FCSTEAUA.RO

[Update] Șoc și groază la CSA. Florin Talpan: “Am fost bătut și vreau ca Marius Lăcătuș să-și dea demisia!”

Juristul Florin Talpan se afla intr-un conflict monstru cu conducerea CSA Steaua.

Talpan sustine ca a fost agresat fizic de fostul antrenor de floreta la CSA Steaua, Ducu Petre, si ii cere public demisia antrenorului Marius Lacatus.

“Nu am nici o retinere si doresc sa va spun doar adevarul. Pe data de 21 mai am fost agresat de Ducu Petre (N.R.- colonel, antrenor de floretă la CSA Steaua) intr-o sedinta la care a participat si domnul comandant Petrea. Domnul Ducu Petre a sarit la mine la bataie. M-a bruscat in piept si mi-a rupt camasa, pe langa insultele pe care mi le-a adus. Pe data de 23 mai am depus plangere pentru ultraj impotriva acestui domn, la Parchetul Militar, si va spun sincer ca nu il voi ierta”, a spus Talpan pentru Fanatik (N.R. – e link  la articol).

In ceea ce-l priveste pe Marius Lacatus, juristul CSA sustine ca acestuia i-a fost schimbat contractul pentru a nu fi demis dupa ratarea promovarii din Liga a 4-a.

Vreau ca lumea sa afle ca lui Marius Lacatus i s-a schimbat contractul, iar cei care au facut acest lucru trebuie sa raspunda. Am si facut plangere la Corpul de Control si am semnalat aceste nereguli. Ma voi duce si la DNA. Nu mai accept nimic. Eu cu mana mea i-am facut contractul lui Lacatus la inceputul proiectului de Liga 4 si i-am pus clauze de obiectiv, adica am specificat clar acolo ca este vorba de promovare.

Lacatus stia clar ca daca nu promoveaza trebuie sa plece. Daca are demnitate trebuie sa plece si el si Iovan, dar mai bine spus trebuie sa plece toti cei care aveau obiectiv promovarea. L-au sacrificat pe Ion Ion si nu este corect. Hai sa aflam adevarul. Hai sa vedem ce s-a intamplat la clubul Steaua. Hai sa aflam de ce Marius Lacatus sta mereu doar prin birourile lui Codrin Munteanu? Ce interese are de umbla doar pe acolo?”, a tunat Talpan.

CSA Steaua a ratat promovarea in Liga a 3-a in favoarea celor de la Academia Rapid.

Sursa www.ziare.com

Reacția lui Ducu Petre: “Domnul Talpan e dezechilibrat emoţional”
VIDEO. “Terminator” Talpan făcut praf la ProX – Ora exactă în sport

Pe scurt

După scandalul cu “bătaia coloniilor” de la CSA, în presă au apărut și brusc contractele lui Lăcătuș. Unde? Cum unde? La vuvuzela lui Talpan, despre care vă tot scriam, Matei Uderea, prosport.ro. De unde le are? Pe buneeee? “Ghici ciupercă ce e!”. 

Deși Steaua a fost învinsă clar de Rapid în toate întâlnirile, conducerea CSA l-a păstrat pe bancă pe Marius Lăcătuș, acesta fiind plătit cu un salariu impresionant pentru Liga a 4-a, potrivit Prosport.

1) Primul contract cu obiective clare

În decembrie 2016, Marius Lăcătuș semna cu CSA Steaua și urma să coordoneze activitatea echipei. Fostul fotbalist avea un contract până în 2021, în care obiectivul stipulat era promovarea succesivă, până în Liga 1. Lăcătuș primea în primul sezon un salariu de 120.000 de lei pe an, aproximativ 26.000 de euro, suma urmând să crească în fiecare an cu 20%.

Sezon 2017-2018: 120.000 de lei net
Sezon 2018-2019: (promovarea în Liga 3): 144.000 de lei (120.000 + 20%)
Sezon 2019-2020: (promovarea în Liga 2): 172.800 de lei (144.000 + 20%)
Sezon 2020-2021: contractul urmează a fi renegociat în funcţie de obiective, dar salariul nu va fi mai mic 224.640 de lei net (172.000 de lei + 20%)

2) Un nou contract, care îl înlocuiește pe primul, fără niciun obiectiv și o soldă mai mică

În octombrie 2017, când CSA se lupta cu Rapid pentru promovare, CSA și Marius Lăcătuș au semnat un nou contract, și s-au scos obiectivele care trebuie îndeplinite pe durata înțelegerii.

În sezonul 2018-2019, Lăcătuș va încasa 119.388 lei, adică 25.710 de euro.

Sezon 2017-2018: 99.904 lei (față de 120.000 de lei)
Sezon 2018-2019: 119.388 lei
Sezon 2019-2020: 143.265 lei
Sezon 2020-2021: 186.246 lei

În noul contract al lui Lăcătuș, sunt clauze desprinse parcă din scripte comuniste:

Karma e o curvă! Se știe! 

[Update]

Talpan a reiterat și la prosport declarația dată la fanatik.ro

“Vă confirm faptul că am fost agresat în data de 21 mai 2018 chiar de ziua mea ce către lt. Col Ducu Petre care a sărit la mine la bătaie, bruscându-mă, luându-mă de piept şi rupându-mi cămaşa, pentru motivul că nu avizasem favorabil o solicitare primită de la Mariana Bitang, solicitare neconformă prevederilor legale”, a declarat Florin Talpan în exclusivitate pentru ProSport.

Juristul CSA Steaua a continuat: “În loc să se dispună măsurile disciplinare care se impuneau împotriva lt col Ducu Petre, col Cristian Petrea şi Secretarul General Codrin Munteanu i-au luat apărarea lt. Col Ducu Petre aceştia ameninţându-mă tot pe mine”.

Talpan a depus plângere împotriva agresorului şi i-a chemat ca martori pe toţi cei prezenţi la şedinţa respectivă. “Am depus plângere la parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti şi aştept soluţionarea dosarului.

Este un conflict între subsemnatul, col Petrea şi Secretarul General Codrin Munteanu care a escaladat şi a ajuns la cote maxime deoarece eu refuz motivat să semnez acte care nu sunt conform legii.

Pe aceasta cale le transmit celor avizaţi că nu ma pot obliga şi că nu voi semna niciodată acte care sunt contrare legislaţiei şi nici acte care sunt contrare intereselor statului”, a mai spus Florin Talpan pentru ProSport.

Documentele intrate în posesia ProSport arată că juristul cere daune morale de 1.500.000 de lei, în jur de 333.000 de euro.

OMG!!!! OMG!!!! Apocalipsa, Apocalipsa!!! 😁

X Ray

Documentul de la prosport