Primul sezon de Play off! Unicul derby, de două ori în această săptămână!

Sezonul regulat s-a încheiat odată cu partida dintre Viitorul şi Pandurii. Astra a ocupat primul loc, însă distanţa de următoarele patru clasate este de doar 2-4 puncte.

CLASAMENT FINAL SEZON REGULAT

  1. Astra – 26 puncte*
  2. Dinamo – 24
  3. Pandurii – 24
  4. Viitorul – 23
  5. Steaua – 22
  6. ASA Târgu Mureş – 19
  • Punctele obţinute după sezonul regulat au fost înjumătăţite şi rotunjite în plus.
  • Golaverajul anterior și cartonașele galbene acumulate de jucători nu vor mai conta, plecându-se de la „0”.  
  • România are 5 locuri disponibile pentru Europa, iar Dinamo nu are voie să evolueze. Astfel, miza mare în play-off este titlul de campioană și două locuri pentru tururile preliminare din Champions Leauge.  Aşadar, Astra, Pandurii, Viitorul, Steaua şi ASA ne vor reprezenta în competiţiile sub egida UEFA: 2 în turul 3 de Champions League și 3 în turul 2-3 de Europa League.

Steaua a coborât pe locul 5 în clasament și conform țintarului stabilt anterior de LPF,  roş-albaştrii vor da piept cu eterna rivală, Dinamo, încă din prima etapă a play-off-ului, programată la finalul acestei săptămâni. Aşadar, în doar câteva zile „unicul derby” îşi va consuma două episoade, Dinamo şi Steaua urmând a se întâlni şi joi, în turul semifinalelor Cupei.

Campioana României are un program de greu în debutul play-off-ului, în primele două runde urmând a da piept cu cele mai în formă echipe: Dinamo și Astra. Aceste două partide tari vin într-un moment cum nu se putea mai nepotrivit, echipa lui Reghecampf fiind într-o criză de formă evidentă. Mai mult, 3 din primele 4 etape le va disputa în deplasare. Două rezultate negative o pot scoate pe Steaua definitiv din lupta pentru trofeu, astfel că miza va fi una uriaşă.

În urma rezultatelor din etapa a 26-a, ultima din sezonul regulat, s-a stabilit și programul competițional din play-out, conform tragerii la sorți și a schemei Berger.

XRay


  • Fatal error: Call to a member function email2id() on null in /var/www/vhosts/fcsteaua.ro/httpdocs/wp-content/themes/fcs/fcs.comments.template.php on line 11