. Este adevărat, Marius Avram a arbitrat și partida tur dintre Steaua și FC Botoșani, dar atunci ASA avea ca obiectiv evitarea retrogradării,  nu titlul.

A: Avram Marius (Bucureşti – Bucureşti)
A1: Gheorghe Bogdan (Bucureşti – Bucureşti)
A2: Păunescu Florin (Ramnicu Valcea – Vâlcea)
Add1: Cojocaru Adrian Viorel (Galaţi – Galaţi)
Add2: Coza Ionuţ (Cernica – Ilfov)
R1: Marica Mihai Marius (Bistriţa – Bistriţa Năsăud)
Obs: Berbecaru Dan Victor (Ramnicu Valcea – Vâlcea)
Obs: Vasile Marcel (Bucureşti – Bucureşti)

A doua partidă din ecuația titlului,  Astra – ASA Tg. Mureş, va arbitrată Sebastian Colţescu, deşi au trecut doar două săptămâni de când a făcut praf alt meci important pentru titlu, Steaua – Chiajna 2-2! Incredibil! În loc să fie pedepsit și reținut la delegări, CCA a decis să încredințeze  „arbitrului sinucigaș” soarta titlului, pentru că o victorie a mureșenilor ar tranșa practic lupta la vârf.

A: Colţescu Sebastian (Craiova – Dolj)
A1: Oniţă Aurel (Constanţa – Constanţa)
A2: Danşa Ciprian Florin (Oradea – Bihor)
Add1: Istrate Dragoş (Bucureşti – Bucureşti)
Add2: Fesnic Horatiu Mircea (Cluj-Napoca – Cluj)
R1: Popescu Adrian (Craiova – Dolj)
Obs: Ştefan Constantin (Bucureşti – Bucureşti)
Obs: Ionescu Adrian (Bucureşti – Bucureşti)

FC Steaua București a câştigat 7 puncte în ultimele 3 etape și numai 24 puncte din 45 posibile în acest retur. Etapa trecută, Steaua avut emoţii sub Tâmpa, câştigând cu 3-2, după ce la pauză a fost condusă cu 2-1. În partida cu FC Botoșani, campionii au doar varianta victorie și speranța că Astra nu va pierde acasă cu ASA, pentru a rămâne în cărti la titlu.

Alex Chipciu: „Din păcate, am ajuns la mâna altora. Mai avem două meciuri destul de grele, sper însă să câştigăm acest campionat. Astra e deja calificată pentru cupele europene, dar se bate pentru locul 3. Ştiu ce fel de om este Marius Şumudică, l-am cunoscut la Braşov. Nu se poate spune că am ajuns la mâna unui rapidist. Cred că ei vor lupta pentru echipa lor. Era mai bine să se încurce ASA în meciul cu Petrolul, dar asta e. Va fi o dezamăgire foarte mare dacă pierdem acest campionat”.

Costel Gâlcă are probleme de lot și nu va putea miza pe patru titulari. Arlauskis este accidentat, iar Breeveld şi Chipciu au primit în meciul cu FC Braşov al 7-lea cartonaş galben din acest sezon, respectiv al 4-lea, fiind suspendaţi o etapă. Se știe că Tănase a suferit o leziune fibrilară şi pentru el sezonul 2014 – 2015 s-a terminat.

Echipa probabilă aliniată de Gâlcă: Cojocaru – Papp, Varela, Toşca, Guilherme – Prepeliţă, Stanciu – Adi Popa, Rusescu, Iancu – Ţucudean

FC Botoşani are o singură înfrângere în ultimele 9 etape și a câştigat în retur 19 puncte din 45 posibile. În ultima etapă a remizat pe teren propriu cu Pandurii Târgu-Jiu, scor 1-1, dar are consolidat locul 8 în clasament prin înfrângerea surprinzătoare suferită sâmbătă, pe teren propriu, de Viitorul în fața Brașovului.

Leontin Grozavu: „Este dorinţa fiecărui fotbalist să joace asemenea meciuri, cum va fi cel cu Steaua, pe Arena Naţională. Nu mergem ca victime sigure, chiar dacă Steaua luptă pentru campionat. Steaua are un lot numeros, au mai multe jocuri şi e normal ca în meciul de Cupa Ligii să fi odihnit câţiva titulari. E clar că tratează serios meciul cu noi. E cea mai titrată echipă din România, dar ne dorim să câştigăm meciul„.

Antrenorul botoșenenilor are şi el probleme de lot, avându-i accidentaţi pe Marius Curileac, István Fülöp şi Mihai Bordeianu şi suspendat pe Răzvan Tincu, care a primit în meciul cu Pandurii Târgu Jiu al 4-lea cartonaş galben din acest sezon.

Probabil că Leontin Grozavu va folosi următoarea echipă: Lazar – Patache, Ngadeu, Oltean, Acsinte – Vaşvari, Danci, Croitoru – Martinus, Hadnagy, Batin

În meciul din tur, campionii s-au impus la Focșani cu scorul de 2 – 0, prin dubla semnată de Andrei Prepeliță (31, 88). Partida a fost arbitrată de Marius Avram.

Formațiile care au evoluat în partida tur:
FC Botoșani: Curileac – Patache, Tincu, Ngadeu, Acsinte – Fulop, Vasvari (Bordeanu 71), Croitoru – Svichi (Hadnagy 46), Roussel (Ngankam 46) – Batin

Steaua: Arlauskis – Papp, Szukala, Varela, Filip – Prepelita, Bourceanu – Popa, Sanmartean (Breeveld 90+2), Tanase (cpt., N. Stanciu 72) – Keseru (Rusescu 81)

Meciul de duminică va fi televizat și transmis de Look Plus, Dolce Sport și Digi Sport.
FORȚA STEAUA!

XRay

Exit mobile version