FCSTEAUA.RO

Aroganțele lui Reghe

Niţă – Enache, Tamaş, Toşca, Dan Popescu – Aganovic (Hamroun 46), Bourceanu (cpt), Achim, Ovidiu Popescu (Popa 46) – Fl. Tănase, Tudorie (Stanciu 46). Asta era formația Stelei care învingea Botoșanii cu 2-0 pe 12 august, deci acum patru săptămâni. Aseară, repetir: tot la Botoșani, tot 2-0, numai că, pe lângă noutățile de atunci,  Aganović, Popeștii, Tudorie, au apărut și ultimele achiziții, unii de-abia făceau proba la tricouri. Și am văzut o echipă mai ciudată ca oricând: Stăncioiu – Aganović, Moke, Mitrea, D. Popescu – Achim (cpt), Muniru – Jakoliš, Man, Ov. Popescu – Tudorie. Pe bune, mi-am zis, Reghe s-a dilit. Bagă rezervele rezervelor…

Păi, uite ce face un antrenor priceput: marile vedete ale Fălcosului – Steliano, Patrick, Rotariu, Nedelcearu, Brănescu, Șerban, Olteanu au fost scrofuloși la datorie, că acuma dumneavoastră ştiţi că bietul poliţai n-are şi el ceas de mâncare, de băutură, de culcare, de sculare, ca tot creştinul… Că ei au avut ditai misia în Danemarca, nu se făcea să-i obosească, așa cum a făcut-o bampiru` Reghe cu bieții Ovidiu Popescu și Tudorie. Prin urmare, șefii din Groapă s-au plâns că ”nu au de unde să facă o echipă care să lupte corect cu Astra… Andone nu avea pe cine să bage în teren!” Ce dacă-i în Cupa Ligii? Ăla nu-i tot trofeu? Mic, mic, da` la seceta asta… Și-acolo tre` să lupți! Corect! Cu Astra, nu?! Ca-n ultimele meciuri, desigur…

Gurile rele zic că și Șumudică ar fi avut un cuvânt de spus, că nu strica să-și hodinească vedetele în vederea următorului meci, cel cu echipa bampirului. Numai că omu` Prodancei uite ce făcu… Dădu liber ălora de-or să joace duminică, așa că l-a băgat în ceață pe Marele Măscărici, care abia aștepta să-l ”citească” pe noul Tănase: ”Voiam să pregătesc meciul de duminică impreună cu secundul, să discut cu el, şi îmi făceam diferite scenarii ştiind că Tănase nu va fi pe teren. Trebuie să schimbăm şi să pregătim meciul altfel. Ei, să vezi acu` ce schimbări, ce pregătiri, ce tactică. Să-i arate el ce-nseamnă să fie șăfu` pe bancă, alături de astralii lui… A, ba nu, că iar și-a băgat dracu` coada, suspendarea îi expiră după meciul cu Steaua… Nasol…

Cât despre meciul de aseară, i-am revăzut pe cunoscuții simulanți Mihai Roman și Astafei, ultimul mai e și bezmetic și cotonogar, dar mai mult m-au interesat noutățile Stelei. Interesanți Moke și Ovidiu Popescu, foarte promițător Jakoliš, prea timid Man… Exasperant, ca întotdeauna, Tudorie a avut două momente care au salvat evoluția jenantă din restul meciului: insistență admirabilă la primul gol – minge câștigată nesperat, pasă în lateral și fructificare a centrării perfecte a lui Jakoliš; participare consistentă la golul de o simplitate dezarmantă a lui Ovidiu Popescu. Măcar de-ar fi așa la fiecare meci…

Și acum, gata de meciul cu șumudeii. Păcat că n-a expirat suspendarea maimuțoiului, să vadă cu ochii lui cine-i jupânul. În direct și la o oră de maximă audiență …

Andrei Sava
Preluare de pe blogul Sam Murray

 

Nota Redacției:  

Misterul avionului personalizat cu care a zburat Steaua, menționat de autorul articolului într-o imagine comentată. Steaua a făcut deplasarea pentru meciul din Cupa Ligii cu FC Botoşani chiar în ziua jocului, procedură obișnuită la marile echipe din vest. Roș-albaștrii au închiriat un avion, cu care au zburat până la Suceava, apoi un autocar i-a preluat şi i-a transportat la Botoșani.

Inedit a fost faptul că pe fuselajul avionului folosit de Steaua a fost inscripţionată sigla clubului de fotbal. Acest lucru face parte dintr-o ofertă pe care comania aeriană le-o face echipelor care apelează la serviciile sale.

„Nu e nicio chestie specială, ci doar un semn de gazdă bună din partea noastră. Nu este prima dată, iar Steaua nu este singurul club pentru care facem acest lucru. Dacă echipa pe care o transportăm este de acord, sigla respectivă apare pe aeronavă”, a precizat Aurel Bitianu, directorul executiv al companiei de la care FC Steaua București a închiriat avionul. Reprezentantul companiei aeriene a precizat că zborul Bucureşti – Suceava şi retur a costat-o pe Steaua 15.000 de euro.

Referitor la titlul articolului scris de Andrei Sava concluzionăm și noi cu un colaj foto sugestiv:

Referitor la schimbarea masivă a lotului. „Supravietuitorii”. Doar 3 stelisti au ramas in prima echipa din 2015. Steaua a transferat nu mai putin de 21 de jucatori in 2016, inclusiv jucatorii promovati de la echipa de tineret. Reghecampf l-a inlocuit pe Radoi la carma Stelei in decembrie 2015, iar de atunci au urmat transferuri pe banda rulanta!

Primii care au fost inregistrati de Steaua au fost Ontel, Bourceanu si Chitosca, chiar pe 1 ianuarie. Au urmat apoi Momcilovic, Tamas si Enache, acestea fiind transferurile cu care Reghecampf a incercat sa o ajunga pe Astra in clasament si sa ii ia titlul.

Campania masiva de transferuri a urmat si in aceasta vara, cand au venit nu mai putin de 15 jucatori: Simion, Golubovic, Aganovic, Daniel Popescu, Achim, Ovidiu Popescu, Bota, Mitrea, Tanase, Boldrin, De Amorim, Stancioiu, Moke, Jakolis si Man.

Doar 12 jucatori au „supravietuit” la Steaua in mandatul lui Reghecampf. Majoritatea dintre ei insa nu prind prima echipa in mod regulat. Filip este cel mai vechi jucator din lotul Stelei, inca din 2009, acesta fiind venit de la juniorii Stelei, la fel ca Mihai, Tosca, Vilceanu sau Ontel.

Dintre cei 12, doar Nita, Tosca si Popa sunt titulari de drept la Steaua. Iata cum ar arata un prim „11” al Stelei formati din jucatori care sunt la echipa dinainte de 2016. Acestia sunt si singurii in aceasta ipostaza, alaturi de Poiana, de asemenea un junior al Stelei, care se antreneaza cu echipa mare din 2015.

Steaua fara jucatorii transferați in 2016: Nita – Mihai, Tosca, Muniru, Filip – Popa, Vilceanu, Enceanu, Mihalcea – Tudorie, Onțel.
Statistică preluată din sport.ro

X Ray

Exit mobile version