Steaua câștigă la scor Cupa Ligii. Chipciu MVP!

Cupa3Pe Arena Națională, în fața a 20.000 de spectatori, FC Steaua București și-a adjudecat primul trofeu la prima ediție, Cupa Ligii Adeplast, învingând cu 3-0 pe CS Pandurii Târgu Jiu.

După o finală, faci o analiză critică a jocului numai dacă o pierzi. Atunci se uită că Steaua era la al 55-lea meci oficial, iar Pandurii a jucat doar 38. Se ignoră că roș-albaștrii au ajuns în faza finală la toate competițiile interne, inclusiv în campionat, cu un lot subțiat de conducere și accidentări, fără galerie și măcinată de scandalul pe marginea identității. Se scot tunurile din condei.

Însă, când iți adjudeci trofeul nu mai contează cine a jucat bine sau mai puțin bine. Bucuria șterge orice nemulțumire resimțită anterior sau pe parcursul finalei. În istoria clubului și CV-ul echipei rămâne trofeul. Dincolo de orice, Galca merită felicitat pentru că a avut curajul și a folosit în axul central al apărării, jucători care nu au mai evoluat împreună până la finală, încercând să împartă lotul ca „2 paie la 3 măgari” pentru cele 4 partide finale pe care le mai avea de disputat.

După un gol marcat de Iancu dintr-un penalty corect acordat, dar precedat de o poziție clară de ofsaid la Chipciu, Steaua a trecut pe economic în prima repriză. Campionii au revenit de la cabine hotărâți să tranșeze finala, și au reușit, după o serie de ratări rarisime. Chipciu, cu un gol superb și un assist de finețe, a șters tot ce nu i-a prea ieșit până atunci și a onorat banderola de căpitan. A fost seara în care Chipciu a fost „Fiară” și desemnat MVP-ul finalei. Țucudean este autorul unor ratări de Guinness Book, dar și al unui gol marcat cu un instinct de atacant rasat în fața porții, când a închis finala încă din minutul 68 și gura cârcotașilor.

Chiar dacă după fluierul final steliștii au bifat „en fanfare” primul trofeu al sezonului, bucuria lor a fost moderată. Modestia și titlul, aproape scăpat printre degete, și-au spus cuvântul.Cupa 4

FC Steaua București este prima câștigătoare a unui trofeu, care din 2014 încearcă să-și croiască un drum glorios în peisajul competițional al fotbalului românesc: Cupa Ligii. Astfel, cu excepția Cupei UEFA/Europa League, Steaua are în palmares toate cupele posibile, interne și europene. Din punctul ăsta de vedere, Cupa Ligii are o importanță deosebită pentru steliști.

Spectacolul cu steaguri al steliștilor din tribune, magia cu artificii și lasere regizată de organizatori și festivitatea de premiere, au intregit această seară minunată pentru lumea roș-albastră.spectacol

Laureații din teren ai finalei au fost:
Steaua: Niţă – Papp, Luchin, Tamaş, Latovlevici – Breeveld, Neagu – Chipciu, Iancu (62 Rusescu), Enceanu (46 Ad. Popa) – Ţucudean (75 Vâlceanu)
Rezerve: Cojocaru, Râpă, Stanciu, Guilherme
Au marcat: Iancu (min. 2), Chipciu (min. 54), Ţucudean (min. 68)

Rezumatul finalei

Spectacolul de artificii si lasere

Liga Profesionistă de Fotbal a oferit un spectacol nemaivăzut până acum pe un stadion din România. Va prezentăm, mai jos, înregistrarea spectacolului de pe Național Arena:

Premierea finaliștilor

Roș-albaștrii au primit medaliile și trofeul de la Ilie Năstase, apoi au declanșat fiesta pe Arena Națională. Punctul de entuziasm a fost atins în momentul în care Ilie Năstase i-a înmânat trofeul Cupei Ligii lui Alex Chipciu, căpitanul roș-albaștrilor din această finală. Cupa are  inscripționat pe soclu  numele câștigătoarei:  „FC Steaua București”!

Suntem mândri de voi!

FORȚA STEAUA!

XRay

 

 


  • Fatal error: Call to a member function email2id() on null in /var/www/vhosts/fcsteaua.ro/httpdocs/wp-content/themes/fcs/fcs.comments.template.php on line 10