Tot FCSB e fruncea!

În sondajul GfK, realizat la final de 2019, la solicitarea GSP, dintre pasionații de sport din România aproape 46% simpatizează cu FCSB și CSA Steaua, cu două procente peste fanii pe care îi avea Steaua în 2009, în cercetarea realizată de IRES.

Suporterii care astăzi țin cu FCSB și CSA Steaua, echipă aflată în Liga a 4-a, sunt mai mulți față de cei care simpatizau cu gruparea din Ghencea, în urmă cu fix un deceniu. Atunci când conflictul și procesul pe marcă și palmares era încă departe de a se stârni și de a provoca una dintre cele mai mari schisme din fotbalul românesc: ruptura celui mai mare club de fotbal în două echipe, FCSB, deținută de Gigi Becali, și nou-înființata CSA Steaua, care încă activează în Liga a 4-a!

📊Într-un sondaj realizat în 2009 de către IRES, procentul celor care susțineau că țin cu Steaua era de 44%. Astăzi, în ciuda scandalurilor, a modului în care Becali a condus clubul și a faptului că a îndepărtat aproape toți suporterii de echipă, cei care declară că simpatizează cu FCSB și CSA sunt în procent de 46%. Aproape 41% sunt în continuare cu FCSB, conform cercetării efectuate de GfK, la cererea Gazetei Sporturilor, analiză care a avut loc la finalul anului 2019. La distanță de 10 ani față de sondajul IRES. În plus, aproape 5% sunt fanii CSA Steaua, echipă care din acest punct de vedere e imediat în apropierea podiumului, după trioul FCSB, Dinamo și CSU Craiova.

Despre metodologie: Studiul a fost realizat de GfK România în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor și este reprezentativ la nivel național, pentru populația de bărbați din mediul urban și rural. Acesta a fost realizat în perioada octombrie – noiembrie 2019 pe un eșantion de 1.000 de bărbați cu vârsta cuprinsă între 14 și 65 de ani, care sunt interesați de sport și se declară suporterii unei echipe de fotbal. Eșantionul a fost ponderat pentru a reflecta distribuția populației pe criterii de vârstă, regiune și mărime a localității (eșantion realizat de GfK România în baza datelor oferite de Institutul Național de Statistică). Eroarea maximă de eșantionare este de 3.1%.

📅Date publicate de gsp.ro la data de 4 ianuarie 2020.

🏆🏅Palmares FCSB🔴🔵

🆕️UPDATE‼⚽️🏆🏅🔴🔵Palmaresul FCSB 1947-2020, actualizat cu ultima performanță a Stelei din Liga 1. Miecuri, 22 iulie 2020, FCSB a cucerit pentru a 23-a oară Cupa României.

1  🏆- Cupa Campionilor Europeni
1  🏆- Spercupa Europei
26🏆- Campion al României
23🏆- Cupa României
6  🏆- Supercupa României
2  🏆- Cupa Ligii

💥TOTAL TROFEE: 59‼

#palmaressteaua #fcsbesteaua #fcsb

X Ray

Lasă un răspuns