FCSTEAUA.RO

[UPDATE] Liga 3: Victoria Traian – FC Steaua II 1-5! De Amorim, Golofca şi puștiul Ovidiu Horşia (16 ani) au făcut spectacol

Steaua II a întâlnit, sâmbătă după-amiază, ultima clasată din Seria a 2-a a Ligii 3, brăilenii de la Victoria Traian, echipă de care a trecut cu scorul de 5-1, în deplasare. Marian Pleaşcă, William De Amorim şi Cătălin Golofca au fost decisivi în victoria din etapa cu numărul 10.  Pleaşcă a obţinut un penalty, Golofca a înscris de două ori şi a scos şi el o lovitură de la 11 metri, De Amorim a marcat o dată. Mai mult, Golofca și-a trecut în cont și două assist-uri.

[UPDATE] Ca și în Cupa României, cel care s-a remarcat a fost tot un puşti de 16 ani, Ovidiu Horşia, autor a unei duble de senzație în 3 minute. Introdus abia în minutul 79, puștiul mijlocaș a marcat în minutele 89 și 90+1!!!


Paranteză cu Viitorul Stelei

Cum v-am obișnuit, de fiecare dată când se ivește ocazia, facem o scurtă prezentare a tinerelor talente din curtea Stelei despre care noi suporterii roș-albaștri știm mai nimic. Speranțele nu răsar peste noapte după un meci, ci fiecare copil are în spate o istorie cu ani de muncă și realizări prin care a ajuns să intre în atenția specialiștilor și apoi în curtea Stelei. Traseul fiecăruia depinde de el, dar și de destin, cum vom vedea mai jos.

Ovidiu Horsia, 16 ani, născut pe 30 octombrie 2000, la Târgu Mureș, este un talentat mijlocaș ofensiv care a fost adus și semnat de FC Steaua în vara asta, pe 1 august 2017.

La câteva zile, pe 20 august 2017, Ovidiu Horsia și alți doi juniori ai Stelei au fost implicați într-un accident de circulație care putea să aibă urmări deosebit de grave pentru viața și cariera copiilor. Attila Gritto, Otto Csegoldi și Ovidiu Horsia tocmai semnaseră cu FC Steaua și evoluau pentru grupa de juniori născuți în 2000.

În acel week-end au avut un meci în nou-formatul Campionat național Under 17 – FRF, iar apoi au luat un microbuz care să-i ducă acasă la Târgu Mureș.

Pe drum însă, șoferul a adormit și au fost proiectați într-un parapet de beton! Cel mai grav dintre cei trei în urma accidentului a fost Attila Gritto, extrema stângă crescută la Speranța Târgu Mureș. În cazul său, verdictul medicilor a fost unul crunt: fractură deschisă de gleznă. A fost operat de urgență la Spitalul Județean din Tg. Mureș.

Internațional U16 și U17, Horsia Ovidiu, a fost căpitanul echipei de la Centrul de Excelență ”Tricolor11” Târgu Mureș al Federaţiei Române de Fotbal şi se afla în acel centru din anul 2015.


[UPDATE] Cronica meciului

Debutul de meci a fost al celor de la Steaua II. În minutul 4 R. Ion i-a pasat în dreapta lui Golofca care a pătruns în careu, dar șutul capriciosului atacant trimis la echipa a doua a fost blocat de portarul Tunea. În minutul 7 Mario Mihai a scăpat de la centrul terenului spre poarta gazdelor, dar Tunea a ieșit la 16 metri și a trimis în aut. În minutul 9 Pham-Huy i-a pasat în adâncime lui Mihai care a șutat la colțul scurt, dar Tunea a respins cu piciorul. În minutul 13 Golofca a făcut o cursă în viteză pe partea dreaptă, a intrat în careu și a șutat spre colțul lung, dar mingea a trecut pe lângă poartă.

În minutul 16 Victoria Traian a avut prima ocazie de gol. O minge deviată a ajuns la Mocanu, dar șutul acestuia a fost deviat în corner de Gavrilă. Lovitura de la colț a fost executată de Pârlițeanu, pe bara a doua, mingea a jns la Boitaș, care a reluat, din unghi, peste poartă. Oaspeții au pornit un atac rapid și mingea a ajus la Mihai, care din 8 metri a șutat, dar Tunea a reținut.

În minutul 19 gazdele au beneficiat de o lovitură liberă de la 23 de metri, ușor lateral dreapta. Mihai Popa a executat pe lângă zid, pe spațiul porții, dar Vlad a reținut.

În minutul 23 Postolea a trimis o pasă în adâncime pentru Marius Mocanu, rămas nemarcat la 14 metri, iar atacantul Victoriei Traian a trimis cu capul peste portarul Vlad, ieșit din poartă, și mingea a intrat în plasă, 1-0 pentru Victoria Traian.

A fost doar un minut de exta pentru Victoria Traian, pentru că Steaua II a egalat în minutul 24. Tunea a degajat la un adversar, Mihai a pătruns pe centru și i-a pasat în dreapta lui Cătălin Golofca, care din 14 metri a șutat la colțul scurt și a restabilit egalitatea.

După golul egalizator jocul s-a mai stins puțin. În minutul 33 Cosmin Ion l-a găsit în careu pe Popa, acesta l-a driblat pe Gavrilă, dar a fost deposedat de Mehedințu în momentul șutului și mingea s-a dus în corner. Lovitura de colț a gazdelor a rămas fără rezultat, iar Steaua II a pornit pe contraatac, obținând la rândul lor o lovitură de colț. Golofca a executat cornerul, iar Pacionel a reluat pe spate, din foarfecă, însă Tunea a reținut.

În minutul 39 Golofca a pătruns în careu în viteză, a șutat de la 12 metri lateral , dar Tunea a reușit să respingă. În minutul 42 Golofca a centrat de pe dreapta, tunea a scăpat mingea care a ajuns la Pham-Huy și acesta a trimis spre poartă însă Boitaș a respins de pe linia porții. Un minut mai târziu Golofca a centrat în careu și lovitura de cap a lui Pleașcă a fost respinsă în corner de portarul gazdelor.

Ultima ocazie de gol a primei reprize a aparținut Victoriei Traian. Pârlițeanu a executat o lovitură liberă de la 30 de metri și a trimis în careu de unde Popa a deviat spre poartă, dar Vlad a reținut și scorul la pauză a rămas 1-1.

În repriza a doua prima ocazie a aparținut oaspeților, în minutul 48. R. Ion a combinat cu M. Mihai, ultimul a pătruns în careu, dar Tunea a ieșit și a reținut. În minutul 50 M. Popa a trimis o mingea în careu, dar Pârlițeanu nu a ajuns să reia cu capul din 4 metri.

În minutul 56 M. Mihai a executat o lovitură liberă, dar Tunea a respins cu pumnul în lateral. Un minut mai târziu Pleașcă pătrunde în careu talonat de Boitaș și cade la 14 metri, iar arbitrul brașovean Octavian Ciucanu a dictat penalty. A executat Golofca, în stânga lui tunea și a adus pe Steaua II în avantaj pentru prima dată în acest meci, 1-2.

În minutul 62 Pleașcă i-a pasat din dreapta lui De Amirom aflat la marginea careului, iar șutul acestuia de la 14 metri a fost deviat peste poartă de Tunea. În minutul 64 De Amirom i-a pasat lui M. Mihai, acesta a pătruns pe centru și i-a trimis lui Golofca, care din 12 metri a șutat peste poartă. Ofensiva oaspeților a continuat și în minutul 69 Pleașcă a șutat din careu, dar tunea a reținut.

În minutul 70 M. Neagu a avut o acțiune pe stânga, i-a pasat la marginea careului lui Olmazu, dar acesta a șutat într-un fundaș al oaspeților.

În minutul 74 Golofca a pătruns în careu și a căzut în duelul cu Tureac și arbitrul a dictat al doilea penalty pentru oaspeți. Lovitura de pedeapsă a fost executată de data aceasta de De Amorim care a majorat diferența, 1-3.

În minutul 84 Postolea a executat o lovitură liberă de la 22 de metri ușor lateral, dar mingea a fost deviată în corner de Petruț Vlad, aflat în zid. Postolea a executat lovitura de colț pe 6 metri, dar portarul Andrei Vlad a reținut. În minutul 86 Botă din 10 matri lateral șutează la colțul lung, dar mingea trece pe lângă poartă. În minutul 89 Ovidiu Horșia a interceptat o minge la 25 de metri și a pătruns spre poarta gazdelor șutând de la 16 metri pe lângă Tunea ieșit în întâmpinare, 1-4.

În minutul 90+1 Pacionel i-a pasat în adâncime lui Ovidiu Horşia, rămas singur cu Tunea și a trimis din nou pe lângă portarul gadelor, marcând pentru 1-5. În minutul 90+3 putea fi 1-6, dar după pasa lui Golofca pentru Botă, acesta din urmă a șutat în bara din stânga portarului Tunea. Sursa: probr.ro

FC Steaua II e pe locul 5 în Liga 3, cu 20 de puncte, după victoria cu Victoria Traian, meci în care Pleaşcă a scos un penalty, Golofca a înscris de două ori şi a scos un penalty, De Amorim a marcat o dată, în timp ce puștiul Ovidiu Horşia a reuşit o „dublă” fulger.

Pentru echipa secundă a clubului FC Steaua, unde manager sportiv este italianul Massimo Pedrazzini, a jucat şi Ştefan Pacionel, fratele lui Emilian Pacionel, juniorul care miercuri s-a remarcat în meciul FCSB-ului cu Sănătatea Cluj, din 16-imile Cupei.

Victoria Traian – FC Steaua II 1-5
Marius Mocanu 23′ / Cătălin Golofca 24′, 57′ – pen., De Amorim 74′ – pen., Ovidiu Horşia 89′, 90+1′

[UPDATE] Galerie foto

 

X Ray