Lucian Lipovan: De ce FCSB (încă) e Steaua pentru mine

Subiectul ăsta revine ciclic în preajma mea. Dacă postez sau spun ceva despre FCSB și îndrăznesc să o numesc Steaua, inevitabil sar nenumărați oameni să mă înjure/corecteze. Pe cei care mă înjură îi elimin instant, nu sunt nicio pierdere. Pe cei care mă corectează încerc să-i lămuresc aici de ce nu e cazul, cel puțin nu acum.

Pe scurt, nu este suficient pentru mine că există niște hotărâri judecătorești pe tema asta. În primul rând, nu m-a lămurit nimeni unde a spus Justiția „Asta e Steaua, aia nu e”. Dacă ar fi spus așa, ar fi trebuit ca Steaua care nu e Steaua să dispară de unde e și să ajungă unde ar fi legal să fie. Justiția trebuia să dea clubul înapoi adevăraților proprietari.

Ca să fiu mai bine înțeles. Dacă îmi fură cineva mașina, când e găsită nu e suficient să primesc înapoi doar cheile. Sau sigla de pe ea, ca să fie mai aproape de cazul Steaua. Iar hoțului să-i lase mașina, dar să scrie altceva pe ea.

Adică Justiția, dacă a conchis că Becali i-a furat Steaua Armatei, trebuia să dea înapoi Steaua Armatei – cu loc de Liga I cu tot, cel puțin, că de acolo a furat-o dacă a furat-o! Până atunci eu văd o singură echipă care a continuat să existe an de an, iar Justiția nu a dat-o înapoi fostului proprietar.

Nu contează și n-ar trebui să conteze deloc faptul că ea e a unui cioban sau a unui cercetător britanic, faptul că proprietarul ne enervează sau ne e simpatic. Important e dacă a furat clubul sau nu, dacă l-a luat ilegal sau nu. Dacă e așa, dă-l înapoi cui aparține. Dacă nu l-a furat, lasă-l acolo, chit că-ți place proprietarul sau nu. Așa, Justiția a lăsat Steaua și aici, și acolo – clubul, echipa într-un loc, sigla, numele în altul. Ca la dezmembrări auto. Motiv pentru care, pentru mine asătzi e mai relevantă partea cu echipa care a jucat an de an, continuând ce a făcut anul trecut.

Și mai am un motiv pentru care aleg deocamdată jumătatea asta a Justiției într-un caz legat de fotbal. Tot în fotbal, aceeași minunată Justiție i-a dat un sfert de miliard despăgubiri lui Adrian Mititelu. Apoi, aceeași Justiție i-a dat zero despăgubiri. Dați-mi voie să am rezerve atunci când această Justiție decide ceva, cu atât mai mult cu cât nu dă o decizie clară.

Atât. Și nu, nu țin cu Steaua, ba chiar din contră… Vă pierdeți însă vremea să mă convingeți că Steaua e acum a Armatei. Dacă era, ar fi jucat aseară cu Sporting, în lojă era Talpan, iar cel puțin un sector de tribună era ocupat de militari.

Sursa foto: Steaua la meciul cu Manchester City

P.S.: aștept comentarii, critici, ce vreți voi, dar nu vă obosiți cu injurii că nu le va vedea nimeni 🙂

Lucian Lipovan

Sursa: lipovan.ro

Nota Redacției: Jurnalistul Lucian Lipovan a avut pe pagina sa de facebook un schimb de replici cu unii “adevărați” liberi (se știe care!), care au bagatelizat egalul de la Lisabona contrapunându-l cu un rezultat național la tir obținut de CSA.

Ce au scris adevărații: “Recorduri nationale, fratilor. In conditiile in care altii se bucura de egaluri.

Replica lui Lipovan: “Două recorduri naționale la tir, plus, aș adăuga eu, unul mondial la proba de postări caraghioase 😂😂😂”

Mai jos este postarea de pe pagina lui Lucian Lipovan

Precizări legate de site-ul fcsteaua.ro (click link)

 • Nu credeti ca li se da prea multa importanta unor limbrici ?

 • Limbrici ofticosi , vrei sa spui ?

 • Voi realizati ca marele club CSA a obtinut doua recorduri nationale cu airsoft? Isi merita soarta de a fi luati la misto:)).

  • Să nu amestecăm lucrurile. CSA nu are nicio treabă cu postarea aia!
   La misto a fost luată numai postarea cu formularea ditirambică făcută de “adevărații”, nu performanța CSA-ului la tir din știrea clubului!

 • http://i.imgur.com/29scRHV.png

  A freudian slip 😉

 • O parte a fostei galerii FCSB ? wtf ? :)))

 • A fost “infierat” de-a dreptul jurnalistul Lipovan…
  Culmea, nici el si nici Mironica sunt cam anti-stelisti si totusi nu se gudura pe langa Ministerul Apararii!

  Nu stiu daca ati observat…in comunicatul CSA de punere in vanzare al abonamentelor ei pretind ca sunt continuatorii, iar [email protected] au “titrat” ca ne-au dat nu-stiu-ce-lovitura chiar in ziua in care am reusit un rezultat bun cu Sporting in deplasare….m-am intristat si mai mult.

  Se pare ca “marca notorie” Steaua a disparut complet!
  Ne vom mai zice noi stelisti, ne vor mai zice adversarii…pe aici prin tara, inca o perioada si strainii, insa incet-incet, FCSB va intra in memoria colectiva drept castigatoarea CCE in 86, a SuperCupei Europei in 87 si…that will be the end of it!

  Intreb si eu…retoric si nu chiar fara adresa (“andrisantul” e cunoscut: Ministerul Apararii, Clubul Sportiv al Armatei, Guvernul Romaniei):
  “A MERITAT?”

 • de ce e fecesebe egal STEAUA!?
  Pentru branza si cascavalul trimise din Pipera, in fiecare dimineata, in redactiile ziaristilor. Branzeturile sunt expirate de multe zile si chiar saptamani, put ingrozitor, au aspect verzui-scurgeri nazale si consistenta de mucus, dar dupa multi ani de studii, cercetatorii britanici au decoperit ca acestea sunt preferintele jurnalistilor si ziarizdelor de la cele mai importante publicatii media.

 • leoc980, ce ti-au zis doctorii de la Obregia, mai scapi ??

 • Iaca-ta si limbricii adiacenti. Din cand in cand bajetii simt ca le plesneste capul si atunci mai trimit cate-un acolit sa “faca ordine”. Inca o data va spun ignorati specimenele astea ca nu sunt demne nici macar de mila.

Comments are closed.