FCSTEAUA.RO

Telefonul care a schimbat istoria Stelei

Sătul să tot dea bani fără nicio garanție reală, deși împrumutul fusese garantat de AFC Steaua cu drepturile federative ale jucătorilor și conversia creanței în acțiuni atunci când se va forma societate comercială pe acțiuni, Becali a refuzat să mai împrumute cu bani gașca lui Păunescu.

Pentru că Păunescu și generalii din CD tergiversau transformarea clubului în SA, Becali a pus piciorul în prag. Becali voia să fie acționar, nu finanțator, cel care doar dă bani dar nu poate controla nimic. Asociația îi prăduia repede!

Reporterul Rareș Năstase a găsit în arhiva PRO TV niște imagini cu momentul în care Gigi Becali își cerea drepturile la telefon lui Viorel Hrebenciuc, om politic influent în PSD și în clubul Steaua. Becali îi spune că trebuie să se organizeze urgent o Adunare Generală în care să se decidă înființarea SA-ului, altfel nu mai dă niciun ban.

Se știe că în 2003 AFC a înființat SC FC Steaua București SA, unde mai avea doar 36% din acțiuni, pentru că restul a fost vândut pentru a se acoperi creanțele. Astfel Becali a devenit acționar majoritar cu 51%, acțiuni cumpărate de la AFC cu o creanță de 5,1 milioane dolari. Așa a ajuns Steaua la Becali!

VIDEO. Telefonul care a schimbat istoria Stelei

X Ray