SuperLiga: FCU Craiova 0-2 FC Steaua! O mare gură de oxigen

de | noiembrie 12, 2022

FC Steaua, condusă tehnic de Mihai Pintilii, a răpus „leii lui Mititelu” în Bănie!

Roș-albaștrii au învins cu 2-0 pe FCU Craiova 1948, prin golurile marcate de Tavi Popescu (5) și Joyskim Dawa (26).

Condamnați la victorie, steliștii au luat cele 3 puncte puse în joc și au urcat pe loc de play-off cu 26 de puncte și două meciuri mai puțin jucate.

Urmează o pauză competițională generată de amicalele echipei României.

Echipa de start

Rezumat

Bravo băieți!
FORZA STEAUA!❤️?

AVANCRONICĂ

În cadrul etapei cu numărul 18 din Liga 1 de fotbal, duminică,13 noiembrie 2022, ora 21:00, va avea loc partida dintre FCU Craiova și FC Steaua pe stadionul „Ion Oblemenco” din Bănie, condusă la centru de arbitrul Radu Petrescu.

?⚪️FC U Craiova își caută cu disperare revenirea la forma arătată în startul sezonului. Adrian Mititelu a recurs pentru a noua oară la serviciile lui „Salvatore della patria” al craiovenilor, Nicolo Napoli, după ce l-a demis pe Marius Croitoru. Rămâne de văzut cât de rapid va reuși italianul să trezească spiritul de luptă și ambiția unor jucători talentați precum Bauza, Baeten, Asamoah sau Sidibe. Un prim test a fost joi în Cupa României. Oltenii conduși de Napoli au trecut de FC Voluntari cu scorul de 1-0.

?? FC Steaua se află în mare nevoie de puncte pentru a nu pierde contactul cu zona de Play-off.  Steliștii au renăscut în runda precedentă când s-au impus în fața Rapidului cu scorul de 3-1. Mihai Pintilii a găsit cheia de a trezi la viață o echipă ce părea într-un ciudat blocaj fizic și mental.

Steliștii se confruntă cu ceva probleme la nivelul lotului. Vali Crețu este suspendat, Iulian Cristea, Ionuț Panțîru și Ovidiu Popescu sunt  accidentati, iar  Yoyskim Dawa este incert. Andrea Compagno nu poate juca decât dacă Steaua achită celor de la FCU Craiova suma de 100.000 de euro, conform unei clauze din contractul de transfer al italianului.

FORZA STEAUA!❤️?

X Ray

35 de comentarii la „SuperLiga: FCU Craiova 0-2 FC Steaua! O mare gură de oxigen

  1. joga-bonito

    E mai bun Omrani decat Campagno.

    Doi la mana, vom castiga prin simplul fapt ca nu mai e Dica.

    Ma intristeaza atacurile lui prin presa. A beneficiat de tot suportul posibil. Nu stiu daca a remarcat cineva ce a zis Duckadam, ca era arogant cu cei din jur. Sper sa nu-l mai prind si a treia oara la Steaua.

    1
    2
  2. saramago

    Echipa de start, conform gsp.ro:
    Tarnovanu – Pantea, Dawa, Tamm, Radunovic – Olaru, Sut, Oaida – Cordea, Omrani, Oct.Popescu.
    Rez: Vlad, Harut, Coman, I.Stoica, MIculescu, Edjouma, Nikolov, Bouhenna, Radaslavescu.

    Cu Dawa, dar fara Compagno (fata de meciul cu rapidistii), elevii lui Pintilii vor avea, mai mult ca sigur, dificultati in a se impune.

  3. xray Autor articol

    Primul 11 pentru meciul cu FCU Craiova:
    Târnovanu – Pantea, Dawa, Tamm, Radunovic – Oaidă, Șut, Olaru (cpt) – Cordea, Omrani, Oct.Popescu.

    Rezerve: Vlad – Haruț, Bouhenna, Nikolov, Radaslavescu, Edjouma, Stoica, Miculescu, Coman.

  4. E.K.88

    Cred că Dawa ar trebui reprofilat în vârf, e ceva să te lovească mingea în piept și să intre la vinclu! O primă repriză mulțumitoare, nu am scăpat de bâlbele din apărare, din fericire jucătorii adverși nu au fost capabili să profite de ele. Cât despre Taci Popescu, mă bucur că a înțeles că pentru a marca, trebuie să găsească simplu și să tragă la poartă. Doar Coman a înțeles că e nevoie întâi să dribleze 4 adversari înainte să înscrie. Mă bucur că e pe bancă.

  5. bucur

    La pauza 0-2 ! Bravo, Tavi, bravo, Dawa !
    Dar de ce nu avem si la ai nostri un-doiurile lor din careu si precizia paselor ? Pierdem prea repede mingea dupa ce intram in posesie…..
    Hai, Steaua, cu un joc mai bine asezat dupa pauza !

  6. bucur

    Scorul permite Stelei sa faca un pas f. important spre primele 6 locuri din clasament. Cele 3 puncte sunt obtinute, dupa opinia mea, dupa un joc in ansamblu de nota 7.
    Pentru partidele urmatoare si pentru o ascensiune spre locurile din fata ale clasamentului este necesara imbunatatirea jocului, spre evolutii de note 8 , 9…..
    Pentru scorul din aceasta seara : felicitari !

  7. vasglo

    O bucurie fara seaman imi aduce echipa de Muppets de la digisport, in care vesnic batranul Pele si vesnic nedumeritul Naum, fac casa buna pe altarul ratingului.
    Noroc cu Ilie, care le mai si stie la sportul asta! 🙂

  8. FortuneTeller_revived

    Cele 3 puncte sunt bune, si mai sunt si alte lucruri pozitive. Dar sa nu facem bairam din meciul asta, ca nu e cazul. Lucrurile bune:
    1. Tarnovanu arata mult mai matur decat varsta lui, si pare sa fii depasit indolenta din cupele europene.
    2. Sut a mai acoperit un pic gaura neagra de la mijlocul terenului, arata ca este probabil singurul mijlocas defensiv din lot, si e bine ca s-a intors, se vede.
    3. Tavi arata mai fericit cu Pintilii decat cu Dica, si a avut si sansa sa fie ignorat de adversari (mare greseala!)
    4. Tamm e probabil un motiv imens pt care inca mai speram la play-off, cu Dawa si Harut ne bateam cu UTA si FCU Prazu la retrogradare. Il asteptam si pe I Cristea.
    5. In fine Coman, Radaslavescu si Dulca ne-au scutit de comentarii.

    Lucruri mai putin bune:
    1. Inca e jale pe faza defensiva, chiar daca se vede prezenta unui mijlocas defensiv (Sut). Gauri mari, miscari haotice, necoordonare. Te uiti la TV si vezi cum in permanenta fundasii laterali par plecati dupa tigari, aproape niciodata nu apar in cadru. Asa ca adversarii ne toaca cu pase in tusa, urmate de centrari (cateodata) periculoase. Azi am scapat ca prin minune, dar pana cand…
    2. Olaru arata ca un pechinez lasat liber in parc. Alearga fara nici un folos, doar la alibi. Basca pase proaste, mingi pierdute si lipsa pe faza defensiva. Pacat!
    3. Dawa a fost pe teren, a dat si gol. Dar isi pierde adversarul direct in cam 30% din timp, la care se adauga problemele cu controlul mingii. 2 cornere aiurea au fost contabilizate in dreptul lui, si au mai fist si altele. Omul e un atlet desavarsit, doar ca nu e fundas central la o echipa cu pretentii, nici macar in MamaLiga 1. Ar trebui incercat ca mijlocas defensiv, unde greselile ar fi mai usor de acoperit.
    4. Miculescu pare baiat simpatic, primeste si sanse, dar nu arata nimic special fata de B Rusu sau Mamut.Nici tehnic, nici tactic. Sper sa iasa ceva din el, dar…
    5. Oare cine e lider in vestiar in acest moment? Aceasta echipa nu pare sa aiba asa ceva, arata mai degraba a echipa de juniori care se excita repede, dar daca nu le iese jocul e groaznic.

    @Vasglo: Bauza nu merita atentia, dar Bahassa da.

    2
    1
  9. alex-0101

    @ FortuneTeller_revived
    Țin sa te contrazic un pic, Harut in meciul cu podarii a jucat neașteptat de bine lângă Tam, Dawa e oribil, omul nici sa degajeze nu știe, păcat de fizicul pe care l are in mod cert asta l ajuta sa mai înscrie ca in rest ii lipsește tot !
    Eu l as mai încerca pe Harut acolo, dacă ar juca toate meciurile cum l a jucat pe cel cu Rapid chiar ar fi un fundas central decent !
    Zvonul este ca Pintili rămâne “principal” , un lucru pozitiv doar din punct de vedere al încrederii acordate de vestiar ca in rest e groasa, dar cine sa mai lucreze cu nebunul din loja?

  10. dansor1983

    @ joga-bonito De ce e mai bun Omrani decat Campagno? Nu ca italianul ar fi vreun mare golgeter „care simte poarta”. Pana acum s-a tot insistat ca nu e pregatit fizic. Cat trebuie asteptat? 1 an?

    2
    1
    1. FortuneTeller_revived

      Problema falsa, Omrani si Compagno au profile un pic diferite, deci e cam aiurea sa compari. Omrani e mult mai talentat si mai polivalent, dar nu poate ajuta decat pe timp limitat, maxim o repriza. Insa poate ajuta oriunde in partea ofensiva, cu mentiunea ca e o gaura pe partea defensiva. Aparitia lui in echipa a mai ascuns din necazurile lui Olaru, care este suprasolicitat sa faca ordine in ofensiva si nu poate. Deci poate cobori spre mijloc, si sa-si asume niste pase. Compagno e un varf clasic, tipic italian, eficient in careul advers si cam nicaieri in alta parte. E mult mai bine dpv fizic, si incearca sa fie responsabil pe partea defensiva. In concluzie, amandoi sunt utili, chiar necesari.

      1
      1
  11. bucur

    Cine va fi, totusi, antrenor la FCSteauaB ?
    Pintilii primeste avertismente din toate partile precum ca NU TREBUIA sa fie nici…”interimar” ! (spune Lucian Burchel, directorul Scolii de antrenori). Apoi, Prepelita, Poenaru si Croitoru vor fi si ei sanctionati(amenda si suspendare !) de catre FRF pentru ceea ce au prestat pana acum, mai precizeaza acelasi director .
    Helmut Duckadam lanseaza si el avertismente pentru Pintilii, spunand ca „Mihai Pintilii și-ar putea pune în pericol viitoarea carieră de antrenor dacă va accepta…”
    -Si atunci, care antrenor cu CARNET si cu Licenta Pro, poate fi adus la Steaua ?
    Tot Helmut mai spune, pe buna dreptate ca : „Sunt antrenori care în trei ani au fost la șase echipe. Dacă nu ai fost bun la șase echipe, vei fi bun la a șaptea?” Adica, de ex., la Steaua ? Ce-i de facut ? Pe cine va aduce patronul ? Am vazut ca Neagoe si Ciubotariu refuza…..
    https://www.digisport.ro/fotbal/liga-1/avertisment-pentru-mihai-pintilii-are-doua-solutii-a-treia-nu-exista-2039517
    https://www.digisport.ro/fotbal/liga-1/prepelita-si-poenaru-pot-fi-sanctionati-de-frf-amenzi-destul-de-mari-si-etape-de-suspendare-2039891

    1
    1
  12. E.K.88

    Judecând după cum arată echipa, cu Pintilii cel necalificat ca antrenor, pe care și eu l-am subestimat, aceasta arată mai bine decât cu Dică, care are toate calificările necesare. Întrebarea care se pune e ce îi învață federația pe aspiranții la licența Pro? Că se pare că cu ea nu există nici o garanție a calității muncii prestate. Așa și Todoran avea licența Pro, și să fim serioși, a fost un dezastru cu el. Om vedea cu cine vom continua . Dacă pe piața internă nu ai ce alege, un antrenor străin decent ar fi o soluție, dar puțin probabil să vrea Becali asta.

    1
    1
  13. bucur

    Nicolae Dica insista sa convinga pe toata lumea despre ce antrenamente profesioniste facea el in programul sau de pregatire la Steaua.
    Pe mine, unul, nu ma poate convinge, chiar cu…..”Programul in fata…”, intrucat tot ceea ce spune ca pregatea cu grupul de jucatori la antrenamente nu le-am vazut in jocurile pe carea le-au castigat sau le-au pierdut : eu, pe 31 oct., dupa partida pierduta la U Cluj, scriam aici : ….”Dica ne aduce in teren echipe nepregatite sau antrenate fara nicio orientare tactica si cu jucatori foarte relaxati in joc…” „Urgenta nr. 1 : schimbare de antrenor !”…..
    Dar, exact ce spune acum ca pregatea, nu s-a materializat in teren.
    Iata :
    ,…..”circulaţia mingii, după aia finalizare, viteză, joc de posesie şi joc.”……”defensiv analitic, ofensiv – ce făceam construcţie, finalizare. Ca să dau aşa mai în detaliu”, a spus Nicolae Dică”

    https://www.sport.ro/liga-1/nicolae-dica-i-a-raspuns-lui-becali-cu-programul-in-fata-a-dezvaluit-cum-decurgeau-antrenamentele-la-fcsb.html

  14. E.K.88

    Pai daca el zice ca facea antrenamente profesioniste si asa a si fost, inseamna ca sau nu avea autoritate in fata jucatorilor, sau jucatorii, din motive obscure, l-au lucrat, desi nu vad de ce l-ar fi lucrat. Ceva, in orice caz, nu se leaga in povestea sa.
    Daca vrea sa demonstreze, nu are decat sa inceapa din ligile inferioare cu rezultate, un exemplu bun fiind Maldarasanu, care a venit cu echipa din liga a 2-a, si cum necum, o mentine pe Hermannstadt pe un loc de play-off. Un alt exemplu pozitiv e Toni Petrea, care a reusit sa lege rezultate bune cu o echipa pe care multi o vedeau deja retrogradata.
    Autoritatea o construiesti in timp, la fel si experienta se dobandeste cu timpul. Pe cand Dica in afara de acel an in care a ajuns in primavara europeana si a ratat in rest toate obiectivele cu un lot mai bun decat cel de acum, nu a avut nici o alta experienta pozitiva ca antrenor principal. Mi-as dori pentru el sa reuseasca, dar la cum se prezinta acum, va ajunge un tactician TV la fel ca Ilie Dumitrescu, sau alti invitati permanenti prim emisiuni…

  15. FortuneTeller_revived

    Joaca slovenii de zici ca-s din Danemarca! Serios acum, mai are cineva vreo indoiala vis-a-vis de calitatea jucatorilor romani? Mai merita sa ne miram de rezultatele din cupele europene? Nenea Hagi, regele antrenorilor, hai spune ce crezi despre cei crescuti la echipa matale, dar cinstit.

  16. E.K.88

    Pai e destul sa vezi echipele pe la care joaca stranierii. De la Dan Petrescu titular incontestabil la Chelsea, Gica Popescu capitan la Barcelona, Adrian Ilie vedeta Valenciei si lista poate continua, am ajuns sa ne bucuram ca putem selectiona jucatori de Serie B sau de prin campionate exotice. Nulitatea de Puscas e varful de atac al nationalei, dar el da un gol la 10 meciuri si pana si loviturile de la 11 metri le rateaza pe banda rulanta.
    Campionatul intern nu mai spun, cunoastem nivelul, ne bucuram daca nu ne bat echipe de prin Georgia sau Kazahstan. Intre timp GSP premiaza mediocritatea, oferindu-i lui Dan Petrescu titlul de antrenor al anului. Ma intreb pentru ce? Ca a luat un titlu in genunchi dupa furaciuni cu arbitraje dubioase si jocuri de culise, asta dupa ce a a avut la un moment dat 16 puncte sau chiar mai multe avans? Pentru ca a iesit din primul tur in preliminariile Champions League invins de o echipa din Armenia? Ca a reusit sa treaca in Conference League de niste kosovari amarati? Daca asta te face antrenorul anului, inseamna ca stacheta e mult prea joasa si mai bine ar desfiinta galele astea penibile si ar face ceva mai util societatii.

    1. FortuneTeller_revived

      Pai si cine trebuia sa fie antrenorul anului, ca doar GSP trebuia sa dea niste cupe si brevete cuiva. Lui Edi, pt performanta de la nationala? Sau lui Radoi, predecesorul? Sau poate lui Mucescu 1 ori Mucescu 2? Poate vedetele autohtone fara carnet de antrenor, gen Poenaru, Croitoru? E si Hagi pe lista, pt jucatorii aia grozavi crescuti in academie, si care nu pot executa pase sau stopuri? Cine stie, chiar si Becali ar merita, pt calitatea tehnica deosebita a schimbarilor sale, sau Dica, pt pregatirea tactica a meciurilor cu Silkeborg.

  17. E.K.88

    @FortunteTeller
    Pai e simplu, puteau lasa vacant titlul de „antrenorul anului”, cel putin la fotbal. Chiar si „fotbalistul anului” e foarte discutabil, e dat, ce-i drept, celui mai bun jucator de la nationala din acest moment, Stanciu, dar care joaca … in China…
    Nu au nici o relevanta titlurile astea. Parca acum cativa ani mai puteai sa scoti si un pic de sclipici din tot praful din fotbalul romanesc, dar acum nu vad nimic care sa merita sa fie trecut macar la capitolul mentiuni.
    Acum imi trecea prin cap cum cu ceva vreme in urma jucatorii romani in frunte cu Gica Hagi si Gica Popescu au ridicat nivelul echipei Galatasaray si au facut-o sa straluceasca in Europa. Acum Galatasaray, o echipa oarecare intr-un campionat mediocru, e prea mult pentru jucatorii romani. Moruțan a ajuns prin Serie B, iar Cicâldău a eșuat undeva prin Emirate…
    Asta este, ne plangem degeaba atat timp cat baza de selectie e subtire…

  18. vasglo

    E.K.88

    Nu trebuie sa disperam de vreme ce noi inca ii avem, pe langa Danutz-ul epocii de aur, pe Regele fotbalului romanesc, ca antrenor si pe Popescu Gica- „fantasticul”, ca presedinte, la echipa „fanion”, cea care e pe cale sa ia al doilea titlu national cu „vedetele ( inter)nationale” Alibec, Louis, Kiki, Torje, Sali, Grabeni, Larie, Casap, Nedelcu ( sic), Corinus, Mboko etc.. 🙂 🙂 🙂

  19. FortuneTeller_revived

    Nu baza de selectie e mica, ci pregatirea din juniorat e precara. Aia de la Silkeborg nu s-au nascut pasatori din prima, ci au exersat. La romani pregratirea e ca la circ, jonglerii si prezentari pompoase. dDeja pe la De

  20. bucur

    Adrian Falub: „Care e logica să fie Steaua în play-off?”
    FOARTE CORECT !!! Urgent sa se modifice Regulamentul, in sensul ca CSA si alte echipe de acest fel(fara drept de promovare) sa fie cobarate inainte de inceperea play off-ului sub locul 6 ! Neavand drept de promovare, aceste echipe sa joace in continuare in play-off conform punctajului acumulat…….

    https://www.sport.ro/liga-2/reactie-dura-in-cazul-csa-steaua-nu-se-mai-poate-continua-asa-care-e-logica-sa-fie-in-play-off.html

    1
    1

Lasă un răspuns