MApN – Steaua, extremă urgență!

Noul ministru al apărării,  Mihnea Motoc, intervine pentru a rezolva problema Stelei, acesta dorind și valorificarea bazei sportive din Ghencea, care a rămas în paragină.

În 2015, conducătorii CSA Steaua au intrat în razboi cu Gigi Becali, un război soldat cu o victimă – campioana ultimelor trei ediții ale Ligii I, Steaua. Din 2016, după un an de dispute juridice și atacuri mediatice, diferendele se pot rezolva însă, noul ministru al apărării din Guvernul Ciolos, Mihnea Motoc, dispunând inființarea unei comisii speciale care să se ocupe de aceasta speță.

MApN anunță prin intermediul unui comunicat oficial postat pe site, că la nivelul Ministerului se va inființa o comisie care să analizeze „demersurile întreprinse până în prezent de către clubul Sportiv al Armatei în relația cu clubul de fotbal reprezentat de către FCSB”.

Ministerul Apărării Naţionale

(Print screen)


Print screen de pe http://www.mapn.ro/

Comunicat nr. 270/ 28.12.2015 (text):


COMUNICAT NR. 270
Data: 28.12.2015

Informaţie de presă
Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, a dispus constituirea unei comisii, la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, care să analizeze demersurile întreprinse până în prezent de către Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti în relaţia cu clubul de fotbal reprezentat de către FCSB.Conform mandatului stabilit, în baza rezultatelor procesului de analiză, comisia va propune, printr-un raport ce va fi înaintat ministrului, măsurile optime care pot fi luate de M.Ap.N. în vederea valorificării mărcii „Steaua” şi utilizării stadionului de fotbal, aflat în proprietatea statului şi în administrarea ministerului, în condiţii de legalitate şi eficienţă economică, precum şi într-un cadru de transparenţă deplină.

Secţia Presă


Notă:

Mihnea Motoc (nascut in 1966), noul ministru al Apararii in guvernul Ciolos, este ambasador al Romaniei in Marea Britanie. El a condus reprezentanta Romaniei la Comisia Europeana timp de salte ani (2008-2015), anterior fiind ambasador al Romaniei la ONU, calitate in care a si reprezentat Romania in Consiliul de Securitate ONU.

In noiembrie 2014, președintele Traian Băsescu a intentionat sa-l numeasca pe Mihnea Motoc ca ministru de externe după demisia lui Teodor Meleșcanu, dar numirea nu a mai avut loc dupa ce a aparut o posibila situatie de incompatibilitate, dat fiind ca sotia sa, judecătoarea Iulia Motoc, este magistrat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului CEDO.

Angajat in MAE dupa terminarea studiilor, Motoc a fost șef al Departamentul pentru Afaceri Europene și Euro-atlantice, având ca atribuții monitorizarea relațiilor României cu UE, NATO, OSCE in perioada 1997-1999. Ulterior, a fost ambasador al Romaniei in Olanda si secretar de stat pentru integrare europeană și afaceri multilaterale (2001-2003).

Motoc a absolvit Facultatea de Drept a Universității București (1984-1989), dupa care a urmat cursuri post-universitare în drept internațional privat la Facultatea de Drept a Universității din Nisa (Franța) (1990-1991) și studii de masterat în drept internațional public și comparat la George Washington University din Washington.

xray


  • Fatal error: Call to a member function email2id() on null in /var/www/vhosts/fcsteaua.ro/httpdocs/wp-content/themes/fcs/fcs.comments.template.php on line 10