FCSTEAUA.RO

Liga 4 amatori: CSA Steaua – AFC Asalt 1-1! Echipa formată din frizeri și ospătari, toți suporteri steliști, a încurcat-o pe CSA Steaua lui Lăcătuș!

In partidele disputate sambata in Liga 4 de amatori din București, de la ora 14:00, CSA Steaua a pierdut primele puncte acasă în actualul sezon, în fața propriilor suporteri!

Oaspeți de la AFC Asalt, echipa care pierdea în urmă cu doua etape, în Giulesti, cu 1-7, au marcat un gol de la 50 de metri îi partida s-a încheiat la egalitate, 1-1, Pentru CSA marcase Predescu, din penalty, în minutul 5, apoi a fost eliminat în finalul reprizei, după o simulare în careu. Mai voia unul. Minutul 44 a adus eliminarea lui Predescu, care a simulat aiurea și a văzut al doilea galben, repetând gestul din Giulești.

CSA Steaua este un club sportiv de stat cu o mega structură organizatorică la peste 20 de discipline. CSA care are în experimentatul col. Cristian Stănel Petrea un comandat foarte priceput în sport, fost campion al liceului din Breaza la aruncarea greutății în 1987, instruit ca militar la Brașov în radiolocație aeriană și apoi, din 2005, specializat în resurse umane la CSA în Ghencea (link interviu).

Echipa de fotbal CSA Steaua, cu un buget la fotbal de peste 150.000 euro, o bază modernă de antrenament dotată de FCSB în cei 13 ani de chirie, staff tehnic de Europa cu Marius Lăcătuș, Ștefan Iovan, Ion Ion… și cu jucători fără alt serviciu decât fotbalul – peste 20 de fotbaliști cumpărați în vară de CSA Steaua cu 30.000 de euro de la AS Regal Sport Club Ferdinand I (de fapt toată echipa care a ocupat locul 2 în Liga 4)-, a scos un egal chinuit pe terenul Ghencea 5, jucând împotriva unor ospătari, fotografi etc., care după serviciu se mai antrenează și ei, din când în când, când apucă, în Complexul Sportiv Electromagnetica.

Culmea ironiei, AFC Asalt, o echipa formată în majoritate din suporteri steliști, a incurcat-o chiar pe CSA Steaua în lupta pentru promovarea în Liga a 3-a.

Oaspeții au fost înjurați si huiduiți de suporterii “adevărați” ai CSA Steaua, care au asistat ieri la meciul din Ghencea 5. Ironia sorții, chiar ăia cu “un club curat mai presus de toate”, le  reproșa ospătarilor și frizerilor de la Asalt că tocmai le-au dat o mână de ajutor rapidiștilor. Adică, se înțelege din reproșul ”adevăraților”, mergea de un “blătescu” cu CSA, să o lase mai moale, nu? Că la amatori nu se pune pe onoare și pe imginea clubului. 😉

După meci, Hodorogea, jucătorul lui AFC Asalt, a făcut câteva declarații.

Eu am venit direct de la muncă. Sunt hairstylist și am fost la muncă mai devreme, de la 7, că sa pot să ajung la meci. “

“Suporterii de aici ne înjură și zic că o ținem pe Rapid în viață. Dar toți suntem steliști. Lumea ne înțelege greșit acum, dar asta este. Sincer, în teren ne-a părut bine că am scos un egal, dar acum ne pare rău că i-am încurcat și că n-am putut să facem mai mult cu Rapid. Atât am putut.”

“Ne dorim să promoveze CSA Steaua. Suntem o parte cu CSA-ul, o parte cu FCSB-ul. Părerile sunt împărțite, dar suntem toți steliști.”

”Locul Stelei e în Liga 1, nu aici în Liga a 4-a”.

Colegii mei sunt ospătări, fotografi, profesori de sport. Fiecare se descurcă cum poate. Cu toții facem sacrificii să venim la meciuri. Nu facem niciun antrenament, ăștia suntem. Din 20, câți am fost la început, acum am rămas 14. Ne-am dori să intrăm în playoff, a spus la finalul meciului Hodorogea, jucatorul echipei AFC Asalt.

Respect pentru coloana și onoarea suporterilor steliști de la AFC Asfalt! Spiritul competiției este mai presus de orice și trebuie onorat cu fair play. 

După FC Steaua – Hapoel Beer Sheva 1-1, unii, se știu ei care, nu-și credeau karma o curvă . Oricum, Beer Sheva nu e FC Asfalt, pardon Asalt!

Nu au lipsit incidentele în Ghencea. Galeria dinamovistă a ajuns la porţile stadionului şi a început să înjure, moment în care mai mulţi stelişti s-au dus către ei. Confruntarea dintre cele două tabere a fost de mică amploare, jandarmii au intervenit şi o parte dintre ultraşii Stelei nu a mai intrat în complex. Cei care nu au apucat să iasă complet au fost duşi la locurile lor cu gaze lacrimogene. Din păcate, gazele lacrimogene i-au afectat pe suporteri, printre care şi copii, pe reprezentanţii presei şi pe jucători.

Jandarmeria a dat cu gaze lacrimogene spre terenul de joc, iar spectatorii şi presa, cei care priveau partida de pe margine nu mai pot asista la meci, deoarece aerul e greu de respirat. Suporterii care au asistat la meciul de rugby care s-a desfăşurat în Ghencea, derby-ul Steaua – Dinamo, au încercat să intre în tribune şi la fotbal, însă atunci forţele de ordine au intervenit.

După intervenţia în forţă a jandarmilor, unul dintre spectatorii de pe margine a strigat către forţele de ordine:“Bă, terminaţi că sunt copii pe aici!”, iar unul dintre jandarmi a răspuns: “Mă doare-n p**ă!”

Video. Meciul CSA Steaua – AFC Asalt 1-1

Repriza întâi

Repriza a doua

X Ray