FCSTEAUA.RO

Steaua Națională! România – Kazakhstan 3-1

După cea mai jalnică prezență în calificările pentru un turneu final, România face cel mai bun meci oficial din 2017 chiar la debutul lui Contra, iar Steaua îl face antrenor mare și pe “Guriță”. O victorie de palmares și de moral în faţa unui adversar modest. Altfel, calificarea era deja compromisă definitiv de bagheta tehnică a neamțului Christoph Daum, după înfrângerea cu 1-0 la Muntenegru, atunci când victoria tricolorilor era singura opțiune de a mai păstra ceva șanse teoretice în grupa E.

Cosmin Contra nu are în CV ceva care să-l recomande pentru o asemenea postură onorantă și dificilă. În afară de un “heirupism” motivațional, afișat ostentativ ca un titirez timp 90 de minute în spațiul tehnic, Contra nu prea a arătat nimic ca tehnician. Cupa României cu Petrolul din 2013, unicul trofeu câștigat de el, nu este o probă cu greutate pentru un antrenor care n-a dus încă vreun sezon de la un capăt la altul. Iar halul în care arată acum Dinamo, îți dă fiori, știind că este o echipă croită și pregătită chiar de noul selecționer.

Este clar că tânărul Cosmin Contra nu a avut timp să implementeze ceva tactic în jocul naționalei, nici cu biciul, însă a avut o inspirație norocoasă la selecție pentru că a mizat pe  jucătorii vechi și noi ai Stelei și nu pe câinii lui părăsiți! După un 0-0 chinuit în Kazakhstan (11 octombrie 2016) cu Daum la timonă, aseară,  Budescu și Keseru, exact cei ocoliți de neamț, au dat daună totală kazahilor. Fără sclipirile individuale ale steliștilor ar fi rezultat cel mult o victorie chinuită.

Cei 7 steliștii trimiși în teren aseară de Contra pentru debutul său triumfător, din care 3 sunt în lotul actual al Stelei:

  1. Tătărușanu (cumpărat de Steaua cu 1,5 mil. € – vândut cu 0 € )
  2. Benzar (1,2 mil. € – ?)
  3. Chiricheș (1,3 mil. € – 9,5 mil. €)
  4. Pintilii (1,1 mil. € – 2,4 mil. €)
  5. Chipciu (2 mil. € – 3,5 mil. €)
  6. Budescu (0,75 mil. € – ?)
  7. Keșerü (0 € – 2,4 mil. €)

Aseară Budescu s-a distrat cu kazahii și le-a dat două boabe “first class”. Mijlocașul stelist a deschis scorul după o fază absolut senzațională (’33). Cu prima fentă și-a trimis un adversar la plimbare, apoi cu a doua fenta l-a umilit printre picioare pe Beysebekov, după care cu un șut înșelător i-a strecurat mingea, tot printre picioare, și portarului Pokatilov.

Video. Super gol din acțiune al lui Budescu!

După 2 minute, un alt număr număr de magie a lui Budescu (’35) a fost oprit numai prin fault în careu. Mijlocașul stelist a transformat fără emoții lovitura de la 11 metri, dar l-a trimis după țigări de două ori pe portar. Prima dată, arbitrul a cerut reexecutarea pe motiv că au intrat prea mulți jucători în careu.

Video. Gol Budescu din penalti!

În repriza a doua, alt stelist trup și suflet, Claudiu Keșerü, a dus scorul la 3-0! Contraatac superb pe filiera stelistă Benzar, Chipciu, Keșeru, iar ultimul a finalizat cu dreptul, la colțul lung. Game over!

Video. Gol Keșerü!

Clasament grupa E

Echipele de start

România: Tătăruşanu – R. Benzars, Chiricheş (cpt.), D. Grigore, Cr. Ganea – Pintiliis (Hoban 70′) R. Marin – Chipcius, Budescu (A. Ioniţă 79′), Grozav – Fl. Andone (Keşerü 66′)Antrenor: Cosmin Contra.

Kazahstan: Pokatilov – Beysebekov, Maliys, Akhmetov, Dmitrenko, Suyumbayevs – Tagybergen (Turysbek 65′) – Kuats (cpt.), Darabayevs, Nurgaliyev (Khizhnichenko 46′) – Murtazayev (Shchetkin 58′)Antrenor: Aleksandr Borodyuk.

Brigada de arbitri: Sandro Schärer (central), Stephane De Almeida , Sladan Josipović (asistenţi), Alain Bieri (rezervă).

Stadion: “Ilie Oană” – Ploieşti.

Rezumat

“Steliștii” la flash interviu

Reacții

Felicitări steliștilor tricolori!

Hai România! Forza Steaua!

X Ray