FCSTEAUA.RO

Anderlecht – FC Steaua 5-2. Primul meci de pregătire în Olanda

Final! Anderlecht- FC Steaua 5-2!( Benito Raman ’16 și ’58, Dreyer ‘107, Arnstad ‘117, Sadiki ‘120 / Florinel Coman ’14, Andrea Compagno ’40)

Vicecampioana României a condus de 2 ori, dar belgienii au învins cu trei goluri înscrise pe final.

După minutul 107, Anderlecht a profitat de juniorii noștri și în 12 minute a marcat 3 goluri, ultima reușită chiar la ultima fază a meciului.

Belgienii au înscris de trei ori după ce FC Steaua a schimbat liniile și a trimis în teren mai mulți juniori, precum Luca Ciobanu (17 ani), Ricardo Pădurariu (16 ani), Mihai Toma (16 ani), David Popa(16 ani) sau Matei Tănasă (17 ani).

A fost primul test de verificare pentru roș-albaștri în cantonamentul din Olanda, unul în care Charalambous și Pintilii au rulat tot lotul. Echilibrul s-a rupt spre final, când în echipa vicecampioanei s-a făcut „infuzie” de juniori.

La opt luni de când se duelau de două ori în grupele Conference League, FCSB și Anderlecht și-au dat întâlnire într-un meci amical inedit, întins pe durata a două reprize de câte 60 de minute. Scopul ambelor tabere a fost de a rula tot lotul de jucători, plan îndeplinit de antrenori.

Cât timp a folosit o echipă cât mai apropiată de cea standard, vicecampioana României a avut momente de joc bune și foarte bune. Florinel Coman, cel mai în formă jucător al echipei, a deschis scorul după 12 minute, după o combinație în viteză cu Darius Olaru.

Însă FCSB a continuat să rămână sus: la capătul unei faze trecute tot prin „filtrul” lui Olaru, Compagno a apărut la finalizare și a înscris din cinci metri. Adversara din Belgia n-a slăbit deloc ritmul și n-a lăsat-o pe FCSB să intre la pauză în avantaj. Benito Raman a făcut „dubla” în minutul 59 – ultimul de dinainte de pauză . 2-2 a fost scorul final al celei mai concludente reprize, cea din care Charalambous și Pintilii pot extrage multe lucruri pozitive.

De ce prima oră de joc a fost cea mai concludentă? Fiindcă formula FCSB-ului a suferit modificări multiple după pauză. S-au schimbat liniile în toate compartimentele, a intrat chiar și Ionuț Panțâru, după pauza de peste doi ani care i-a dat peste cap cariera.

Mai matură, Anderlecht a controlat finalul de meci și s-a desprins pe final, marcând de trei ori imediat după ce în echipa roș-albaștrilor și-au făcut apariția cinci juniori, Ciobanu, Pădurariu, Toma, David Popa și Tănasă.”, scrie GSP în cronica meciului făcută de la fața locului.

A fost doar un meci de pregătire!

FORZA STEAUA!

X Ray

Exit mobile version