home
14-04-14

Cateva precizari necesare !

FC Steaua Bucuresti a preferat, in ultima perioada, sa nu raspunda in mod oficial atacurilor mass-media si, in special, ale unui anumit trust de presa din Romania.

Desi acest lucru ne-a fost solicitat in nenumarate randuri de catre suporteri, am preferat sa nu intram in jocurile mediatice, concentrandu-ne pe adevarata noastra misiune, aceea de a castiga titlul de campioni si Cupa Romaniei.

Ne vedem, insa, nevoiti sa facem cateva precizari importante, considerand ca situatia a degenerat si este necesar sa oferim cateva raspunsuri:

1. Dupa prima infrangere a Stelei din acest sezon de Liga 1, impotriva celor de la FC Vaslui, intr-una dintre emisiunile postului TV Sport.ro, s-a sugerat faptul ca partida ar fi fost trucata special pentru a se castiga sume imense de pe urma pariurilor. In acest sens, jurnalistii de la sport.ro au solicitat opinia unor experti pe piata pariurilor din Romania, Daniel Smeada si Dan Bara, ducand discutia catre un scenariu precum cel mentionat mai sus. Constatam cu tristete ca raspandirea foarte mare a pariurilor sportive in Romania a adus dupa sine si o dezvoltare a imaginatiei oamenilor, nu putini fiind aceia care considera ca fotbalul romanesc a fost atins de flagelul numit "Mafia Pariurilor". In plus, consideram ca o astfel de atitudine este ofensatoare atat pentru FC Steaua Bucuresti si milioanele de suporteri ai echipei noastre, cat si pentru FC Vaslui si intreg fotbalul romanesc. Cu atat mai de neinteles este atitudinea nebazata pe realitati a jurnalistilor acestui post de televiziune, care are contract cu FRF pentru transmiterea meciurilor din Cupa Romaniei, acolo unde Steaua isi respecta pe deplin obligatiile ce-i revin.

2. In cursul zilei de duminica, editorialistii Costin Stucan (prosport.ro) si Cristian Geambasu (Gazeta sporturilor) au publicat articole in care sugerau acelasi scenariu ca si jurnalistii de la sport.ro, oferind informatii referitoare la "practicile" din fotbalul romanesc si evolutia cotelor de pariuri la partida FC Steaua - FC Vaslui, precum si referiri subtile la ideea de dopaj, tratata de catre prosport.ro, in mod absolut tendentios, si in sezonul trecut. La fel, consideram ca ceea ce au sugerat cei doi jurnalisti aduce grava atingere imaginii clubului nostru, precum si fotbalului romanesc.

3. In urma cu cateva saptamani, sub semnatura lui Cristian Scutariu, clubul nostru era acuzat de faptul ca nu asigura conditiile necesare dezvoltarii profesionale normale pentru copiii si juniorii legitimati la club. Se facea referire, printre altele, la absenta unui staff medical si la faptul ca jucatorii se trateaza exclusiv cu gheata si gel pentru dureri musculare si reumatice in cazul accidentarilor. Facem precizarea ca, in cadrul Centrului de Copii si Juniori, sunt angajati medicul specialist Mihai Meiu si asistentul medical Aurel Prescure, care se ocupa de tratamentul profesionist al tuturor jucatorilor legitimati. In plus, toti antrenorii sunt licentiati, incepand cu Massimo Pedrazzini, detinator al Licentei PRO si continuand cu Toma Ioan, Alin Dumitriu, Corneliu Ionescu (Licenta A Elite), Constantin Dumitriu si Roman Iordan (Licenta A), Remus Ivanescu (Licenta B) si Alberto Sarbu (Preparator fizic licentiat). Rezultatele Centrului de Copii si Juniori al Stelei a fost dintre cele mai bune in ultimii ani, multi dintre tinerii jucatori ai acestuia fiind promovati la echipa mare a Stelei sau in primele doua esaloane ale fotbalului romanesc. Printre acestia, merita amintiti Ionut Nastasie, Alexandru Lazar, Florin Bejan, Vlad Rusu, Lucian Filip, Valeriu Lupu, Alin Tosca, Bogdan Vatajelu, Cristian Puscas, Iulian Rosu, precum si actualii componenti ai lotului Stelei, Robert Valceanu, Razvan Gradinaru si Alexandru Aldea.

Consideram ca toate aceste articole referitoare la FC Steaua Bucuresti, survenite atat in ultimele zile, cat si, mai ales, dupa partidele disputate de Steaua impotriva celor de la Concordia Chiajna, au caracter defaimator si nu sunt bazate pe realitate.

In plus, desi rolul lor pare a fi acela de a destabiliza atmosfera din cadrul clubului, vom continua lupta pentru atingerea obiectivelor stabilite la inceputul acestui sezon la fel de uniti precum am facut-o si pana in prezent!

via SteauaFC.com

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE