home
16-03-14

Primul transfer al Stelei: Alin Tosca revine in Ghencea din vara

Steaua se pregăteşte pentru sezonul viitor şi s-a înţeles deja cu Alin Toşca pentru a veni la Steaua din vară.

Fundaşul, care joacă acum la Viitorul, va fi transferat definitiv de Steaua şi îi va face concurenţă lui Iasmin Latovlevici.

Mutarea a fost confirmată de Paul Peniu, preşedintele clubului patronat de Gică Hagi.

"Toşca a fost transferat definitiv de Steaua şi pleacă din vară. Eu nu am asistat la negocieri, discuţiile au fost purtate la Bucureşti, dar transferul este rezolvat", a declarat Paul Peniu.

Nu este prima afacere între cele două grupări. Gabi Iancu şi Târnovan au ajuns la Steaua de la Viitorul, iar roş-albaştrii au împrumutat mai mulţi tineri de perspectivă la echipa lui Hagi.

Toşca, 22 de ani, şi-a făcut junioratul la Steaua, dar nu a apucat să joace pentru echipa mare. Debutul său în fotbalul mare a avut loc chiar împotriva Stelei, când evolua la Unirea Urziceni. În sezonul 2011-2012 a jucat la Săgeata Năvodari, iar din vara lui 2012 evoluează la Viitorul.

Toşca ascunde o poveste emoţionantă despre ataşamentul său faţă de culorile roş-albastre.

Episodul s-a întâmplat în urmă cu mulţi ani, dar a rămas viu în memoria mai multor oficiali stelişti.

O sursă din Ghencea a dezvăluit pentru ProSport cum a decurs prima întâlnire cu Alin Toşca.

"Când avea 10 ani s-a prezentat cu tatăl lui la club. Ştiam că şi cei de la Dinamo îl căutau, dar el dorea neapărat să joace la Steaua. Sincer, la început nu am vrut să-l oprim, deoarece locuia în Alexandria, iar el avea 10 ani şi nu aveam unde şi cu cine să-l cazăm. După ce i-am dat tatălui său de înţeles că nu putem colabora, la ieşirea din birou, Alin s-a agăţat de clanţa uşii şi a început să plângă de mama focului. Ţipa cu lacrimi în ochi că el vrea la Steaua şi că nu pleacă nicăieri", a spus oficialul stelist sub protecţia anonimatului.

ProSport

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE