Steaua- Viitorul 1-0! Chinuită, dar a treia victorie consecutivă în 7 zile!

FC Steaua a obținut prima victorie pe teren propriu, Național Arena,  în mandatul lui Mirel Rădoi, învingând la limită cu 1-0 pe revelația acestui sezon,  FC Viitorul. În fața a 5.000 de spectatori, antrenorii celor două cluburi au trimis în teren următoarele formații:

 • FC Steaua: Niță – Râpă, Varela, Toşca, Guilherme – Filip (Breeveld 62), Sulley – Popa, Stanciu (Tade 53), Enceanu (Carp 74) – Chipciu.
  Rezerve: Cojocaru – Papp, Tudorie, Târnovan.
 • FC Viitorul: Râmniceanu – Ciupe (Nicoliţă 68), Hodorogea, Mitrea, Cr. Ganea – I. Filip, Nedelcu (R. Marin 75), Vl. Achim – Ianis Hagi, Fl. Tănase (Chiţu 59), Aganovic.
  Rezerve: Albuţ – Boli, Casap, Gavra

Încă de la debut, campioana României a avut un control asupra jocului și a încercat să domine la nivel fizic. Duelul tare dintre Chipciu și Ianis Hagi, din minutul 18, a fost elocvent.

Minutul 20 a adus desprinderea Stelei prin execuția individuală de excepție a lui Nicușor Stanciu. „Decarul” a trimis mingea perfect, în vinclu și sub bara lui Râmniceanu, și a deschis scorul cu un trasor  de la 28 de metri.

 • Nicusor Stanciu Fantastic Free Kick Goal

În minutul 34, Chipciu a recuperat un balon în careul celor de la Viitorul, după o mare gafă a fundașilor lui Hagi, dar atacantul Stelei nu a știut ce să facă cu mingea și a fost deposedat. După 10 minute, Stanciu a executat un corner de pe stânga, dar Varela a reluat peste poartă din fața lui Râmniceanu, care a ieșit să boxeze. Arbitrul a lăsat faza să continue, deși Varela a fost lovit de portar în încercarea de a respinge balonul. Steliștii au reclamat penalti. În opinia mea, a fost, contactul fiind aproape simultan cu lovirea balonului cu capul de către Varela, fapt ce l-a împiedicat pe stelist să dirijeze mingea pe spațiul porții.

Stanciu s-a aflat în fața golului doi în finalul primei reprize, când a scăpat singur cu goalkeeper-ul celor de la Viitorul. Lucian Filip a dat o pasă lungă de aproximativ 30 de metri până la Adi Popa, care a preluat cu spatele la poartă, apoi i-a pasat ușor în spate lui Chipciu. ”Șeptarul” l-a văzut liber pe Stanciu, în careu, dar ”decarul” roș-albaștrilor, după ce l-a executat pe Râmniceanu de la 28 metri, nu l-a mai putut învinge și din 6 metri.

După pauză, jucătorii de la Viitorul au părut mai siguri pe ei, dar meciul a rămas echilibrat, cu două echipe scurte care s-au anihilat reciproc pe ultimii 30 de metri. Steaua a trecut pe „economic”, a mai cedat din posesie si a incercat să conserve rezultatul pe tabelă, însă și-a creat și ocazii de a închide conturile fără emoții.

 • Min 62 – Chipciu a reluat repede din aut lateral, Tade a preluat cam lung cu capul, dar apoi l-a depășit în viteză pe Nedelcu, a recuperat balonul, aproape de linia de corner, i-a pasat la 11 metri lui Chipciu, iar acesta din urmă, după o preluare cam lungă, a încercat un voleu în forță sub bară, dar a trimis peste … în peluze.
 • Min 79 – Râpă, lipit de linia de aut, lateral dreapta, i-a dat o pasă la întâlnire „de manual” lui Tade, care a intrat în careu, dar și-a prelungit prea mult balonul și nu a mai avut timp să tragă, iar Râmniceanu a plonjat și a reținut din bocancul francezului.
 • Min 88  – Adi Popa a executat o lovitură liberă, Tade a șters mingea cu capul, aceasta l-a lovit în piept pe Varela care a deviat-o spre gol, însă Râmniceanu a prins-o, în doi timpi, pe linia porții. Faza a continuat, steliștii au recuperat balonul printr-un aut lateral, mingea a ajuns la Chipciu, care a șutat în forță de la 12 metri, dar Mitrea a plonjat ca un kamikaze și a blocat balonul cu propriul corp.

Hagi, patronul, directorul tehnic și antrenorul Viitorului a fost trimis în tribună în minutul 67, după ce a reclamat un penalti, inexistent, fiind o simulare evidentă. Echipa lui Hagi a cerut un nou penalti în minutul 76, după  ce o minge a sărit din gazon, de aproape, pe mâna lui Varela cu care își bara adversarul. Brațul era întins spre adversar înainte ca mingea să ricoșeze spre el, nu l-a întins după aceea. Las specialiștii să se pronunțe și dau credit arbitrului.

 • Sondaj Digi Sport

De semnalat un fapt rar întâlnit pe stadioane. Prima schimbare a fost cea de arbitri. În minutul 11, Cătălin Popa s-a accidentat și nu a mai putut continua la centru. El a fost înlocuit de rezerva Iulian Călin, care a condus rezonabil partida.

 • Rezumat care cuprinde și unele din fazele controversate menționate mai sus

Concluzie

La numai trei zile după meciul  cu Rosenborg și după un „maraton” cu 2 deplasari grele in 3 zile, la Craiova pe un „ogor” și apoi la 3196 km de București pe „orezăria” din Trondheim, Steaua a avut câteva ocazii mari să se impună clar și în fata Viitorului, dar în final scorul a rămas 1-0. Este prima victorie pe teren propriu, cu Mirel Rădoi la timonă, după şapte încercări nereuşite. În seara asta,  campioana a rupt șirul „fără victorie” de pe Arena Națională, obținând-o și pe a 3-a consecutivă în numai șapte zile!!! Felicitări!

Roș-albaștrii trebuie înțeleși că nu făcut și spectacol. Sunt oameni, nu roboți. Puștimea lui Hagi, odihnită și cu moral foarte bun, nu a zburdat de teren, ci a fost ținută la respect de campioni. Sperăm că pauza competițională și aerisirea programului de jocuri vor da altă față în exprimarea pe teren a echipei lui Mirel Rădoi.

 • REMEMBER STEAUA! Acum 10 ani, 28 august 2005, Steaua – Oțelul 4-0. Golurile au fost marcate de Paraschiv, Dică, Iacob și Oprița. Rădoi și Dică, artizanii de atunci, antrenorii de azi.

 

XRay

 


 • Fatal error: Call to a member function email2id() on null in /var/www/vhosts/fcsteaua.ro/httpdocs/wp-content/themes/fcs/fcs.comments.template.php on line 11