FCSTEAUA.RO

Spania, al doilea cantonament de pregătire al iernii

FC Steaua a luat, duminică, 21 ianuarie, drumul Spaniei, unde îşi va desfăşura al doilea cantonament al iernii, la Mijas, în perioada 22 ianuarie – 2 februarie.

Steaua va reveni din Spania direct la Mediaş, acolo unde este programată sâmbătă, 3 februarie, prima partidă oficială din 2018, împotriva lui Gaz Metan Mediaş.

Din lotul deplasat de Dică în Peninsula Iberică a făcut parte şi Valerică Găman, cel mai recent transfer al vicecampioanei, dar au lipsit străinii. Străinii, în frunte cu golgheterul Harlem Gnohere, vor ajunge separat în Spania, după ce au primit acceptul din partea staff-ului şi a conducerii să petreacă mai mult timp acasă.

Dică a pornit în al doilea cantonament din iarna asta cu un obiectiv esențial: recuperarea câtorva accidentați, dacă nu a tuturor, de pe o listă îngrijorător de lungă.

Bălașa, Pintilii, Florinel Coman, Teixeira și Budescu sunt accidentați, Planici și Romario Benzar sunt în recuperare după probleme vechi. Ultimii doi au apărut un pic în singurul amical pe care l-au disputat roș-albaștrii în primul stagiu, din Antalya, dar mai au de recuperat diferența de pregătire care îi separă de colegii sănătoși.

Cu primii cinci problemele sunt mai mari, fiindcă dacă vor mai sta pe margine, vor rata restatul campionatului și turul cu Lazio, de pe 15 februarie. Sunt fotbaliști menajați până acum și în antrenamente, și în amicalul cu Olimpik Donețk, pierdut cu 1-2. Ei au nevoie să apară în partidele amicale programate în Spania ca să capete un tonus normal pentru reluarea sezonului.

Coman e victima cea mai recentă, a fost atacat dur de un adversar ucrainean și a suferit o entorsă la gleznă. Prima veste bună pentru steliști e că Pintilii se va antrena normal în acest al doilea cantonament. Mijlocașul veteran e o piesă esențială pentru duelurile cu italienii.

Trei partide amicale in Spania!


Astfel, roș-albaștrii le vor întalni pe FC Admira Wacker (Austria), Jiangsu Suning FC (China), echipa pregatită de Fabio Capello și NK Osijek (Croația).

Site-ul oficial al clubului a afișat “Programul jocurilor”

X Ray