Odihnește-te în pace, Cristian Țopescu!

Marele comentator sportiv, jurnalist și sportiv Cristian Țopescu, plecat dintre noi pe 15 mai 2018, la vârsta de 81 de ani.

Cristian Țopescu, una dintre cele mai cunoscute și apreciate voci de televiziune și radio, a dedicat peste patru decenii sportului românesc, cu mii de transmisiuni directe.

Interzis de comuniști la finalul anilor 1980, el a comentat cele două victorii mondiale ale naționalei masculine de handbal, „noaptea magică” din 1976 a Nadiei Comăneci de la Montreal şi momentul în care trei românce au urcat pe podium la Sydney.

Fost campion național de hipism, în calitate de sportiv al Clubului Steaua, Cristian Țopescu a fost și ofițer de presă și crainic al Stelei în anii de glorie a echipei de fotbal!

Cristian Țopescu, născut la 26 martie 1937, a fost, cel mai cunoscut și cel mai mare comentator sportiv din istoria Televiziunii Romane, având în “palmares” 13 ediții ale Jocurilor Olimpice, precum și mai multe ediții ale Campionatelor Europene și Mondiale de fotbal.

A ocupat, de asemenea, funcția de Redactor Șef al Redacției Sport de la TVR, Director General Adjunct al TVR, Director al cotidianului “Pro Sport”, Senior Editor al cotidianului “Adevărul”.

A fost membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști și al Asociației Presei Sportive din România, precum și membru al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

Pe lângă numeroasele articole sportive si miile de ore de comentariu, fostul General de Brigada al Armatei Române a publicat volumele ”Steaua, performanța și prestigiu” (1988), în colaborare cu Octavian Vintilă și ”Fair play” (2003).

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

X Ray – în nume personal și al Redacției fcsteaua.ro