home
05-02-15

Comunicat Peluza Sud 05.02.2015

În ultima perioadă au apărut o serie de articole pertinente în presă care încearcă să redea întocmai situația actuală de pe axa “Becali-Steaua-MApN”. În aceeași masură observăm că replica întarzie să apară, iar în acest sens, noi, suporterii de la Peluza Sud Steaua, solicităm următoarele:
1. DNA să întreprindă o anchetă asupra modului în care a fost preluată secția de fotbal. În prezenta stare de tăcere a ambelor tabere, deducem că adevărații vinovați au motive întemeiate pentru a nu se afla adevărul. Această tăcere vine în momente tulburi, presărate cu arestări și scandaluri mediatice.

2. În paralel cu mult dorita anchetă a DNA-ului, actualul Ministru al Apărării Naționale să justifice de ce până acum nu s-a început o anchetă internă. Acest lucru este imperios necesar mai ales că fostul Ministru al Aparării Naționale, Victor Babiuc, a fost găsit vinovat pentru afacerile ilegale întreprinse cu George Becali.

3. O poziție oficială a cadrelor militare desemnate în acest caz, în care să explice care este implicarea generalului Zisu în tot acest proces având în vedere evenimentele din trecutul nu foarte depărtat în care acest personaj părea a fi ÎMPOTRIVA lui George Becali, iar de curând să se afle exact OPUSUL! Și mai ales de ce fostul procuror militar, generalul Dan Voinea (cândva șef al Secției Parchetelor Militare din Ministerul Public), nu a fost lăsat să își continue ancheta și în ceea ce privește transferul gratuit de patrimoniu.

În lumina acestor solicitări normale și clarificatoare deopotrivă, am dori să remarcăm dedicarea și implicarea în procesul pentru câștigarea mărcii Steaua a juristului Armatei, locotenent-colonel Florin Tălpan. În aceeași măsură ne arătam indignarea cum de acest domn nu este prezentat opiniei publice și nu îi este promovată părerea, fiind singurul om dispus să lupte pentru un ideal după ce ani la rândul și noi am contestat aceleași nedreptăți. În toată această perioadă, Peluza Sud a dus o luptă continuă cu conducerea clubului și cu toți cei care ne-au contestat, iar acum putem spune că timpul ne dă dreptate, întrucât trecerea clubului de la CSA la George Becali se dovedește că a fost facută în mod ilicit. Astfel, demontăm orice supoziție conform căreia Peluza Sud ar susține interesele cuiva și accentuăm ideea că cine vrea răul Stelei este dușmanul nostru.

Perdanții acestei situații incerte rămânem noi, suporterii echipei Steaua București, încă așteptând clarificările necesare. În tot acest răstimp, ne gasim într-o poziție cel putin ciudată (așa cum a fost cazul multor alte echipe din fotbalul românesc). Ne-am dat seama că folosirea unui alt nume, oricare altul decât Steaua București, nu ne reprezintă. Steaua București a reprezentat întotdeauna un nume impunător, atât prin istorie cât și prin apartenența la supranumele de echipa Armatei din România.

Tocmai plecând de la aceste premise, ne regăsim pasiunea și spiritul alături de secțiile Clubului Sportiv al Armatei și blamăm atitudinea pasivă și servilă a multor suporteri înca dispuși să nu vadă realitatea. Însuși Tudorel Stoica declara de curând că niciodată o echipă având un cu totul alt nume decât Steaua București, nu poate fi deținătoarea palmaresului. Această declarație tranșantă și adevarată, întărește afirmațiile mult regretatului Ștefan Sameș despre perioada petrecută, ca angajat, în cadrul clubului condus de Becali. Însă, în aceeași masură, vine în totală contradicție cu declarațiile altui idol al copilăriilor noastre, Helmuth Duckadam.
Îi înțelegem situația ingrată în care se află, însă iubirea noastră pentru Steaua București nu are legatură cu situația actuală de niciun fel. Cu siguranță și alte glorii steliste, care au scris istorie pentru acest club minunat, ar trebui să își expună părerea în mod public și cât mai tranșant.

E nevoie ca toți steliștii să ceară să se facă DREPTATE și că totul să fie transparent și corect! E nevoie ca toți steliștii să nu își piardă speranța că se va afla ADEVĂRUL! E nevoie ca toți steliștii să înțeleagă importanța momentului și indiferent de deciziile personale, să aibă ONOARE și să rămână INTEGRI!

Înainte Steaua, înainte Sud!

Peluza SUD

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE