FCSTEAUA.RO

Alibec, EXCLUS DIN LOT și amendat cu 75.000 de euro

Alibec nu a  învăţat nimic din greşelile trecutului. Primii pași în fotbal i-a făcut în 2001 la Callatis Mangalia. După 5 ani era transferat la Academia FC Steaua. Surprinzător, Alibec a fost dat afară după câteva luni.  Șeful Centrului de Copii şi Juniori, Gheorghe Gigel, spunând despre el că nu va ajunge niciodată un fotbalist valoros.

Imediat l-a luat Farul Constanţa. Inter avea să-l monitorizeze atent încă din primul său sezon la nivel profesionist. Deşi Inter avea să-l transfere în cele din urmă chiar în acel an, Denis Alibec nu a putut face pasul spre fotbalul mare niciodată. În ciuda unor evoluţii bune la Primavera, cu 16 goluri înscrise în 36 de partide, în Serie A n-a prins decât 59 de minute pe teren. A evoluat în două partide pentru Inter şi într-una pentru Bologna. Nerazzurii l-au ţinut la club între 2009 şi 2014, însă, în 95% din această perioadă fie a evoluat pentru echipa de tineret, fie a fost împrumutat la Mechelen, Viitorul sau Bologna, după caz. În şapte meciuri jucate la prima reprezentativă, Alibec a înscris o singură dată.

Denis Alibec a fost desemnat cel mai bun jucător român al anului 2016 datorită realizărilor avute atât cu Astra, cât şi după transferul la FC Steaua. Totuşi, 2017 este un an de coşmar pentru Alibec. Nu a mai marcat un gol în campionat din 13 mai. Singurele sale reuşite au venit în jocurile cu Viktoria Plzen, din preliminariile Ligii Campionilor, respectiv grupele Europa League.

De ceea ce îmi era teamă atunci când a fost transferat la Steaua dificilul și fițosul Denis Alibec s-a întâmplat în sezonul ăsta. Aseară a pus bomboana pe colivă printr-un gest incalificabil, aruncând pe jos banderola de căpitan pentru că a fost schimbat după ce nu a jucat nimic 83 de minute.

Dacă o accidentare, o ieșire temporară din forma pot fi omenește înțelese și cauționate, gestul de aseară a trecut de orice limită a nesimțirii față de clubul Steaua și simbolul lui reprezentat pe teren de banderola de căpitan al Stelei. Un club care îl plătește regește, care i-a tolerat foarte multe ieșiri în decor, iar el în 14 etape nu a produs absolut nimic pentru club și banii pe care i-a încasat! Nici măcar un assist! Nu mai spun de aportul cvasi-zero în construcția atacului.

Astăzi, Gigi Becali a anunțat că Alibec, e exclus din lot și amendat cu 75.000 de euro pentru că a aruncat banderola de căpitan al Stelei pe jos atunci când a fost schimbat în min. 83. Mai mult, a sfidat staff-ul și colegii plecând direct la vestiar, răzbunându-se apoi cu picioare date în uși.

Becali a anunțat că a discutat aseară cu Dică, care a decis să-l excludă din lot pe Alibec, după jocul slab și mai ales gestul de aseară de la Voluntari. Becali a aprobat și l-a amendat pe atacant cu 25% din contract, adică 75.000 de euro, chiar dacă așteaptă o ofertă de 10 milioane de euro din Premier League.

Echipa n-a jucat rau. Dar am avut un jucator care era capat de drum. Cum ajungea mingea la Alibec cum se oprea faza. N-am stiut ca are in contract sa fie titular si sa joace tot meciul.

N-am fost niciodata atat de suparat. I-am permis atat de multe si am ajuns aici. In situatii de indisciplina tot timpul am respectat hotararile antrenorilor. Daca nu o facea el o faceam eu. Pe data de 9 trebuie sa vina oferta, am zis 10 milioane de euro. Asta e acum, si daca pierd bani, nu permit asa ceva. Deja s-a umplut paharul. A fost ultima picatura. A distrus toate mingile pe care le-a muncit echipa, apoi tot el s-a suparat ca a fost schimbat. Asta nu se permite niciodata la Steaua.

I-am zis lui Argaseala aseara, amenda 25% din salariu. Si lui si lui Golofca. Nu mai permit nimic la Steaua. Toleranta ne-a adus aici, nu mai tolerez nimic. Il penalizez cu 75.000 de euro pentru atitudinea din ultima perioada. Nu o sa mearga cu echipa in Israel, nu mai face parte din lot. Poate sa stea pe bara pana la finalul contractului, ii dau banii si gata, nu mai am nevoie

Nu stiu daca mai putem sa luam banii pe el. Mai bine pierd 10 milioane decat sa pierd echipa. Nu face parte din lot. Sa plece în Anglia sa joace, aici nu mai joaca. Sau ramane aici, ia banii pana la finalul contractului, dar nu mai joaca„, a spus Becali la Ora exacta in sport.

Video. Declarația lui Becali despre excluderea lui Alibec din lot

 

X Ray

Exit mobile version