home
20-12-14

Victorie la Craiova, Steaua CSM EximBank redevine lider

Steaua CSM EximBank a reluat șirul victoriilor, cu un succes în deplasare la SCM Craiova, scor final 99-83. Steliștii sunt din nou în fruntea clasamentului cu 10 victorii și un singur eșec.

Prima jumătate a meciului a fost extrem de echilibrată, gazdele aflându-se la conducere pe aproape toată durata primului sfert. Steliștii au încheiat prima parte în avantaj, 24-23, iar sfertul al doilea a continuat în aceeași notă, cu ambele echipe trecând în avantaj.

Craiova a condus pentru ultima oară în minutul 18, 37-36, iar în următoarele opt minute de joc efectiv, Steaua a marcat 31 de puncte primind doar 9, pentru ca scorul să devină 67-46 în favoarea roș-albaștrilor. Din acel moment, echipa noastră nu a făcut altceva decât să mențină ritmul și a răspuns excelent încercărilor de revenire ale craiovenilor, care nu s-au mai apropiat la mai puțin de zece lungimi.

Cu un excepțional efort de echipă pe faza ofensivă, cu șapte jucători având cel puțin 11 puncte marcate, Steaua și-a egalat recordul de puncte marcate într-un meci în acest sezon, 99, peformanță reușită și în deplasarea de la Cluj, cu Universitatea.

Pankracie Barac a fost principalul marcator pentru Steaua, cu 19 puncte, alături de șase recuperări și patru pase decisive, în timp ce Travis Watson – 13 puncte și 12 recuperări – și Bill Amis – 12 puncte și 11 recuperări, au terminat meciul cu double-double, dominând jocul de sub panou.

Terrell Everett a contribuit cu 15 puncte, Goran Ikonic și Titus Nicoară au marcat fiecare câte 13, în timp ce Mihai Paul a adus 11 în contul Stelei. Celelalte trei puncte au fost marcate de Adi Tudor.

Echipa noastră a avut procentaje superioare la aruncările din acțiune, a dominat la recuperări (43-31) și la pase decisive (20-12) în acest al zecelea succes din Liga Națională de Baschet. Steliștii sunt lideri, cel puțin până la duelul de mâine dintre Asesoft și Universitatea Cluj.

Steaua încheie anul calendaristic 2014 și turul campionatului pe teren propriu, marți 23 decembrie, ora 20.30, cu BCM Pitești. Vă așteptăm la meci!

SteauaBaschet.ro

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE