FCSTEAUA.RO

Ochiul suporterului

Nota Redacției: Vă prezentăm trei opinii ale suporterilor steliști, membri fcsteaua.ro, după meciul Gaz Metan – FC Steaua 1-2.

Ce fu asta, Dicane?

Victorie! 2-1!!!

Cum, bre, de la ăștia așteptăm noi al 27-lea titlu? În afară de Găman și Pintilii și cele cateva sclipiri ale lui Budescu, ce-am văzut? Păi, jucătorii de zeci și sute de milioane s-au chinuit cu echipa second-hand din Mediaș… Orice minge aruncată în careul stelist e pericol maxim… Mijlocul se bâlbâie și-n atac și-n apărare… Alibec a marcat, în sfârșit, dar a avut grijă să ia un cartonaș care face să jucăm fără vârf tocmai împotriva celei mai compacte apărări… Cine să treacă de zidurile ridicate de Bursuc în fața porții lui Arlauskis? Firavii Man și Tănase? Moș Filipe e mai proaspăt decât mult mai tinerii lui coechipieri, dar în el să ne fie speranța?

Hai, că m-am enervat rău! Dar, vorba aia, speră ei spartanii că prind play-off-ul, chit că le suflă și Iașii-n ceafă, și să nu m-aștept eu la o minune mai mare ca aia de la Liberec?…

Și să nu mă-ntrebați de Lazio. Nu răspund decât în fața Marii Adunări Naționale!

Andrei Sava
Blog  Sam Murray  – 03 Feb 2018


Concluziile lui Dang

După o victorie în primul meci al returului nu trebuie să fim deloc supărați. Indiferent cum au jucat steliștii. Important e că am luat cele trei puncte. Dar pot să trag câteva concluzii:
1. Gaz Metan Mediaș nu e o echipă rea și astă seară a avut mult ghinion. Putea să ne facă să suferim mult mai mult. A avut și avantajul că a jucat cu destul de mulți fotbaliști necunoscuți în țară, care au surprins în primul sfert de oră.
2. Echipa titularilor steliști a conținut prea mulți tineri (Nedelcu, Man, Andrei Vlad). A fost o decizie hazardată pentru un meci în deplasare care se joacă pe un teren greu, cu o echipă avidă de puncte. Deocamdată, tinerii nu fac față, dar trebuie să avem răbdare cu ei.
3. Cred că folosirea simultană a celor trei tineri a fost ordinul patronului. Era convins că trupa lui specială îi va spulbera pe medieșeni bazându-se numai pe locul ocupat de aceștia în clasament și dorea să-și expună marfa proaspătă de export în galantar. Mai sunt de părere că Dică a obținut promisiunea anticipată a lui Becali să-i schimbe pe parcurs pe Nedelcu și Man dacă nu dau randamentul așteptat. Nu și pe Andrei Vlad, deoarece Becali a declarat că îl vrea în echipă pentru a juca cu zece jucători de câmp experimentați.
4. Mă bucur că Andrei Vlad a fost un portar norocos în seara asta. Sper să fie și în continuare. Că altfel îmi trebuie pastile înainte de a mă uita la fiecare meci din cauza nesiguranței pe care o emană. Încerc să îl creditez pentru că e tânăr și are potențial, sunt conștient că are emoții și sper să crească în siguranță. Dar ne trebuie un portar sigur dacă vrem să fim campioni.
5. Jucătorii reveniți după accidentări (Benzar, Budescu, Pintilii, Texeira) au jucat decent. Însă s-a văzut la ei o cădere fizică după minutul 70. Dacă nucleul de bază al echipei va avea asemenea probleme și cu pretendentele la titlu, nu știu cum va fi, că Niță nu mai e să ne salveze din situații extreme.
6. Dacă a marcat Alibec, nimic nu mai contează, sunt fericit și mă simt bine. Ba mai mult, după ce a fost faultat s-a ridicat să continue. De apreciat. Păcat că nu va juca etapa următoare după ce a luat cartonaș galben din cauză că a pierdut mingea imediat după executarea unei lovituri libere, că i s-a pus iar pata pe creier că rezolvă singur totul. Cred că pata asta i-a rămas de la jocurile de strategie de pe internet. Însă vreau să fiu pozitiv în continuare și să subliniez că măcar a alergat după jucătorul ce l-a deposedat. Altădată se limita să dea din mâini a lehamite.
Note:
Andrei Vlad 5 – pentru noroc, de încurajare și pentru că golul luat a fost dintr-o deviere;
Benzar 6 – și-a făcut bine treaba, chiar dacă nu la nivelul cu care ne-a obișnuit;
Larie 6 – s-a descurcat bine în multe situații grele, păcat că a avut ghinion și a deviat în poartă mingea șutată violent, cu pământul, de fostul oțelar și stelist Neagu. Continui să cred că Larie are probleme cu mingile care lovesc pământul înainte de a ajunge la el.
Gaman 7 – are valoare, a fost eficient ca fundaș și a ieșit frumos de câteva ori din apărare;
Momcilovic 6 – mi-a plăcut cum a jucat, a fost sigur și a luat un cartonaș galben nemeritat (nu a lovit cu cotul decât la nivelul umărului);
Pintilii 6 – nu știu ce ne-am face fără el, spre final i-a scăzut nivelul de energie;
Nedelcu 5 – a avut câteva reușite în repriza jucată, dar de multe ori a fost poziționat greșit și a jucat fără vigoare;
Texeira 6 – a făcut un meci bun și a fost cel care a găsit soluții de a scoate echipa de sub presiune;
Man 5 – a avut o zi slabă, dar e tânăr și nu vreau să-l bălăcărească patronul în presă;
Budescu 7 – sarea și piperul echipei, lovituri maestre, dar și destule pase greșite. E primul jucător pe care îl văd că obține un penalty pentru că a primit un șut în fund. Dar să nu uităm că a avut viteză de reacție, l-a depășit pe adversar, a preluat mingea cu pieptul și a executat cu siguranță penalty/ul obținut absolut meritat.
Florin Tanase 5 – l-am remarcat la o singură fază;
Alibec 7 – să recunoaștem că a marcat un gol frumos. Am inclus un punct bonus pentru gol și unul pentru noua siluetă.
Filip 5 – mă așteptam să dea mai multă consistență la mijloc după ce Pintilii a obosit. Are ”meritul” că a fost faultat înainte de lansarea după care Alibec a marcat.
Cristi Tănase 5 – am remarcat numai experiența cu care a scurtat secundele de chin din final prin pase repetate în banda stângă. După acea fază medieșenii și-au luat adio de la ultimele lor speranțe.

dang
Preluare din comentariile userilor pe fcsteaua.ro


Notele lui Saramago

Medias – Steaua 1-2 (0-1), victorie fara glorie a elevilor lui Dica. In niciunul dintre compartimente lucrurile nu au stat prea grozav.

Vlad 4 – erori numeroase, lipsa de reactie la centrari, joc de picior deficitar;
Benzar 5 – un meci in care a suferit din belsug, aport ofensiv nesemnificativ;
Larie 5 – inca o data sub asteptari;
Gaman 6 – foarte bun in prima repriza, cateva ezitari in partea a doua;
Momcilovic 5 – sters, fara greseli importante totusi;
Pintilii 6 – util, nespectaculos, putin dispus la combinatii;
Nedelcu 6 – n-a facut un meci rau, nu stiu de ce a fost substituit la pauza;
Teixeira 5 – dupa o repriza solida, a scazut in joc, ba chiar a ratat o serie de preluari;
Budescu 7 – cel mai bun, de departe;
Man 5 – a facut si meciuri mai bune in acest sezon;
F.Tanase 5 – fara realizari importante;
………………………………………………………………………
Filip 4 – mult sub Nedelcu, nu poate pretinde un loc de titular;
Alibec 5 – in ciuda golului inscris, a exhibat aceleasi tare;
Cr.Tanase 5 – nu cred ca poate ajuta echipa, este iesit din forma.

saramago
Preluare din comentariile userilor pe fcsteaua.ro

Gaz Metan Medias – FC Steaua. Meci+ Reactii