home
16-11-13

Opt romani condamnati in Grecia dupa meciul de aseara

Opt români au fost condamnați în Grecia după meciul de vineri seară din Pireu. Aceștia au fost judecați în regim de urgență și condamnați la 5 luni de închisoare cu suspendare.

Potrivit primelor informații, suporterii ar fi avut asupra lor fumigene cu care intenționau să realizeze un program artistic în culori, în timpul meciului.

"Au fost reţinuţi înainte de meci pentru că au avut la ei nişte fumigene cu care voiau să fac o coregrafie de culori. Nu le-a fost permis să intre cu ele pe stadion şi în jurul orei 19, inainte să înceapă meciul, au fost duşi la o secţie de poliţie din apropierea stadionului, după care au fost dispersaţi pe 4 secţii de poliţie, pe 4 arii diferite, 4 locaţii. A doua zi au fost judecaţi. I-am reprezentat noi pe toţi în faţă tribunalului din Atena", a povestit Cosmin Cebuc, jurist, la Digi24.

Deși instanță a decis că românii pot să plece acasă, poliția a hotărât să nu îi elibereze.

"Aveau la dispoziţie două modalităţi de a-i elibera. Fie îi eliberau direct în urma decizie instanţei, puneau în aplicare decizia instanţei, fie prin procedura expulzării. Procedura expulzarii e una de durată, care poate dura de la 2 zile lucrătoare în cel mai fericit caz, care nu cred că s-a întâmplat până acum, 2-3 zile, poate dura şi până la câteva luni", a mai spus juristul la Digi24.

Potrivit acestuia, legislația din Grecia permite poliţiei să considere anumite persoane pericol social şi să le trimită în ţara de provenienţă numai prin expulzare, chiar dacă au primit pedepse cu suspendare.

DigiSport

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
27 ani de la 24-05-1989

A doua finala CCE

Steaua joaca la Barcelona a doua finala a CCE, insa pierde fara drept de apel, 0-4 in fata unui AC Milan monstruos de puternic.

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE