Liga 1 – Play Off: FC Steaua vs Sepsi OSK 2-0! „Mbappe” îi bate de unul singur pe „secuii” juvetelui Neagoe

de | aprilie 7, 2019

VIDEO. Trailerul meciului. Imagini, goluri, faze și reacții

Penalty, gol, bară și alte mari ocazii, sunt câteva din realizarile lui Florinel Coman în 45 minute. Întrat după pauză , “Mbappe” a fost arma letală care a șters pe jos cu aroganța exprimată de Neagoe înaintea partidei: “Dacă nu batem FCSB-ul, atunci pe cine?”

Astfel Steaua (FCSB) a obținut a treia victorie consecutivă din Play-off, 2-0 cu Sepsi OSK și s-a apropiat la trei puncte de liderul CFR, pe care urmează să îl întâlnească duminica viitoare, chiar la Cluj în Gruia.

Cum spuneam, victoria roș-albaștrilor a fost adusă de Florinel Coman. După ce a înnodat defensiva secuilor, ”Mbappe” a fost agățat în careu de Viera. Radu Petrescu a dictat penalty transformat impecabil de Harlem Gnohere (’51). Apoi Florinel Coman a marcat cel de-al doilea gol (’59) și a bifat și o bară la finalul unei faze supere (’78), fiind, de departe, omul meciului, chiar dacă a intrat pe teren după pauză, în locul lui Moruțan.

În minutul 77 Ioan Hora a fost faultat clar în careu de Gabriel Moura, dar, surprinzător, arbitrul i-a acordat eronat cartonașul galben pentru simulare. Pe reluările TV s-a văzut limpede contactul între cei doi jucători, nici vorbă de simulare!

Din păcate Mihai Pintilii a părăsit terenul accidentat, încă din minutul 15, fiind înlocuit de neinspiratul Moruțan.

ANALIZA CIFRELOR InStat
Junior Morais şi Planici au fost cei mai siguri jucători de la Steaua. Aflat imediat în apropierea lui Coman la InStat Index, Morais a reuşit cel mai bun procentaj la pase ofensive reuşite şi a câştigat cele mai multe dueluri.

Bogdan Planic a reuşit şi el un joc remarcabil cu un procentaj de-a dreptul excelent atât la la acţiuni reuşite, cât şi la pase precise.

Olimpiu Moruţan a avut o jumătate de oră de coşmar. Din păcate pentru el, nu i-a ieşit aproape nimic din ceea ce a încercat și a fost cel mai slab dintre jucătorii de la Steaua.

”Mbappe” & Co.

InStat Index

Florinel Coman 384
Junior Morais 361
Balgradean 343
Filip 314
Planic 297
… Moruţan 241

Acţiuni reuşite

Coman 40/32, 80%
Planic 95/90, 95% (cel mai bun jucător de câmp)
… Moruţan 31/21, 68%

Participare pase ofensive

Coman 23
Junior Morais 37 (cele mai multe )
… Moruţan 13

Pase/precise

Coman 23/18, 78%
Planic 63/60, 95% (cel mai bun)
… Moruţan 11/8, 73%

Dueluri/câştigate

Coman 6/4, 67%
Morais 20/15, 75 % (cel mai bun)
… Moruţan 13/6, 46%

Aproape 4.200 de spectatori au fost prezenți pe Arena Națională să suțină Steaua!

FC Steaua: Bălgrădean – Benzar, Cristea, Planic, Morais – Pintilii (Moruţan ’18, Coman ’46), Filip – Man, Hora, Tănase – Gnohere (Teixeira ’65). Antrenor: Mihai Teja

Sepsi: Niczuly – Moura, Diarrassouba, Jovanovic, Abud – Velev (Fulop ’64), Vaşvari – Nouvier (Mensah ’71), Flores, Ştefan (Hamed ’64) – Tandia. Antrenor: Eugen Neagoe

Cartonașe galbene: Pintilii 10, Hora 76/ Abud 43

Arbitru: Radu Petrescu; arbitri asistenţi: Radu Adrian Ghinguleac, Mircea Mihail Grigoriu (toţi din Bucureşti); arbitru de rezervă: Eduard Ioniţă (Galaţi)

X Ray

AVANCRONICĂ

Partida care închide etapa cu numărul 4 din play-off-ul Ligii 1, le pune față în față pe Steaua (FCSB) și Sepsi OSK. Meciul se va disputa luni, 8 aprilie 2019, de la ora 21:00, pe Arena Națională, și va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Telekom Sport și Look TV.

Roș-albaștrii nu au altă variantă în acest joc decât victoria, pentru a mai păstra ceva șanse la prima poziție în clasament, având deja 5 puncte în spatele CFR-ului, iar orice pas greșit în această etapă sau în următoarele, poate însemna practic anularea oricăror speranțe la titlul de campioni în acest an.

Sepsi a reușit o performanța extraordinară prin însăși prezența în acest play-off, la numai al doilea sezon pe prima scena a fotbalului românesc, orice victorie sau rezultat pozitiv fiind practic un bonus pentru formația pregătită de Eugen Neagoe, al cărei obiectiv pentru acest an pare să fi fost deja îndeplinit. Alt obiectiv, nedeclarat, ar fi să netezească drumul CFR-ului spre titlu, încurcând Steaua. Se știe, oficial, că din 2016 guvernul Ungariei finanțează cu peste 3 milioane euro pe an clubul secuiesc Sepsi OSK (
Olt Sport Klub) și există un interes major ca titlul să rămână în acea zonă.

„Decretul guvernamental 1801/2016 a decis acordarea de fonduri cluburilor Csikszereda (Miercurea Ciuc) și Sepsi (Sf. Gheorghe). În conformitate cu Decretul guvernamental, cele două cluburi de fotbal au primit câte 1 miliard de forinți (3,2 milioane de euro) prin intermediul Federației de Fotbal din Ungaria, ca beneficiar, pentru dezvoltarea infrastructurii sportive și realizarea altor proiecte de investiții în dezvoltare, în special pentru finanțarea Academiei Csikszereda și a Academiei Sf. Gheorghe. Resursele au fost primite în mod corespunzător, iar auditul conturilor transmise până în prezent este în curs de desfăşurare.” – decizia guvernului maghiar.

Eugen Neagoe i-a motivat pe jucătorii lui Sepsi, având un mesaj neașteptat de arogant, în vestiar, înainte de meciul direct cu Steaua din etapa a patra a play-off-ului.

„Cei de la FCSB se gândesc probabil mai mult la meciul cu Craiova de etapa viitoare, dar au uitat că mai au mâine seară un meci. Serios le-am spus jucătorilor, nu în glumă, dacă pe FCSB nu batem atunci pe cine mai batem? Jucătorii au zâmbit. E o atmosferă bună, sunt convins că mâine seara vor face un meci bun”, a spus Neagoe, pentru ProTV.

Să sperăm că băieții noștri le vor da cu terenul în cap!

Conferință de presă înaintea partidei cu Sepsi OSK

Claudiu Belu, ultimul transfer al roș-albaștrilor, a început de 5 zile pregătirea sub comanda lui Mihai Teja. Deși ar fi trebuit să ajungă la Steaua din vară, Belu s-a prezentat deja la noul club, după ce și-a reziliat contractul cu Astra. Duminică dimineaţă a fost filmat pentru prima dată pregătindu-se în postura de jucător al roş-albaştrilor.

Mihai Bălașa se antrenează separat. La antrenamentul din această dimineață al echipei a fost prezent și Mihai Bălașa. Acesta a reluat pregătirea, după accidentarea suferită în urmă cu o săptămână și ceva la un antrenament. Fundașul central se pregătește însă separat sub îndrumarea unui preparator fizic. Acesta va reveni pe teren în aproximativ două săptămâni.


VIDEO. Antrenamentul de duminică și primele imagini cu Claudiu Belu la FC Steaua (FCSB)

X Ray

41 de comentarii la „Liga 1 – Play Off: FC Steaua vs Sepsi OSK 2-0! „Mbappe” îi bate de unul singur pe „secuii” juvetelui Neagoe

  1. killertits

    As fi vrut sa il vad pe Neagoe cu un discurs atat de „motivant” si inaintea meciului cu CFR…. 🙂

    Momentan la Craiova e 0-0 la pauza, eu personal as dori o victorie a prazarilor…dar daca nu se poate macar egal 😀

    8
    2
  2. alex-0101

    Chefere a tras de un punct cu prazarii astazi si sper sa i coste in mortii lor, echipa de cacat cu un bulan care pare ca ține la nesfarsit, sa intre burlane si sa ne zica si de penalty ul neacordat craiovei astazi… Muie chefere!

  3. alex-0101

    @leonktp
    Problema la noi nu a fost doar cfr… Am pierdut puncre cu chiajna, botosani desi am condus cu 2-0, voluntari, Călărași…. Cine nu a vrut nu ne a dat gol… Pare ca prin venirea lui cristea am mai reparat ceva acolo… La mijloc iar suferim, fara Pintili suntem praf plus ca doi ani echipa a fost antrenata de nick… Singurii de care se impiedica steaua e propriul patron, practic el e singurul care o poate opri pe FCSB sa castige campionatul :)) intr o liga 1 aflata n coma…

  4. SteauaToronto.

    Eu zic ca se poate. Victorie cu Sepsi dupa care chiar si egal cu CFR-ul si inca se poate spera.

    Important este ca oltenii sa ramana in cursa pentru titlu ca altfel meciul retur se fac pres.

  5. vasglo

    Suntem la mana noastra! O „echipa mare” bate pe Sepsi si CFR-ul si incepe mini-returul playoff-ului la egalitate cu Cufuristii, avand si avantajul de a juca pe teren propriu, in ultima etapa, meciul decisiv! Oricum, cu Sepsi trebuie sa luam macar un punct si la Cluj sa batem, astfel incat, la inceputul partii a doua a playoff-ului, sa fim la egalitate sau cel mult cu 2 puncte in spatele Cufuristilor!

    Dar, oare suntem „echipa mare”?! 🙂

  6. strezahuzum

    Aha, Sepsi, acest Ceahlaul Piatra Neamt cu accent de secuime in loc de accent moldovenesc. Sezonul asta au 4 infrangeri din 4 posibile cu chefereul si nu cred ca se indoieste cineva ca vor reusi 5 din 5 pana la final.

    Daca echipa asta ar avea o conducere cat de cat normala (nu exceptionala, nu buna, doar normala) le-am da cu terenul in cap slugoilor astia. Dar …

  7. SteauaToronto.

    Dan Petrescu este un circar de prima clasa. Deci el urla la arbitrii cand cu 5 minute inainte a fost penalty clar pentru Craiova la hentul ala grosolan.

    Voi va dati seama asta vine la CFR Cluj din China cand echipa castiga tot si sa piarda titlul va dati seama ce panarama ar face. Astra s-ar putea sa ii arda la retur, noi sper sa nu mai facem greseli cu echipe gen Sepsi sau Viitorul.

    Hai FCSB ! 😀

    5
    1
  8. SteauaToronto.

    Acest Pintilii cate meciuri ne-a mancat cu intrarile lui de bolovan. Bine ca a iesit ca ne indreptam spre cartonasul rosu. Sper sa nu fie grava accidentare dar sincer ne manca meciul asta.

    2
    7
  9. saramago

    Steaua – Sepsi 0-0 (pauza). Au fost 45 de minute ff slabe ale elevilor lui Teja, care n-au izbutit sa-si impuna jocul in fata unui adversar modest. Defensiva a fost nesigura, mijlocul n-a izbutit sa construiasca actiuni periculoase pentru vizitatori, iar cei din fata au irosit cu nonsalanta putinele situatii de care au beneficiat.

    Belgradean 5 – nimic mai serios de aparat;
    Benzar 5 – discret;
    Planic 5 – rigid, a gresit destule interventii;
    I.Cristea 5 – nesigur;
    Morais 5 – mult sub prestatia anterioara (era de asteptat), a izbutit un sut bun spre finalul reprizei;
    Pintilii – accidentat in minutul 15;
    Filip 4 – calamitate;
    Tanase 4 – absent din joc;
    Man 4 – o suita de erori, tehnice si de interpretare a jocului;
    Hora 4 – somnolent;
    Gnohere 5 – o ocazie importanta, in rest a alergat in van; nici n-a fost servit de coechipieri;
    ……………………………………………………………………………………………………………………..
    Morutan 4 – nicio realizare.

    Stelistii si-au facut meciul greu. nici nu stiu care dintre jucatorii de pe banca ar putea ajusta favorabil jocul. Teixeira ?

    4
    2
  10. strezahuzum

    Imi pare rau pentru Pintilii, unul din oamenii cheie in era Reghecampf, dar s-a terminat pentru el. Il macina accidentarile, nu mai are viteza si reactiile de acum 4-5 ani. Ia mereu cartonase din cauza intrarilor intarziate si de multe ori risca eliminari stupide.

    Daca am avea 2 neuroni functionali in „management” ar trebui sa fi aranjat deja un inlocuitor pt postul de mijlocas central la finalul sezonului.

    7
    1
  11. Tudz

    Victorie importantă în seara asta. Un meci per total dominat de noi, dar tot ratăm mult şi s-ar putea să ne coste în viitorul apropiat. Urmează duelul cu clujenii şi sper să fim concentraţi la maxim.

    #FortzaSteaua

  12. saramago

    Steaua -Sepsi 2-0 (0-0), victorie fara glorie; Coman a fost omul numarul unu de aceasta data. Insa e greu de crezut ca se poate castiga la Cluj-Napoca …

    Belgradean 6 – atent in putinele situatii in care a fost solicitat;
    Benzar 5 – discret;
    Planic 5 – joc neconcludent;
    I.Cristea 5 – nesigur;
    Morais 6 – forma fizica buna, cel mai bun fundas;
    Pintilii – acceidentat in primul sfert de ora;
    Filip 4 – rudimentar, din pacate;
    Tanase 4 – absent din joc, in foarte multe momente;
    Man 5 – randament suboptimal;
    Hora 5 – neinspirat la finalizare;
    Gnohere 5 – putine realizari, a dat totusi, din penalty, GWG-ul;
    ………………………………………………………………………………………………………………….
    Morutan 4 – joc neizbutit;
    Coman 7 – a decis partida;
    Teixeira 5 – din ce in ce mai obosit.

    2
    4
  13. adi i.

    Cfr este o echipa care se deplasează în “bloc “ fara ca un jucător sa părăsească zona .
    Noi cum avem nevoie de victorie sa nu fim surprinși pe contraatac , după care sa alergam după egalare …totuși speram la 3 pct + o continuare a meciurilor f bune .
    Hai Steaua

  14. alex-0101

    Dacs jucam in viteza, cu determinare si de ce nu, noroc sau gandire la finalizare ii vom bate… Voi merge la acest meci, vreau sa le spun asa”ale ale, ale ale, sa ti dam ka muie bozgoore”…

  15. dang

    Mi-a plăcut meciul, chiar dacă am avut emoții că nu vom putea marca! Era de așteptat ca Sepsi să abordeze tactica apărării aglomerate și să aștepte o minune pe contraatac.
    E bine că ai noștri au jucat așa cum trebuie, fără riscuri inutile. Au controlat mijlocul terenului (inclusiv după accidentarea lui Pintilii), s-au repliat rapid, au pus permanent presiune în atac și au avut răbdare.
    Se vede o altfel de abordare tactică din partea lui Teja: a renunțat la posesia sterilă, a readus pentru când e cazul stilul ”lungă și pe-a doua” (foarte eficient în mandatul lui Dică) și a conștientizat că e potrivit atunci când ai în teren atacanți ca Gnohere și Hora.
    Se vede ca jucătorii au valoare individuala și cursivitatea jocului nostru este mult îmbunătățită, faza de la golul al doilea fiind deosebita.
    Îi remarc în mod deosebit pe Coman, Morais și Bălgrădean (intervenția din final fiind incredibilă din punct de vedere al reflexului). Un meci bun a fost făcut și de Benzar, Planic, Cristea, Tănase, Gnohere, Hora și Filip. Teixeira a intrat bine. Doar Morutan a greșit prea mult în numai jumătate de oră.
    Apreciez stilul critic, dar nu înțeleg notele / caracterizările lui Saramago.

    1. vasglo

      @dang

      Intr-adevar, golul doi a fost o „bijuterie”, o faza de joc colectiv veritabil, purtata in viteza, asa cum trebuie sa joace o echipa cu jucatori ca ai nostri. S-a pornit din preajma careului nostru si prin pase succesive rapide, din una-doua atingeri, s-a ajuns in careul advers si s-a marcat!……

  16. Saviola_7

    Doua jocuri ( cu prazarii și cu osk) bune, am dominat, se vede in sfârșit mana lui Teja in comparație cu ce era pe vremea lui Dica.
    E altceva, mult mai concentrați jucătorii, se mișcă mai mult pe teren și sincer mi-a plăcut Tanase acolo la mijloc lângă Filip, cred ca acolo e locul lui pentru ca s-a maturizat și nu mai pierde multe baloane – in fata clar nu mai e jucătorul care marca la viitura lui Hagi.

    Bravo ! Forza Steaua!

  17. alex-0101

    @Saviola_7
    Cred ca i sta mai bine cam decat cm, nu a intalnit o echipa puternica dar nu stiu cate recuperari poate face el acolo cand ai un adversar care poate face presing agresiv tot meciul, aseara mi a placut man pe partea defensiva, tot timpul l a dublat pe benzar, pe ofensiva nu prea a avut realizari…
    Pt meciul cu cfr daca pintili nu si revine poate face o nebunie teja, (apropo, l ati vazut pe cristea jucand mijlocas central?) intreb asta pt ca eu l as baga acolo, sa avem un om puternic si cu sange n instalatie, si in centru l as pune pe marko(chiar daca nu a jucat asa de mult timp), si este clar ca nu prea avem cum sa jucam cu doi atacanti, hora si bizonul sa joace cate o repriza, ne trebuie forta si rapiditate plus o atitudine de „vrem campionatul” vom bate gasca de ciobani ai chefereului…

  18. Tudz

    Se tot spune ca Jiji l-ar vrea pe Djikovic de la clujeni şi, sincer să fiu, sper că nu sunt doar zvonuri, ar fi un transfer chiar ok pentru sezonul viitor, de vreme ce Pintilii are probleme. Să nu uităm că la vară mai vine şi Oaidă, jucător muncitor la naţionala U21. Până atunci, să dăm tot ca să câştigăm titlul. 🙂

Lasă un răspuns