FCSTEAUA.RO

[Final] Liga 1: Steaua – FC Botoșani 2-2. Becali în formă continuată

Pohta ce-am pohtit

Video. Becali înainte de meciul Steaua – Botoșani

După ce a descălecat la Baza FCSB unde i-a băgat în pocăință pe slujitori și a stabilit cine joacă și cine nu, aseară s-au cules roadele.

Cu plombele fundaș dreapta Jakolis și central Nedelcu, “pohta ce-am pohtit”, defensiva Stelei a mai bifat 2 goluri încasate, cât să nu se supere noul furnizor de fotbaliști steliști, săgalnicul Valeriu Iftime von Botoșani.

Proaspătul sosit, Hristo Zlatinski, care abia a apucat să dea de vreo 2 ori în minge la antrenament, a fost testat oficial în direct. Verdict public uluitor, după numai 45 de minute de joc: “îmi pare rău că l-am luat” . Asta după ce l-a împachetat deja retur la Iași pe Kamer Qaka, iar de Lucian Filip trage la greu să plece la finu’ Pandele din Voluntari. Peste câteva minute, Becali a revenit să dreagă busuiocul cu Zlatinski motivând că “am glumit”!

Jakolis nu mai joacă nici el nimic, de când Becali îl tot sfătuiește să-și găsească echipa. Cu atât mai mult aseară când nici nu l-a pus pe postul său. Centrările croatului ne-au amintit de Bănel Nicoliță în zilele lui foarte proaste.

Becali l-a tăvălit psihic și pe tânărul Morutan, când l-a scos din lotul pentru returul cu Rapid Viena pe motiv că ar fi prea emotiv. Tocmai pe el, cel care a arătat un mare tupeu și a avut realizări în meciurile din UEFA. Aseară, introdus pe final, a fost motorul care dus Steaua la un pas de victorie.

Pe Florin Tănase, care oricum ar fi fost mult mai util aseară decât ceea ce poate acum Raul Rusescu, Becali l-a făcut muci. L-a tăvălit din vorbe, i-a luat banderola și l-a scos din lot. La fel a pățit și Bălașa, singurul fundaș central din lot, exceptându-l pe Planic, care oricum a devenit sine qua non, un punct fix.

Dincolo de asta, pentru acest 2-2, rămâne vina jucătorilor care au dat cu piciorul la victorie chiar și în finalul partidei, când au ratat ocazii uriașe.

Video. Becali după meciul Steaua – Botoșani

Cronica

Steaua a ratat șansa de a se desprinde la 4 puncte de CFR Cluj, remizând, scor 2-2, cu FC Botoșani.

După un debut de meci furtunos, când au marcat 2 goluri  în 20 de minute, steliștii dădeau impresia ca vor face un galop de sănătate pe stadionul “Anghel Iordănescu”.  După efortul psihic și fizic de joi,  la 2-0 elevii lui Dică au redus turația, iar moldovenii au marcat pe finalul primei reprize dintr-o fază fixă prin Papa (’43), gol care le-a pus brusc aripi.  În a doua parte a jocului, pe fondul unei relaxării și oboselii steliștilor, moldovenii s-au întrecut pe sine cu o prestație solidă, reușind să egaleze prin Roman (75).

Din păcate, ros-albaștrii au avut victoria în mână dar au ratat, in minutele de final, două ocazii uriașe de a câștiga meciul și au un avantajul de doua puncte fata de CFR, pe care o vor întâlni, peste doua săptămâni, la Cluj.

VIDEO. Rezumat meci

Caseta tehnică

FC STEAUA – FC BOTOSANI 2-2 (2-1)
Au marcat: Man 4, Gnohere 21/ Papa 43, Roman 75

Mihai Pintilii, Mihai Bălașa și Romario Benzar au fost convocați pentru partidele României cu Muntenegru și Serbia, din Liga Națiunilor.

Andrei Vlad, Dragoș Nedelcu, Dennis Man, Olimpiu Moruțan și Florinel Coman fac parte din lotul Romania U21 și vor întâlni Portugalia și Bosnia și Hertegovina.

Pentru ros-albaștri urmează câteva zile libere, ocazionate de pauza competițională, urmând să revină la antrenamente miercuri după-amiaza.

X RayAVANCRONICĂ

Steaua a anunțat că partida cu FC Botoșani, contând pentru etapa a 7- a Ligii 1, se va disputa duminică seară, începând cu ora 21:30, pe Stadionul “Anghel Iordănescu”, din Voluntari.

Decizia a fost luată încă dinaintea meciului retur cu Rapid Viena, pentru că cel mai mare stadion al țării a devenit acum “Ruina Națională”  în ceea ce privește gazonul.

După ratarea dramatică a calificării în grupele Europa League, artizanul eșecului a început curățenia de toamnă, după modelul brevetat deja, și a anunțat STOP achiziții.

Criticabil nu este curățenia (e chiar benefică), ci modul pompieristic și uneori fără logică în care se face. Nu mai intru în alte detalii.
Dar… cu o zi înaintea încheierii perioadei de mercato, Steaua are tot un deficit mare de jucători pe posturi: 1 portar, 1 fundaș dreapta, 2 fundași centrali și 1 vârf de atac. Total 5 (cinci) jucători!!!

Însă așa cum acest deficit a fost ignorat total până în Play-off-ul UEFA, se vede treaba că va fi ignorat în continuare și pentru ultimul obiectiv rămas din acest sezon, Campionatul. Normal că se va recurge tot la plombe cu reprofilări, dar nu trebuie să fi mama Omida să poți previziona că persistând în aceeași eroare, și titlul poate va avea soarta grupelor UEFA.

Primul hop va fi în seara asta, când Andrei Vlad, evident marcat psihic de gafă și critici, este folosit titular, pentru că Steaua nu are altă soluție pentru postul de portar! Bălgrădean este încă în refacere, iar juniorul de 17 ani, Răzvan Ducan, nu are niciun meci oficial în acest sezon, dar nici vreunul de Liga 1 în întreaga lui carieră. FC Botoșani este o echipă ofensivă, care ne va pune probleme în atac, nu vine să se așeze pe două rânduri cu fundul în poartă.

Echipa probabilă:
Vlad – Benzar, Planici, Bălașa, Morais – Pintilii, Zlatinski – Coman, Moruțan, Roman – Gnohere

VIDEO. Conferința de presă Nicolae Dică înaintea partidei cu FC Botoșani

X Ray