FCSTEAUA.RO

Rectificare!

Trebuie să fac o rectificare importantă. Alibec nu a aruncat banderola pe jos, cum am scris anterior, ci i-a aruncat-o lui Tănase care nu a prins-o și așa a ajuns pe jos. Faza nu a fost transmisă în direct, ci a fost relatată. Ulterior a apărut și imaginea video cu evenimentul. Mea culpa!

Deci, Denis Alibec nu a vrut să arunce banderola pe jos şi să păteze imaginea roş-albaştrilor. Atacantul, deşi extrem de nervos, a dorit să-i dea banderola lui Florin Tănase crezând că acesta o va prinde fără probleme. Dar Tănase nu a fost pe fază şi banderola a căzut pe gazon. Budescu a ridicat-o şi a mers la “decar” să i-o aşeze pe braţ.

Dincolo de gesturile din teren, rămân totuși cifrele lui Alibec. În acest sezon, “Șeptarul” are 9 meciuri în Liga 1, 5 luni şi 600 de minute fără gol marcat.

Alibec este al doilea cel mai slab jucător de la Steaua

Pentru cele 9 meciuri de campionat în care a evoluat, Alibec a încasat note între 4 şi 7 din partea Gazetei Sporturilor. De 3 ori a luat nota 4 şi o singură dată a primit 7, adică “bine”. Media e de 5,10 şi sub el, la acest capitol, e un singur fotbalist, Golofca (media 4,20), trecut şi el pe lista neagră.

Alibec nu e prima dată în carieră într-o criză de formă.

De la debutul în Liga 1, septembrie 2008, a avut perioade în care n-a reuşit să înscrie. Chiar după ce a debutat la Farul şi a reuşit să marcheze,Alibec a trebuit să aștepte peste 3 ani pentru a mai reuşi să înscrie într-un meci de campionat!

Perioade fără gol marcat în meciuri consecutive de campionat:

Concluzionând, în cei 9 ani, Alibec a jucat 140 meciuri și marcat numai 48 goluri:

Omenește, îi pot înțelege și îi cauționez scăderile de formă pentru că nimeni nu este robot, mai ales că are și o pubalgie, dar nu îi mai înțeleg și manifestările cu care iese în decor aproape la fiecare meci. Acestea acutizează lipsa de formă, nu o scuză. Manifestările afectează implicarea lui în joc mai mult decât pasele greșite și ratările.

Trebuie să mai precizez că, exceptând faza cu banderola, când m-am supărat foarte tare, nici un moment Alibec nu mi-a lăsat impresia că nu este sincer atașat de clubul FC Steaua! Este motivul pentru care îi iertam toate nerealizările pe teren din acest sezon. Deși le criticam, mereu speram că nu poate dura mult pasa nefastă prin care trece.

Îi urez din suflet să revină repede la un comportament profesionist și responsabil!

X Ray