FCSTEAUA.RO

[Video] Adio, „Steaua”! Din vară FC Steaua se va numi „FC Sport”, iar CSA Steaua de amatori se alătură „Sportului studențesc”

  • Nota Redacției: Nebunia la români! După ce palmaresul echipei de fotbal a fost asociat de-a lungul celor 70 de ani de existență cu numele ASA, CSCACCA, din 1961 cu CSA Steaua București, iar din 1998 cu FC Steaua București, din vara anului 2017 urmează să fie asociat cu numele FC Sport București (FCSB). Noua echipă de fotbal amatori CSA Steaua București se alătură echipei „Sportul studențesc”  în Liga a 4-a. Astfel numele „Steaua” va dispare de pe harta Ligii 1 și a Europei fotbalistice. Nu și din inimile noastre! Adio, dar rămân cu tine!

Digisport:

Deși, inițial, părea hotărât să-i spună clubului său FC Star București, Gigi Becali s-a răzgândit ulterior și a luat în calcul și varianta ”Sporting”. Mai nou, acesta chiar a înregistrat două variante la OSIM, printre care și ”Fotbal Club Sporting Becali”. Cu toate acestea, patronul vicecampioanei României nu se gândește să-și pună propriul nume în denumirea clubului.

Astfel, Gigi Becali a anunțat, ÎN DIRECT, în emisiunea ”Fotbal Club”, de la Digi Sport, că numele echipei sale va fi ”Sport București”:

Eu zic că nu are rost să ne jucăm, să facem tot felul de jocuri. Se va numi „Sport Bucureşti” echipa. Nu ne jucăm cu Steaua aşa, să îi spunem „Becali”. Formaţia va rămâne Steaua în veci vecilor. Schimbăm numele ca să nu se mai comenteze, deşi eu sunt 100% convins că vom avea câştig de cauză. Dacă nu, se va numi „Sport”, dar va fi „Steaua”. Istoria şi palmaresul nu ni le poate lua nimeni. E vorba de continuitate, nu poate să vină nimeni să spună altfel„, a spus Becali la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

 Mai mult, patronul ”roș-albaștrilor” a precizat că a notificat deja Registrul Comerțului în privința schimbării numelui clubului de la 1 iunie:

Deja am făcut o cerere la Registrul Comerţului: le-am spus să ia la cunoştinţă că de la 1 iunie echipa se va numi „Fotbal Club Sport Bucureşti„, a mai zis Gigi Becali.

  • Declarația integrală al lui Becali
YouTube player

Chiar dacă va schimba, de la 1 iunie, numele echipei sale din ”Steaua București”, în ”Sport București”, Gigi Becali este convins că formația va avea parte de susținători. Chiar dacă e conștient că cei din Peluza Sud nu-și vor face apariția la meciuri, el se bazează pe fanii tineri, care nu erau născuți în 1986, atunci când ”roș-albaștrii” cucereau Cupa Campionilor Europeni.

Pe suporteri nu îi interesează, dacă echipa va avea rezultate. E adevărat, nucleul dur, Peluza Sud, nu va veni la meciuri. Dar părerea mea e că Peluza Nord încet-încet va reveni la meciuri. Fanii pe care îi am eu sunt cei de 20-25 de ani, ei nu ştiu de Steaua 1986, pentru că nu erau născuţi. Ei s-au născut şi au văzut Steaua asta, „Steaua lui Becali”. De aceea, cred că nu am nimic de pierdut„, a declarat Becali în direct la Digi Sport, în emisiunea ”Fotbal Club”.

Patronul vicecampioanei României exclude, în acest moment, posibilitatea unei împăcări cu cei din Armată:

Eu nu am cum să mă înţeleg cu Armata. Eu tot ce am făcut, am făcut din bună credinţă. Uitaţi-vă pe acte. Din 2000 dau bani, era echipa pe locul 12. S-a încheiat un contract care s-a votat în Adunarea Generală. Scrie clar că echipa se va numi „Steaua Bucureşti”. Eu nu am luat marca, vedeţi că acolo nu ţip. A murit asociaţia, a murit şi marca. Dar numele e al meu, eu sunt convins că adevărul va ieşi până la urmă„, a mai spus Becali, la ”Fotbal Club”.

Asemeni lui, nici cei din Clubul Sportiv al Armatei nu mai iau în calcul varianta unei împăcări:

Mă îndoiesc. Mai ales că marea parte a fanilor, cei din Peluza Sud susțin această echipă. Atunci când ieși public și spui că va fi formată această echipă, care va deține palmaresul, îmi este greu să cred că se vor face pași înapoi”, a afirmat directorul tehnic al CSA Steaua, Marius Lăcătuș, miercuri, la Digi Sport.

Sursa digisport.ro

Exit mobile version