FCSTEAUA.RO

[Update] Play off sezon 2017-2018. Prima etapă, amânată!

UPDATE

COMUNICAT LPF

“În urma solicitărilor cluburilor, Liga de Profesionistă de Fotbal și partenerii media au hotărât amânarea primei etape play off-out din cauza vremii nefavorabile. Vă prezentăm mai jos decizia comunicată cluburilor din Liga 1 Betano.

Stimați domni,

Având în vedere:
– temperaturile deosebit de scăzute și ninsorile abundente ce au cuprins întreaga țară, devenite deja de notorietate;
– avertizările meteorologice pentru următoarea perioadă, ce cuprinde și zilele în care au fost programate inițial jocurile primei etape a play/off-ului și play/out-ului Campionatului Național Liga 1 Betano;
– solicitările și acordurile venite din partea majorității cluburilor participante la Campionatul Național Liga 1 Betano;
– acordul televiziunilor partenere ce asigură producția televizată a jocurilor;
– dispozițiile art. 6.1.a), 8.d) și art. 11 și 12 din ROAF privind programarea jocurilor și schimbarea acestei programări;
S-a adoptat decizia amânării începutului fazei a II-a a Campionatului Național Liga 1 Betano, după cum urmează:
1. În zilele în care era programată inițial etapa I din play-off, respectiv perioada 03 – 05 martie 2018, nu se va mai disputa niciun joc. Toate jocurile etapei I din play-off vor fi disputate în locul etapei a 2-a, în aceeași configurație. Întregul calendar competițional al play-off-ului este devansat cu o etapă. Play-off-ul se va finaliza în weekendul 19-20 mai 2018, în loc de 12-13 mai cum fusese stabilit inițial.
2. În zilele în care era programată inițial etapa I din play-out, respectiv perioada 02 – 05 martie 2018, nu se va mai disputa niciun joc. Toate jocurile etapei I din play-out vor fi disputate în locul etapei a 2-a, în aceeași configurație. Calendarul competițional până la etapa a IX-a inclusiv, este devansat cu o etapă. Etapa a 10-a a play-out-ului se va disputa în perioada 15 – 17 mai 2018, urmând ca restul etapelor rămase de disputat să fie jucate conform programării inițiale.

Sursa: lpf.ro

 


După trei titluri cucerite în serie (2012-2015),  FC Steaua ratează primul loc la intrarea în play-off pentru al treilea an consecutiv (2015-2018). În primele două ediții desfășurate în noul sistem, câștigătoarea sezonului regulat a ridicat și trofeul în vară duă Play Off, Astra în 2016 și Viitorul în 2017.

În acest sezon, Steaua lui Dică a fost peste evoluțiile din edițiile anterioare. Vicecampioana a intrat în Play off de pe locul 2 ocupat în sezonul regular cu 55 puncte, mai multe decât au obținut echipele campioane din 2015-16 (Astra – 51 p) și 2016-17 (Viitorul – 51 p). În acele sezoane, pe banca roș-albaștrilor a stat Reghecampf  (al doilea mandat), având în lot jucători pe care Steaua a încasat apoi aproape 20 de mil. €!

După 26 etape, Steaua lui Dică are de departe cel mai productiv atac din  ultimele 4 sezoane de Liga 1 (2014-2018). Asta în condițiile în care vârful de atac cumpărat de la Astra cu 2 mil. €, Alibec, a marcat un sigur gol în Liga 1!

Notă. Pentru prima dată în noul sistem, Dinamo a ratat Play Off-ul! Golul lui Teixeia, din derby-ul Dinamo-Steaua 2-2, a pus bomboana pe colivă. În Play Out, ultimele două clasate vor retrograda în Liga 2, iar locul 12 va merge la un baraj în două manșe cu locul 3 din eșalonul secund. ”Câinii” au un avans de 10 puncte față de ultimele trei clasate, însă programul este mai lung în Play Off, cu 4 etape în plus față de Play Out. 

PLAY-OFF

Clasamentul de start în Play off

Punctele se înjumătățesc înainte de intrarea în play-off. Toate cele trei favorite la titlu au terminat cu număr impar de puncte sezonul regulat, astfel că departajarea în caz de egalitate de puncte va fi mai ușor de făcut.

1. CFR Cluj – 30 de puncte
2. FC Steaua – 28 de puncte
3. CSU Craiova – 26
4. Astra Giurgiu – 22 *
5. FC Viitorul – 22 *
6. CSM Poli Iaşi – 20

 Formație care nu a beneficiat de rotunjirea punctajului și care în caz de egalitate de puncte cu orice altă echipă la finalul play-off-ului are câștig de cauză.

Criterii de departajare la finalul  sezonului de Play Off:

 1. Numărul de puncte
 2. Numărul de puncte fără rotunjire
 3. Meciurile directe din play-off
 4. Golaverajul în meciurile directe din play-off
 5. Numărul mai mare de goluri în deplasare în meciurile directe din play-off
 6. Golaverajul din play-off
 7. Numărul mai mare de goluri marcate în play-off
 8. Meci de baraj

Locuri eligibile pentru competițiile UEFA. Cine, în ce tur și data participării în Europa

Primele trei clasate la finalul sezonului de Play Off au locul garantat în cupele europene, în timp ce locul 4 depinde de echipa care va câștiga Cupa României. Competiția a ajuns în faza sferturilor, de unde au lipsit numai două dintre formațiile din Play Off, Viitorul și liderul CFR Cluj. În seara asta Astra a fost eliminată de Gaz Metan (1-0), astfel că au mai rămas în cursă Steaua, CSU Craiova și Poli Iași.

 1. Gaz Metan – Astra Giurgiu 1-0
 2. Hermannstadt – FC Steaua (miercuri, 18:30)
 3. Dinamo –  CSU Craiova (joi, ora 20:30)
 4. Poli Iași – FC Botoșani (amânat)

Play Off-ul se încheie pe 12 mai, în timp ce prima echipă intra în cursa pentru grupele Europa League pe 12 iulie.

În cazul în care Cupa va fi câștigată de una dintre primele 3 clasate, atunci și locul 4 va asigura accesul în Europa League.

Țintarul PLAY-OFF-ULUI

Forza Steaua!

X Ray