Video-Story. Steaua, Talpan și suporterul. Privatizare Steaua vs Dinamo

Video-Story în 3 părți:

1. Cine e Steaua – pe scurt
2. Talpan vs Steaua lui Dică
3. Gabi Safta și un suporter despre Steaua la Radio Sport 1. Un dialog interesant și un mare adevăr în întrebările ascultătorului. Gabi Safta, cel care a mâncat o pâine de la FC Steaua, mai bate și câmpii:

 • AFC nu era deținută de Păunescu, cum aberează Safta. Păunescu era doar Președintele asociație non-profit de drept privat.
 • Becali nu i-a împrumutat lui Păunescu 10 milioane de dolari pentru tribuna oficială. Suma respectivă s-a strâns în timp, în special, din bani dați pe transferuri de jucători, salarii și prime. Apoi au fost dați AFC-ului, nu persoanei Păunescu. Într-adevăr, Becali a plătit pentru modernizare, dar o sumă mult mai mică, aprox 1,18 milioane dolari.

Notă. În 2002, CSA Steaua a fost obligat, printr-o sentința definitivă și irevocabilă, data în urma cu doi ani, să restituie o importantă suma de bani firmei Tehnorob, care a executat lucrările de modernizare a tribunei oficiale a stadionului Steaua și nocturna. Suma ceruta de Tehnorob a fost actualizata la 38 de miliarde de lei (aprox. 1,18  milioane dolari).

Ministerul Apărării a contestat ordinul de executare silită dat de instanta, la jumătatea anului 2001, procesul fiind strămutat de la București la Timișoara. Doua dintre etapele judiciare au avut loc deja la Judecătoria și Tribunalul Timiș, fiind respinsă contestația privind confiscarea instalației de nocturnă a stadionului Steaua (evaluată la circa 900.000 de dolari) în schimbul banilor pe care CSA trebuie să-i plătească societății Tehnorob. Concret, instantele au dat câștig de cauza firmei Tehnorob.

Șeful SMG, generalul Mihail Popescu, a declarat, în conferință de presa, ca MApN este un minister bugetar si nu are de unde să plătească suma cerută, “indiferent de cite ori ne da în judecata” firma Tehnorob. “Nu avem de unde să luăm banii, pentru ca nu avem alocate fonduri pentru astfel de situații. Se pune sechestru, nu știu exact care sunt procedurile judecătorești, dar, totuși, stadionul Steaua este dat pe 20 de ani, gratuit, altcuiva. Este o problema foarte complicata!”, a afirmat Popescu.

Generalul Mihail Popescu a adăugat, în 2002 “echipa de fotbal nu mai este a Armatei”, dar clubul CSA este, pentru ca tinerii care au perspective de a deveni campioni în diferite discipline sportive fac stagiul militar la CSA, pentru a-și continua antrenamentele.

În 2002, Gigi Becali a participat la licitația la care fuseseră scoase la vânzare nocturna și tribuna I din Ghencea și le-a achiziționat. Piţurcă a confirmat într-o emisiune de la DigiSport: “Aveam datorii și investiţiile pe care le-a făcut George Becali ne-au ajutat, nu contest asta”. Subiectul a fost tratat în articolul CSA a «brevetat» falimentul în fotbal!

 • În 2003 nu s-a înstrăinat AFC-ul, cum zice Safta, ci AFC a înființat SC FCSB SA, unde AFC era acționară cu 36%.
 • Tranzacția extrajudiciară cuprindea stabilirea acționariatului la SC FSB SA în funcție de aportul de capital, nu era un document prin care Păunescu i-a dat AFC-ul lui Becali.

VIDEO – STORY

NOTĂ. Mulțumesc userului fcsteaua.ro unubatran  pentru înregistrarea audio de la Radio Sport 1.

Pentru a putea face o comparație să vedem cu am fost la Dinamo

VIDEO.  Cum s-a privatizat Dinamo (vs Steaua)


NOTĂ

Pentru că la viteza de derulare poate nu reușiți să citiți integral cele câteva slide-uri cu texte informative, le postez mai jos în ordinea apariției.

 • Clipul 1

 • Clipul 2

X Ray

 

 • De câte dovezi crezi că mai este nevoie să aduci / aducem? Felicitări pentru cercetare, dar este de prisos. Nu s-a scris de Iisus, cât s-a scris de “marea scindare”.

  10
  3
  • Dovezile astea se pare ca sunt fix pix la tribunal… de ce? Pentru ca proceduri si alte rahaturi.

   6
   4
   • dovezile si evidentele de bun simt sunt fix pix … pentru cauza de coluare, servicii, acoperiti si politi-‘ca care’ isi face cum vrea mendrele peste tot in societatea romaneasca…

    3
    4
 • La cât de tăntălău-fătălău este Talpan, mi-e foarte clar că Justiția a blătuit cu Sistemul procesele.

  Mazeta Armatei a cerut excluderea FCSB din UEFA motivând ca FCSB se folosește de marile performante ale Stelei pentru coeficientul UEFA. Ce nu știe păcăliciul ăsta jurist este că UEFA ia în considerare ultimii 5 ani la calculul coeficientului.

  “Sunt aproape de aceasta echipa de fotbal, de Steaua, imi doresc aceasta echipa acolo unde ii este locul. Am facut memorii la FRF in care semnalam incalcari ale ROAF. Am somat FRF sa anunte UEFA de toate neregulile care s-au intamplat cu FCSB. Coeficientul UEFA e castigat de aceste performante europene. Nu e pe ultimii 5 ani facut calcului. Daca asa ar fi, atunci de ce nu renunta pe site la cupele europene pe care spun ca le au”, a pițigăiat Talpan azi, în direct, la Digisport.

  Băi, răcane, de 20 de ani nu a mai mirosit a fotbal pe la CSA și tu vorbești de coeficient UEFA?

  9
  6
 • NOTĂ
  Acum se vede primul Videoclip Cine e Steaua, Talpan vs Steaua lui Dică, Gabi Safta și suporterul

  Pe youtube a fost blocat de UEFA ca are secvențe din meciuri CL și EL. Ciudat…
  L-am pus din altă sursă. 🙂

  9
  3
 • Acum se pot mari slide-urile prin click.

  6
  3
 • Acultatorul din Pitesti i-a dat “clasa” lui Safta, pozitia lui ilustrand clar cine si care este situatia actula a echipei fcsb, fosta “steaua”!..Chiar nu stiu de ce niciun comentator “deontolog” din media ” nu-l intreaba pe acest Talpan direct: “daca sustii ca Becali a preluat fraudulos echipa si locul ei in Liga 1 si Europa, de ce nu-l dai in judecata pentru furt si delapidare?… Nu era mai simplu si normal sa-ti recuperezi echipa “furata” decat sa-ti faci alta noua in Liga a 4-a?” Tare as fi curios sa aud ce ar raspunde “marele pitigaiat” la aceasta intrebare! 🙂

  7
  2
  • pai este foarte simplu: un deontolog, care ar lucra pe documentare onesta si cu “materialul clientului” ar demonstra cam pe unde este adevarul “adevarat” si nu cel din justitie; in plus, a demonstra ca dreptatea este de partea alcuiva decat a lui talpan, duce la scaderea interesului pentru subiect. Ce s-ar face media de kkt fara sa aibe mereu rahat la indemana pentru aruncat in ventilator?

   • Mda… asta este o realitate cruda. Unde este presa de acum multi ani? Ce legatura au pasaricile dezbracate si subiectele de can-can cu sportul? Samd…

    Dar nu, nu cred ca presa este principalul vinovat. Noi, comsumatorii suntem. Asta place romanului, scandalul si tatze cat cuprinde. Presa s-a conformat si iata ce a iesit.

 • Asa-zisa “noua victorie repurtata de Talpan, adica a castigat 10 ani de daune pentru folosirea fara drept a marcii si numelui Steaua, este o gogorita, o manipulare din partea presei aservite talpanului. L-am urmarit azi dimineata la pro-x pe Becali, era probabil o reluare, in care acesta a precizat ca, de fapt, instanta a respins o cerere de clarificare depusa de fcsb asupra perioadei pentru care CSA pretinde daune, 3 ani sau 10 ani. Instanta a respins-o ca inadmisibila, intrucat Legea e clara si nu necesita interpretare, respectiv numai pe ultimii 3 ani. Sa speram ca asa este!..

Comments are closed.