FCSTEAUA.RO

Mare ți-e grădina, Doamne, de au sărit peste gard în ea și oficiali ai CSA!

Văd că unii delirează cu “Eternul derby” la  CSA Steaua – CS FC Dinamo în liga a 4-a. Mai șocant este că și unii oficiali CSA s-au tâmpit de-a binelea! Ia uitați-vă ce aberație publică pe pagina de facebook oficialii iubitului nostru CSA Steaua Bucuresti.

 

Ok, dacă un oficial CSA consideră că echipa CSA Steaua București, înființată în 2017, este Steaua din 1947 înviată din sertar, are libertatea să o facă și e problema lui. Dar să bage forțat pe gâtul steliștilor și al dinamoviștilor o clonă, vopsind-o el ca adevărata Dinamo numai să prostească lumea cu “Eternul derby”, e dincolo de bariera penibilului și a înjosirii. Și totul făcut în numele Stelei!!!

Este o manipulare “de 2 lei” cu capra vecinului: “Vedeți, nu doar noi am luat-o din Liga a 4-a, ci și marele rival Dinamo. Liga 1 e falsă! Adevărate echipe sunt la amatori”. E un mod disperat și nedemn de a spăla rușinea că s-a târât un nume mare, Steaua, în mocirla pârloagelor din liga de amatori, prostind lumea cu o clonă pe post de mare echipă, când știe toată planeta că echipa de fotbal Steaua  nu a retrogradat niciodată din Liga 1. Nici sportiv, nici disciplinar, nici financiar. În aceeași situație este și “Dinamo 1948”! De fapt, sunt singurele echipe de fotbal din România care de la naștere nu au părăsit prima scenă fotbalistică.

Nici măcar 0,00000001% din dinamoviști nu recunosc că CS FC Dinamo, echipa lui Badea, este “Dinamo 1948”.  Echipa lui Badea nu are nici un suporter, în afară, poate, de rudele jucătorilor și staff-ului!

Atunci, numai un tâmpit poate susține că CSA Steaua se va bate în Liga a 4-a cu adevărata Dinamo București în “Eternul derby”, când toți dinamoviștii- ultrași, “cetățeni” și simpatizanți-, neagă acest lucru și consideră echipa “securistului” Nicolae Badea o clonă ordinară.

Peluza Cătălin Hâldan Dinamo și site-ul suporterilor dinamomania nu suflă o vorbă despre meciul CSA Steaua – CS FC Dinamo  sau despre presupusul “Etern derby” cu CSA, iar reacțiile câinilor pe rețele de socializare sunt grăitoare. S-a văzut și mai sus, dar e plin mediul online de postări similare la topicul cu acestă asociere talpanoidă “CS FC Dinamo = Dinamo 1948”:

Dincolo de reacții sunt câteva evidențe pe care doar le schițez, fără a intra în detalii:

  1. SC Dinamo 1948 SA din Liga 1 are marca “Fotbal Club Dinamo București” cesionată de AFC Dinamo (unde Nicolae Badea e președinte). SC Dinamo 1948 SA este continuatoare și are palmaresul! Ca și AFC Steaua (Păunescu), și AFC Dinamo (Badea) a cesionat marca și a transferat echipa “Dinamo 1948” în societatea pe acțiuni, când a fondat SC Dinamo 1948 SA.
  2. Da, AFC Dinamo este proprietară pe marca “Fotbal Club Dinamo București”, înregistrată la OSSIM cu acordul “clubului mama” CS Dinamo (MAI), însă nu mai este proprietară 100% și pe echipa de fotbal “Dinamo 1948” cea din liga 1 (Dinamo 1948 SA) pentru că și-a vândut pachetul majoritar de acțiuni. Negoiță nu a achitat integral la AFC Dinamo valoarea acțiunilor deținute acum. De aici și conflictul.
  3. Clubul mamă, CS Dinamo (MAI), proprietarul mărcii “Dinamo București”, și-a dat acceptul ca AFC Dinamo să înregistreze marca proprie “Dinamo” atunci când a dat echipa de fotbal la Asociație (ca în cazul trecerii Stelei de la CSA la AFC în 1998).
  4. În 2015, CS Dinamo (MAI) și-a făcut din nou o echipă de fotbal și a jucat până sezonul trecut în Liga 5. Asta înseamna că echipa aia a fost “Dinamo 1948”, pentru că avea marca “Dinamo București” pe ea? Ar fi o absurditate ca logica lui Talpan, dovadă că CS Dinamo nu a susținut niciodată această inepție. Pe același suport legal și-a făcut și CSA  Steaua (MApN) în 2017.
  5.  În 2017, AFC Dinamo (Badea) a înființat și ea o nouă echipă “Dinamo”, CS FC Dinamo, cum a făcut și “clubul mamă” CS Dinamo în 2015. Dacă noua CS FC Dinamo era “Dinamo 1948” atunci era Liga 1, nu pornea din liga a 4-a. Adică AFC Dinamo își lua clubul de fotbal înapoi de la “SA”! Badea a jucat și el pisica lui Talpan că marca ar lua totul.
  6. CS Dinamo (MAI) și-a făcut echipă în 2015 pentru a obține fonduri de modernizare stadion. AFC Dinamo (Badea) și-a făcut echipă să pună presiune pe Negoiță să achite datoria de 2 mil. € pe acțiuni.
  7.  CS Dinamo(MAI) și AFC Dinamo (Badea) pot să-și facă încă 10 echipe Dinamo cu marca “Dinamo București” pe ele, dar asta nu înseamnă că vreuna va fi “Dinamo 1948” (Negoiță).

Temă de meditație pentru oficialii de la CSA și prozeliții lui Talpan:

Cu care din cele două ar fi considerat oficialii CSA  că se juca “Eternul derby” la amatori, pentru că ambele au “marca notorie” de “Dinamo București”?  E retorică, evident!

De aici se vede că nu o marca îți dă identitatea sportivă, continuitatea sportivă și palmaresul. Întâi există o identitate. Marca se asociază unei identități. Identitatea crează o marca, nu o marcă generează o identitate. Marca poate expira, identitatea niciodată.

Cel mai bun exemplu este marca CCA, care a “expirat” în 1961 când a apărut noua marcă Steaua. Însă marca Steaua are numai 56 ani, pe când identitatea sportivă a echipei de fotbal are 70 de ani! “FCSB” din Liga 1 este echipa aia de 70 de ani, indiferent ce nume și ce marcă poartă acum! Iar CSA Steaua 2017 este o nouă echipă, chiar dacă ar pune CSA pe ea toate cele 7 sigle pe ea și chipul lui Talpan!

Da, CSA Steaua – CS FC Dinamo poate fi un fel de “derby” în liga a 4-a amatori pe municipiu București, pentru promovare, dar niciodată nu e “Derby de România” , “Unicul derby” sau “Eternul derby”.

X Ray