La Steaua care-a rătăcit…

Trăim vremuri dure, fraților! În furtuna din deșertul atîtor provocări geofotbalistice, Armata strînge rîndurile, sună goarna, sub sigla CSA Steaua, unica. Așteptăm ca și SRI să-și facă o echipă puternică – îi va asculta cu urechea pe adversarii din cîmpul tactic de joc. Ofițerii afiliați DNA vor asigura respectarea regulamentelor, de la Comisia Centrală, alcătuită din incoruptibili arbitri de cătușă. E de văzut cu trupa lu’ Dinamo. Între timp ăștia s-au civilizat, adică au trecut în civilie – s-au demilitarizat, la fel ca fosta Miliție abuzivă, devenită mai nou Poliție democratică, în slujba cetățeanului.

Altfel, nu mai e loc de întrebări. E ca la armată. Pînă și niște civili din societatea civilă susțin virtual: “O problemă nu se discută, se execută!”. Ce să zici cînd te întreabă, cu pistolul la tîmplă: “Tu cu cine ții? Cu Steaua lu’ Gigi și Duckadam sau cu Steaua Armatei și a lui Lăcătuș?”. Dai din colț în colț și, timid, îngaimi: “Da’ io nu țin cu Steaua. Țineam cu Chimia, însă, din păcate, s-a desființat. Recunosc, mi-a plăcut tare de Steaua ’86, o mare echipă”. Pac-pac, simțim deja două gloanțe-n cap. “Băi, coae, zi clar cu care Steaua ții, muistule, labagiule, %#$±^ mă-tii etc., ș.a.m.d., să fie clar! Hahalero, civilule!… Să fie clar!”

Măi băieți, măi oameni buni, chiar la modul ăsta nu se poate discuta. Murim toți. Așa a murit Chimia, dragostea noastră. Așa s-au dus Petrolul și Oțelul. Sună simbolic, nu-i așa? Departe de noi niște aiureli ca alea cu asasinii financiari, cu Soros, cu chilu’ babii. Totuși, unde-s siderurgiștii de la Corvinul Hunedoara sau minerii de la Jiul Petroșani? Cine și-a bătut joc de frumoasa rețea feroviară de la Rapid? Ce s-a întîmplat cu zona de Educație, cu Universitatea Cluj, cu dublarea Universității Craiova și a Politehnicii Timișoara? Unde-i Sportul Studențesc? De ce Banca Națională n-a dat nici o șansă Progresului (FC Național)? De ce, în domeniul sanitar, doar simpaticii de la Sănătatea Cluj au mai apărut, ca prezență exotică în Cupa României? De ce, de ce, de ce? Întreabă-mă să te-ntreb.

Nu ne-ntreba de Steaua. Steaua e Astra, strălucește. O fi săracu’ bogătan Gigi cu ale lui, numeroase, da’ nici Coloneii n-ar trebui să se țină așa pizdoși, că încă nu s-a instaurat junta militară. De bun-simț ar fi să se înțeleagă cumva. Că Steaua-i numai una, nu-i așa?

Pînă se lămurește diferendul dintre Gigi și MapN, să ne vedem de ale noastre. Doar să ne asculte mulțimea. Fără corupție, cum am vrut la Revoluție! Prietene, acum să ceri: DAR ȘI FĂRĂ OFIȚERI! Să fie clar.

 Viorel Moțoc
Preluare de la cațavencii.ro


  • Fatal error: Call to a member function email2id() on null in /var/www/vhosts/fcsteaua.ro/httpdocs/wp-content/themes/fcs/fcs.comments.template.php on line 11