FCSTEAUA.RO

[Update] Simona Halep este noua regină a tenisului pe tronul WTA!

Simona Halep este noul NUMĂR 1 MONDIAL!

O PERFORMANȚĂ ISTORICĂ pentru România!


Video cu marcarea evenimentului. Chinezii au cinstit cum se cuvine acest moment suprem din cariera Simonei Halep: numărul 1 mondial!

A reusit din a patra incercare. Simona Halep, care a pierdut de trei ori ocazia de a fi lider mondial, i-a luat numarul 1 Garbinei Muguruza. Simona Halep va fi, începând de luni, noul lider al clasamentului WTA, dupa ce a invins-o pe letona Jelena Ostapenko in semifinalele turneului “Premier Mandatory” de la Beijing, scor 6-2, 6-4. Simona si-a luat revansa in fata Jelenei pentru infrângerea din finala turneului de la Roland Garros, după un meci perfect.

Simona Halep a spart câteva borne la turneul “Premier Mandatory” de la Beijing:

Turneul de GS de la Wimbledon a marcat un moment istoric pentru tenisul feminin. După exact 276 de săptămâni în care s-a aflat în TOP 10 WTA,  Serena Williams a ieşit din acest top pentru prima dată. Prin ieşirea Serenei Williams din TOP 10, în iunie 2017,  jucătoarea care are cele mai multe săptămâni consecutive în această ierarhie a devenit Simona Halep.


Deşi Simona nu a reuşit încă să câştige nici un turneu de Grand Slam pierzând de două ori finalele de la Roland Garros, în 2014 cu Maria Şarapova, anul acesta cu Jelena Ostapenko, ea a dovedit o constanţă extraordinară, acumulând aproape 200 de săptămâni petrecute în Top 10.

Intrarea Simonei Halep în TOP 10 s-a făcut pe data de 27 ianuarie 2014 şi de atunci ea nu mai ieşit. Simona are în palmares 15 succese în turnee WTA plus 6 ITF, dar încă nu a reuşit să intre în galeria marilor personalităţi ale sportului alb care să-şi înscrie numele în rândul învingătorilor de Grand Slam.

În întreaga carieră de până acum Simona a primit premii WTA de aproape 20 milioane dolari. Halep a strâns 6,2 milioane de dolari numai în perioada iunie 2016 – iunie 2017, fiind inclusă de Forbes în Top 10 al celor mai bine plătite sportive ale lumii  în acea perioadă!

Iată cum arată Top 10 al celor mai bine plătite sportive ale lumii în perioada iunie 2016 – iunie 2017:

1. Serena Williams (SUA – tenis) – 27 de milioane de dolari;
2. Angelique Kerber (Germania – tenis) – 12,6 milioane;
3. Danica Patrick (SUA – automobilism) – 12,2 milioane;
4. Ronda Rousey (SUA – arte marţiale mixte) – 11 milioane;
5. Venus Williams (SUA – tenis) – 10,5 milioane;
6. Garbine Muguruza (Spania – tenis) – 7,7 milioane;
7. Caroline Wozniacki (Danemarca – tenis) – 7,5 milioane;
8 Agnieszka Radwanska (Polonia – tenis) – 7,3 milioane;
9. Eugenie Bouchard (Canada – tenis) – 7,1 milioane;
10. Simona Halep (România – tenis) – 6,2 milioane.

WTA este ca un campionat mondial de fotbal, unde cel care termină pe primul loc e campion, rămâne în istorie și pentru cariera lui e muuult mai important decât un turneu GS. Câștigătorul primește și o sumă importantă de bani. În toată istoria au fost doar 25 de lideri, dar peste 100 de câștigătoare de turnee GS.

Suplimentar, mai este un trofeu, un fel de play off, un turneul final de la Singapore între primii 20. Top 20 al clasamentului “Porsche Race Singles”, clasamentul sezonului 2017, cel ce va decide participantele la Turneul Final WTA Singapore (22-29 octombrie). Dacă câștigi ambele, are relevanța unui “Grand Slam” (GS).

Da, un turneu de GS dă valoare CV-ului și contului bancar. Sunt cele mai bine sponsorizate, deci cele mai mari premii, dar dau și cele mai multe puncte pentru clasamentul WTA. Dar degeaba câștigi un turneu de GS, dar rămâi un “anonim” în clasamentul WTA. Câștigători de turnee GS sunt 4 pe an, dar liderul WTA la final este numai unul pe an!

Anul ăsta au câștigat la cele 4 turnee de GS:

  1. Serena Williams, 36 ani, la Australian Open și e pe 24 WTA. Are 72 trofee WTA în carieră cu victorii/infrangeri=783/130 (victorii 86%)
  2. Jelena Ostapenko, 20 ani, la Roland-Garros și e pe 8 WTA. Are doar 2 trofee WTA în carieră cu victorii/infrangeri=179/90 (victorii 66%)
  3. Garbiñe Muguruza, 23 ani, la Wimblendon și e acum pe 2 WTA. Are doar 5 trofee WTA în carieră cu victorii/infrangeri=316/154 (victorii 67%)
  4. Sloane Stephens, 24 ani, la US Open și e pe 17 WTA. Are doar 5 trofee WTA în carieră cu victorii/infrangeri=232/153 (victorii 60%)

Vorbim de trofee WTA? Da, a ratat două trofee de GS, însă Simona, 26 ani, are câștigate 15 trofee WTA cu victorii/infrangeri=398/183 (victorii 68%). Doar veteranele Serena (36 ani) și Venus Williams (37 ani), Caroline Wozniacki (27 ani) și încă vreo două au mai multe trofee WTA decât Simona. Dar au și mai multă vechime în WTA!

Exceptând-o pe Serena Williams, Simona Halep a fost de departe cea mai bună prin constanță în top 10, în ultimii ani, din 2014 până în prezent.

Valoarea îți dă constanță! Să câștigi un turneu de GS poate fi o întâmplare, să fi în top WTA este numai valoare! Cea mai bună jucătoare este fără dubii Serena Williams, dar și Steaua a luat CCE în absența echipelor din Anglia și asta nu a știrbit cu nimic performanță.

Filmul drumului spre tronul WTA de regina a tenisului  

În semifinala de la Beijing, Simona Halep (2 WTA) a întâlnit-o pe Jelena Ostapenko (8 WTA). Ultima și singura partidă dintre cele două a avut loc în acest an în finala de la Roland Garros, când Simona a ratat a doua oară marele trofeu și șanșa de a deveni numărul 1 mondial.

Jucătoarele au intrat pe teren, iar în scurt timpul va începe meciul 

Simona Halep câștigă primul set cu scorul de 6-2 după 38 de minute. 

Ultimul game al semifinalei de la Beijing dintre Simona Halep și Jelena Ostapen. În finala Simona va întâlni învingătoarea din meciul Petra Kvitova/ Caroline Garcia.

7 octombrie 2017, ziua în care Simona Halep scrie istorie în China pentru România!

Incredibilii chinezi “români”, fluturând drapelul României! Emoționant, mai ales când mă gândesc că la Brașov steliștii au întâmpinat greutăți să intre cu tricolorul pe stadion la meciul cu Sepsi OSK!

Jelena Ostapenko vs Simona Halep Full Match | Semifinal WTA – China Open 2017 (Beijing)

Simona Halep Conferinta de presa dupa ce a devenit locul 1 mondial

Galerie foto Digisport
Galerie foto Simona Halep fans

Bravo Simona!

X Ray