home
11-02-15

[Update]POLO: Steaua - Posillipo Napoli 6-8 in semifinala EuroCup!

In total anonimat, ignorata de fituicile care pretind ca le pasa de sport, se desfasoara astazi partida tur din semifinalele EuroCup la polo intre Steaua si echipa italiana Posillipo Napoli. E posibil ca personajele auto-intitulate gazetari sa fi tras pe nas ceva liniute si sa se fi trezit intr-o lume unde sportul romanesc ofera in fiecare an zeci de astfel de performante, mai ales la nivel de club, astfel incit ei au socotit ca-si minjesc condeiele prefatind o astfel de intilnire dintr-un sport probabil considerat de mina a doua.

Facind nota discordanta in acest peisaj dezolant, noi am anuntat, primii in media romaneasca, rezultatul tragerii la sorti din ianuarie; am publicat, cu doua saptamini in urma, o prezentare detaliata a adversarului de astazi, Posillipo, in speranta ca exista un public-tinta necontaminat de tabloidizarea si lipsa de har a presei sportive mioritice, public ce si-a pastrat gustul pentru sporturi mult mai spectaculoase decit alergarea autohtona dupa basica rotunda si din ce in ce mai insolventa.

Va invitam sa asistati astazi la tentativa ros-albastrilor de calificare, pentru prima data in istoria clubului militar, in finala unei cupe europene de polo.
Accesul in semifinale reprezinta deja cea mai buna performanta a poloului stelist, si cel mai valoros rezultat al sportului cu mingea pe apa din Romania de dupa Revolutie; ultima calificare a unei echipe romanesti de polo in semifinalele cupelor europene s-a petrecut in sezonul 1987-88, cind Sisley Pescara i-a inecat pe maidanezii din groapa.

Adversarii nostri de astazi, Posillipo Napoli, sint unul din cele mai galonate cluburi italiene, avind in palmares 11 titluri de campioni ai Italiei, 3 Cupe ale Campionilor Europeni , 2 Cupe ale Cupelor si o Supercupa a Europei. Echipa lor din prezent nu se ridica insa la inaltimea trecutului glorios; nu a mai cistigat campionatul italian din 2004, iar in actualul sezon ocupa locul 5, dupa ce in tur a gravitat in zona ultimelor pozitii. Posillipo mi se pare cel mai accesibil adversar pe care-l puteam intilni in aceasta faza, si trebuie ca toti, jucatori si suporteri, sa credem in calificare, una care ne e accesibila gratie valorii lotului.

Nu e nevoie sa ardem holdele, sa otravim fintinile sau sa burdusim camerele arbitrilor cu folcloriste; trebuie doar sa evoluam cit mai aproape de nivelul maxim al posibilitatilor noastre.

Punctul comun al interviurilor oferite de adversarii nostri este referinta la caldura publicului stelist; napolitanii o admira si se tem de ea. E momentul sa ne ridicam, asa cum am mai facut-o in ultimii ani (baschet – in EuroChallenge, handbal – semifinala cu Granollers) la inaltimea renumelui nostru, si sa ducem echipa de polo a Stelei in pragul finalei EuroCup! Haideti sa respiram impreuna aerul rarefiat al marii performante!

Meciul are loc AZI, 11.02.2015, la bazinul Steaua, incepind de la ora 18:00.

Autor: edmond_dantes


Nota Redacției

Multumin pentru materialul trimis de edmond_dantes, și vă asteptăm în continuare cu contribuții personale la evenimente sportive si la informarea steliștilor.

Partida Steaua - Posillipo Napoli se transmite TV la Digi Sport 3.

Sa-i sustinem pe baietii nostri!!!

FORTZA STEAUA!
UPDATE

In fata tribunelor arhipline de la Bazinul din Ghencea, Steaua Bucureşti nu a reusit să se impună în faţa unui adversar extrem de puterni, Posillipo Napoli.
Vicecampioana României a pierdut manşa tur cu scorul de 6-8 (0-1, 3-3, 2-3, 1-1), dar mai are sanse teoretice de calificare in finala.

Atmosfera din tribune

fcsteaua.ro - XRay

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE