Botoșani – Steaua 0-1! Victoria rezervelor sub asediu moldav

de | august 1, 2015

Echipa experimentală a lui Rădoi a învins euro-echipa Botoșaniului, scor 1-0, și cu „copiii” pe teren în două din cele patru partide (grele) disputate până acum în Liga 1, Steaua s-a instalat, temporar, în fotoliul de lider.

  • FC Botoșani: Pleșca – Dimitrov, Ngadeu, Cucu, Acsinte – Vașvari (Cabrera 46′), R. Costin – Batin (Patache 79′), Croitoru, Martinus (Brata 60′) – D. Roman
    Rezerve: Iliev – Miron, Robertson, Neziri
  • FC Steaua: Cojocaru (cpt) – Rîpă, Carp, Toșca, Guilherme – Neagu (Sulley 65′), Tahar – Iancu, Enceanu (Tîrnovan 78′), Grădinaru (Tade 60′) – Tudorie
    Rezerve: Niță – Filip, Mihalcea, Alcenat

În fața a peste 6000 de spectatori prezenți sâmbătă seară pe stadionul Municipal din Botoșani, campionii au pornit ca din pușcă, reușind să deschidă scorul încă din minutul 2. Surpriza din echipa lui Rădoi, renegatul și datul ca sigur vândut/plecat, Gabi Iancu, a arătat că-și dorește să îmbrace în continuare tricoul Stelei și a executat împecabil o lovitură liberă de la 20 de metri, balonul oprindu-se în plasa porții „spectatorului” Pleșca. Faza a fost precedată de un fault. Ngadeu l-a împins pe Tahar în marginea careului, Tudor a fluierat corect lovitură liberă directă, iar Iancu a bifat încă un gol de generic.

  • Mi s-a acordat şansă, dar mă bucur foarte mult pentru victorie, nu pentru golul meu. Am vorbit astăzi cu domnii Becali, Rădoi şi Mihai Stoica, vreau să le mulţumesc pentru că mi-au acordat şansă şi le dedic lor golul. Eu vreau să stau la Steaua, nu vreau să plec şi sper să aibă încredere în mine în continuare. Vreau să dau goluri la Steaua. Eu întotdeauna am jucat pentru echipă. Poate nu am alergat prea mult în unele momente. Eu vreau să dau totul pentru Steaua”, a declarat Gabi Iancu la DigiSport.

Forțată de scor și  de faptul că i-a considerat victime sigure pe puștii Stelei, Botoşaniul a ieşit cu disperare la joc. A rezultat un meci cu ritm, în care steliştii, adăpostiți de gol, au jucat italienește, încercând să țină la distanţă o adversară descătuşată. Au fost și câteva faze în care echipa de UEFA a lui Leo Grozavu a solicitat plină de speranță un penalti, doar, doar reușește de la 11 m să răpună poarta „Stelei juvenile”.

  • În minutul 11, Croitoru a căzut foarte uşor și a invocat penalti, după o împingere făcută de Guilherme în propriul careu, dar Tudor n-a dat nimic, în opinia mea corect.
  • O fază controversată a fost și cea din minutul 56, când  la un duel Toşca-Batin, ultimul a plonjat în careu, după un „umăr la umăr” corect .
  • Au trecut doar 2 minute și FC Botoșani a cerut din nou penalti, reclamând un henț. Cabrera a șutat din careu, Râpă a blocat mingea cu piciorul, după care i-a ricoșat în mâna de sprijin în timp ce stelistul se afla în cădere. Tudor nu l-a acordat, pe bună dreptate.
  • Sondajul efectuat de Digisport întărește și opinia mea:

După gol, Botoșaniul a încercat să are careul stelist și să pârjolească poarta lui Cojocaru, dar defensiva Stelei, deși foarte tînără, a făcut față cu brio. Mânjii roș-albaștri,  jalnici în relațiile de joc pe contrucție și ofensivă,  au fost o redută „greu de ucis” pe Municipal și cu largul concurs al atacanților lui Leo Grozavu. Nu au trimis nici măcar un șut periculos pe spațiul porții, din cele 5, care să-l scoată în evidență pe Cojocaru.

Forcingul botoșănean, îndârjit și steril, n-a mai continuat până la final. De prin minutul 70, moldovenii au cam terminat benzina și au au cedat iniţiativa. Steaua a echilibrat jocul și a reuşit să ţină de minge la mijloc și în ofensivă, suficient cât să conserve rezultatul. În minutul 90+3 , campionii își puteau dubla avantajul pe tabelă. Tade a scăpat singur, după o pasă a lui Tudorie, a intrat în careu și a încercat să-l dribleze pe Pleșca, dar și-a prelungit un pic mai mult balonul și portarul gazdelor l-a deposedat.

  • Statistică

  • Rezumat

https://youtu.be/Jql9rx-_j2s

Ar fi fost o victorie de moral, dacă dominarea Botoșaniului nu ar fi fost atât de evidentă. Super motivați să obțină prima victorie de palmares în fața unei echipe încropite a Stelei, moldovenii au vrut mult și au realizat  „nimic”. Martinus și Marius Croitoru au fost cuplați 200 % și din motive personale față de clubul Steaua.

Pânsetele botoșănenilor cu degetul intins spre Tudor, de la finalul meciului, au fost mai jalnice decât impotența lor ofensivă sau a roș-albaștrilor de a ține de minge și la duelurile „unu la unu”. În opinia mea, Tudor a arbitrat rezonabil și imparțial. Le-a dat botoșănenilor  lovituri libere „fără număr”, din care vreo 6 au fost din preajma careului de 16 m stelist, doar să o bage și ei  în ațe ca Iancu. De asemenea, i-a îngălbenit pe roș-albastri cu sașe cartonașe, patru în prima repriză, crescând presiunea pe fundașii și mijlocașii sancționați.

Cartonaşe galbene: Vaşvari ’20, Martinus ’59 – Tahar ’26, Neagu ’29, Râpă ’34, Cojocaru ’42, Carp ’82, Muniru ’86.

  • Martinus trebuia eliminat după două faulturi dure la Gădinaru (cot in gura nesancționat, apoi o secerare de la spate in min. 59). Au fost semne de frustare maximă sesizate și de Leo Grozavu care l-a scos imediat de pe teren.

Este o victorie care nu te indeamnă la felicitări, dar luând în calcul circumstanțele de lot în care s-a disputat partida, în care FC Botoșani a folosit  echipa de bază, redutabilă și omogenă, la care s-au mai adaugat intăririle  pentru Europa League făcute încă din pregătirile din această vară  (Pleșca, Dimitrov, Gabera, Cucu, Raul Costin, Brata, D. Roman – prezenți/întrați în teren), se poate spune că puștimea Stelei a scos un rezultat foarte bun.

În timp se vor regla și relațiile de joc la echipa „a doua”. Așteptăm cu interes transferurile anunțate de club pentru a da și consistență valorică lotului.

FORȚA STEAUA!

XRay

14 comentarii la „Botoșani – Steaua 0-1! Victoria rezervelor sub asediu moldav

  1. white-r

    Am inteles ca e bine sa copiezi stilul foarte increzator al lui Reghe sa dai moral echipei, dar daca dupa un meci in care te-a tavalit nimeni pe lume vi si zici ca papagalul ca nu exista 2 echipe si toti sunt valorosi, esti chiar caraghios !

  2. france98

    Cand lasi in afara lotului 10 titulari e greu sa ai vreo pretentie. Cand ii ai pe teren pe TOTI dintre urmatorii: Carp, Enceanu, Tudorie, Gradinaru e greu sa scoti ceva.
    Si astea toate impotriva unei echipe care zic eu e in primele 2-3 la forta pe teren propriu.

    cateva observatii;
    – Carp slabut rau;
    – Enceanu nu il vad sa faca vreodata cariera la Steaua si desi poate sunt rau cred ca si in Liga1 ii va fi greu.
    – Tudorie are valoare fix de a 3a solutie, sau ma rog, a doua rezerva. Poate creste dar momentan e slabut rau;
    – Gradinaru ar mai avea nevoie cred de un sezon in care sa joace mai des titular. Exista sanse sa devina un fotbalist util, macar de o rezerva sa zic.

    Deceptia pentru mine este reprezentata de Tahar care nu pare a fi ceea ce ne doream. E mult prea devreme dar ne-a obisnuit cu evolutii slabe. Am sperat ca la Belgrad vom vedea un cuplu Tahar cu unul dintre Muniru sau Breeveld dar nu cred ca se va intampla asta, atat faptul ca a ramas 90 minute pe teren cat si faptul ca a jucat slab ma fac sa cred lucrul asta.
    Alta problema ar fi la Cojocaru, a balbait multe mingi… mare parte din ce a avut de munca le-a balbait;
    In rest 3 puncte foarte mari si nemeritate dupa jocul de ieri.

    Alt aspect interesant este ca s-a fortat cu Tudorie si Tade. Sunt sigur ca Radoi a vrut sa le mai dea minute impreuna, probabil ca un „plan B” la Belgrad va fi introducerea lui Tudorie al 2lea varf in cuplu cu Tade.
    Personal nu mi se pare o varianta viabila, Tudorie este slabut, nu prea ajuta cu nimic echipa. Un castig cred ca este Iancu, fata de meciul tur cu sarbii il vom avea pe el ca varianta la schimbare. Ba chiar putem avea 2 solutii decente de schimbari ofensive daca isi va reveni si Stanciu.

    1. xray Autor articol

      In opinia mea, a forțat(bine) cu Tade și Tudorie din 2 motive:

      1) Să țină fundașii adverși ocupați cu paza lor și să nu vina și aia tavalug și ei peste noi. In meciul cu Trencin a greșit când la 2-2 scos pe Tade în min 82 și la băgat pe Tahar să „închidă” jocul. Am luat și golul 3 în minutul 84, deși aia erau în 10. Au atacat și cu fundașii, iar in ultimele 2 minute și cu portarul. 🙂

      2) Pentru că îi era clar că nu puteam ține de minge și juca pe tranziție pozitivă prin pase și contrucție, i-a pus turnuri de control pentru mingile bubuite de apărare.

  3. choli

    SURSA: Provincia – Steaua (pagina de facebook)

    Vreau sa va arat,poate deja ati vazut,citit sau auzit ,dar exista o confuzie generala legata de PALMARES ! Va invit sa citit cu atentie,urmatorul comunicat dat de FCSB la data de 06.05.2015 ,iar apoi, pe data de 07.05.2015 ,adica la o zi dupa comunicatul FCSB , CSA revine poate cu CEL MAI CLAR SI EXPLICIT comunicat posibil din acest scandal ! Interesant e ca ,acel comunicat dat de catre CSA STEAUA BUCURESTI PE FACEBOOK , la data de 07.05.2015 , ora 12:38 , ulterior a fost sters ,el nu figureaza in prezent postat !
    VA INVIT SA CITITI COMUNICATUL FCSB DIN DATA DE 06.05.2015 :
    „SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA a preluat de la AFC Steaua Bucureşti, respectiv CSA Steaua Bucureşti, prin hotărâre judecatorească (statut), palmaresul, tradiţia, istoria şi culorile echipei de fotbal, fiind continuatoarea echipei de fotbal care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986”.
    LA DATA DE 07.05.2015, ora 12:38 CSA STEAUA BUCURESTI VINE IN REPLICA CU URMATORUL COMUNICAT :
    „În urma comunicatului de presă publicat miercuri, 6 mai 2015, pe pagina oficială web a FCSB, pentru corecta informare a opiniei publice, Clubul Sportiv al Armatei „Steaua București” face următoarele precizări:
    1. C.S.A. „Steaua București” nu a înstrăinat niciodată marca, palmaresul, tradiția, istoria sau culorile către S.C. Fotbal Club Steaua București S.A. sau către orice altă entitate comercială sau sportivă.
    2. A.F.C. Steaua București, care a continuat în 1998 tradiția echipei noastre de fotbal, a avut dreptul de a folosi gratuit marca Steaua București, precum și stadionul de fotbal din complexul Ghencea, posibilitate pe care legea o prevede chiar și în prezent pentru asociațiile sportive non-profit (fără scop patrimonial), cum era cazul A.F.C.
    3. În anul 2004, nou înființata societate comercială FCSB a solicitat în scris acordul proprietarului mărcii – C.S.A. „Steaua București” – pentru înregistrarea mărcii la OSIM. Deși nu a primit acest acord, FCSB a înregistrat totuși marca de care s-a folosit continuu din 2004 până în 2014, însușindu-și astfel în mod ilegal un bun din patrimoniul statului de importanță națională. Aceasta nu este interpretarea noastră, ci concluzia celei mai înalte instanțe judecătorești din România, exprimată în clar prin Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 3425 din 3 decembrie 2014.
    Decizia ÎCCJ arată fără echivoc faptul că cesionarea mărcii între A.F.C. și FCSB, pe baza căreia s-a făcut înregistrarea la OSIM, a fost ilegală, întrucât A.F.C. nu putea vinde, cesiona sau transmite un bun pe care nu-l avea în proprietate, ci avea doar dreptul de a-l folosi.
    4. Prin urmare, afirmațiile din comunicatul FCSB nu au nicio legătură cu realitatea și reprezintă o dezinformare evidentă a suporterilor steliști și a întregii opinii publice. Marca, palmaresul, tradiția, istoria și culorile nu au fost niciodată transmise/vândute/cesionate de C.S.A. „Steaua București”, deci nu au aparținut niciodată societății comerciale FCSB.
    5. Ca și club care am creat, construit și oferit României și românilor cea mai titrată echipă de fotbal, dorim să-i asigurăm pe toți suporterii steliști și pe toți iubitorii sportului din România că C.S.A. „Steaua București” nu se va apleca niciunei presiuni, manipulări sau dezinformări și că nu se va abate de la calea corectă și legală de protejare a unui bun de importanță națională.
    6. C.S.A. „Steaua București” nu dorește altceva decât să asigure continuitatea fenomenului fotbalistic pe care l-a creat, în condiții de transparență și deplină legalitate.
    7. Clubul nostru va fi pregătit pentru orice variantă posibilă la momentul licitării dreptului de utilizare a mărcii și va aplica, după caz, măsurile corespunzătoare.
    8. Nu în ultimul rând, cu ocazia împlinirii, astăzi, a 29 de ani de la cucerirea Cupei Campionilor Europeni de către echipa noastră de fotbal, dorim să transmitem mulțumiri și întreaga noastră recunoștință sportivilor, antrenorilor, tehnicienilor, tuturor celor care au contribuit la înscrierea în istoria sportului românesc și în conștiința noastră a memorabilei seri de la Sevilla din 7 mai 1986″, se arată în comunicatul emis de C.S.A.

    1. anfield

      Nu v-ati plictisit sa inventati atatea minciuni, nesimtitilor? Stim ca se apropie campania electorala, asa ca mergeti la clona de la baschet, aia din Targoviste si sustineti-o, fiindca e sponsorizata din salariul idolului vostru Ponta!

  4. fcsbvaly

    choli
    Eu ce sa inteleg ca RADOI nu antreneaza STEAUA 1947 ci STEAUA 2003 sau 2004?
    In cazul asta indiferent de clubul care va ramane va avea de pierdut.
    Eu totusi sper sa se termine o data pentru totdeauna cu tampeniile si prostiile astea pentru ca eu am crescut cu STEAUA 1947 PREZENT.

  5. choli

    @xray
    e bine ca din cand in cand sa readucem in memoria celor care „au uitatat” ca aceasta echipa din prezent nu are nicio treaba cu Steaua Bucuresti.
    @Valy
    Radoi „antreneaza” fcsb!

    1. xray Autor articol

      Choli, te contrazice însăși CSA-ul. 🙂
      Chiar tu ai scris ca CSA a șters comunicatul ala” împortant” de pe facebook-ul oficial. E logic de ce. Poate l-a scris Talpan la nervi și apoi l-a șters Boroi, ca în fazele cu „10% din total venituri” și cu atribuirea evaluarii prin licitație.

      Atât timp cât este recunoscută oficial ca FC Steaua București, orice alt comentariu (sau comunicat scris doar ca să fie șters) este o simplă opinie, fără vreo relevanță în decizie.

  6. adrian0808

    Bai choli ….
    Tu ori ai orbu gainii, prosteala vacii, incapatanarea catarului sau nesimtirea porcului ….
    Vii cu un comunicat de tot plansul …. pentru idioti …. scris de talpan cel mare :

    Intai imi spui de comunicatul FCSB in care zice ca a preluat palmares, istorie , traditie bla bla bla …. dar nu zice nimic „”de marca „” deci admite ca poate a gresit ….

    Apoi vii cu maretul comunicat pentru prosti :
    La punctul 1 spune ca nu ainstrainat niciodata marca, palmares, traditie, culori bla bla bla ……
    La punctul 2 spune ca AFC a avut posibilitatea sa foloseasca gratuit marca dar si stadionul ghencea …. Hopaaaaa aici CSA nu a mai mentionat de palmares, traditie, istorie, morti si raniti …..
    La punctul 3 spune ca noua FCSB a solicitat sa foloseasca MARCAAAA si dessi nu a primit acceptul a inregistrat-o si folosit-o pana in 2014 . Marcaaaa baaaaa e ceva fizic, o vezi, pui mana pe ea ….. Nici la acest punct nu spune nimic de palmares, traditie, morti si raniti ….. ciudat ….. ca aici va doare pe voi si aici il doare in pix pe cioban de marca …. ca a facut altul …. alt desen …..
    La punctul 4 ….. reintroduce iar marca , palmares, traditie, istorie bla bla …

    Apoi la celeleate puncte ne asigura ca el CSA face si desface si se pregateste ca si Dinamu pentru sampions lig ….

    Ba intelegi idiotenia CSA-ului …… face exact ca crapid si dinamu ….. ei rad de STEAUA ca are 0 victorii in UCL de 15 ani ….. dar nu-si vad lungul nasului ca ei de fapt de 15 ani nu stiu ce e aia UCL au vazut doar la TV …..

    Sau ca sa intelegi mai exact …..
    Te duci acasa la o gagica si vb cu masa si tacsu ca mergeti la un party la ziua cuiva …. si masa si tacsu iti spun sa ai grija de fata lor si sa reveniti cu bine ….
    Mergi la party , beti o baterie de vin, distractie, depravare, dansuri, mai o tigara mai tare sau normala, i-o tragi si la gagica vreo 2 ore ….. si pe la 7 dimineata aduci fata vesela si frumos acasa ….
    A doua zi masa fetei se intalneste cu doamna mata si discuta ele ca ce frumos i-a povestit fiisa ca a fost la party si ca ce baiat elegant a dus-o si adus-o inapoi ….

    Dar palmaresul …. istoria si traditia fetei …. pe care ai dezvirginat-o ….. nu mai sunt ceea ce stia masa …. a tras pe nas, a beut fiisa si a si pus-o …. Dar evident ca Marca este inapoi la babaci frumoasa si zglobie …..

    Cam asa e si cu CSA-ul asta …..umbla si ne spune ca MARCA STEAUA …. nu a fost la cioban ….. ca ei nu i-au dat-o ….. a luat-o el si dupa 10 ani instanta le-a spus ca aluat-o abuziv …… dar palmares, traditie, istorie …. ?!!!

  7. naiyba

    Si uite ca am vazut si o Steaua care sa stea cu gaoaza-n poarta si sa apere un 1-0 timp de 90 de min contra marii echipe a Botosanului.

    Sa nu poti sa legi mai mult de 4 pase consecutive este jenant la nivelul asta, Tahar si Neagu sunt in plus si degeaba pe teren, asa jucatori slabi nu cred sa mai fi avut la centrul terenului, sa-l imprumuti pe Valceanu si sa-l ti pe Enceanu inseamna sa nu ai ochi la jucatori iar sa-l cumperi pe Tudorie inseamna ca ai avut de platit niste polite pentru meciul din finalul campionatului pentru ca altfel nu pot sa-mi explic ce cauta baiatul asta in lotul Stelei, Iancu in nota obisnuita, o executie pe meci sau la cateva meciuri dupa care dispare si nici nu stii daca mai e pe teren sau a fost schimbat, Gradinaru nu poate sa joace pe stanga insa se pare ca are indeajuns talent incat sa ajunga o rezerva buna, Tosca pare Varela cand joaca langa Carp iar Rapa e vai mama lui baaaaaaah, Cojocareeee trezeste-te ba ca zici ca esti copil cu special needs.

  8. cdtppn

    Eu cred ca a fost penalti pentru Botosani la duelul Tosca-Batin, este contact la nivelul picioarelor, dar Tudor a dezavantajat ambele echipe, n-am vazut pe cineva sa spuna, cel putin la digisport unde am urmarit discutiile din studio dupa meci, de ce nu a fost eliminat Martinus dupa 2 faulturi de cel putin portocaliu, ambele la Gradinaru, primul cot in gura, al doilea fault din spate cand primeste si galben, (Botosaniul trebuia sa joace in 10 inainte de duelul Tosca-Batin)

Lasă un răspuns