home
17-02-14

Avancronica Steaua - U Cluj

Proaspăt instalată în fruntea clasamentului cu 42 de puncte în 19 meciuri, Steaua întâlneşte azi U Cluj, în cadrul unui meci restanţă din turul campionatului. În cazul unei izbânde, steliştii au şansa să se desprindă la 3 puncte (chiar 4, dacă luam în considerare avantajul din meciurile directe) de rivala în lupta pentru titlu – Astra Giurgiu.

Aflaţi pe locul 17 în clasament, şepcile roşii nu au simţit gustul victoriei în deplasare, bifând 7 înfrângeri (de menţionat cele cu Astra, Petrolul, CFR şi Dinamo) şi un singur egal (1-1 cu FC Botoşani). Având în vedere aceste cifre dezastruoase, nici golaverajul nu iese din acest tipar: 4 goluri marcate şi 21 primite. Deci aproape o medie de 3 goluri primite pe meci.

De când a revenit U Cluj în prima ligă în 2008, Steaua s-a întâlnit cu U Cluj de 4 ori pe teren propriu, înregistrând tot atâtea victorii. Cea mai cateogorică victorie fiind cea de anul trecut 5-1 (dubla Rocha şi Tănase, respectiv Rusescu)

Ca fapt divers, Mihai Teja – antrenorul oaspeţilor, a jucat de la 6 ani pentru echipa din Ghencea fiind coleg de generaţie cu Aliuţă, Alin Stoica şi cu Edi Iordănescu. Între 2007 şi 2010 a fost antrenorul secund al lui Gică Hagi, Cristiano Bergodi, Dorinel Munteanu, Mihai Stoichiţă şi Marius Lăcătuş. Şederea lui în Ghencea fost întreruptă de Victor Piţurcă.

Ex-stelistul este posibil să alinieze următorul prim-unsprezece: R. Veselovsky – O. Abrudan, E. Ninu, R. Ciupe – V. Cristocea, A. Lungu, I. Târnăcop, R. Takacs, D. Bucșă – V. Lemnaru, A. Borza.

De cealaltă parte, tehnicianul campioanei en-titre, Laurenţiu Reghekampf beneficiază de revenirile lui Latovlevici şi Kapetanos. Filip rămâne în continuare accidentat. Cu excepţia lui Lato care probabil va intra în locul lui Pîrvulescu, primul unsprezece va rămâne acelaşi din partida cu Chiajna şi anume:

- între buturi: Tătăruşanu
- pe linia de fund: Varela, Szukala, Gardoş, Latovlevici
- mijlocaşul la închidere: Pintilii (cpt)
- playmaker: Sânmărtean
- mijlocaşi ofensivi: Stanciu, Tănase, Adrian Popa
- unicul vârf: Chipciu

Având în vedere bilanţul dezastruos din deplasare al clujenilor şi al poziţiei în clasament, o victorie a Stelei este imperios necesară în lupta pentru campionat.

Hai Steaua! Pronostic: 5-0!

Joga Bonito

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE