home
09-11-13

Vasile Suciu, fost mare portar la Steaua, a incetat din viata

Fostul portar al echipelor Steaua, Jiul Petroşani şi Sportul Studenţesc, Vasile Suciu, a încetat din viaţă, sâmbătă, la vârsta de 71 de ani, informează Mediafax.

Vasile Suciu s-a născut la 21 octombrie 1942 (Soporu de Câmpie, județul Cluj). A început fotbalul la Izolatorul Turda, în 1955. Peste trei ani s-a mutat la Arieşul. După un tur petrecut la Viitorul Bucureşti (cu care a debutat în Divizia A), în 1963 s-a transferat la Steaua. Sezonul 1971-72 l-a petrecut la Jiul Petroşani, ultima parte a carierei găsindu-l la Sportul Studenţesc, până în 1975.

În respectivul an a fost nevoit să abandoneze fotbalul, din cauza unui accident rutier, în urma căruia a suferit fracturi la ambele picioare. A fost considerat unul dintre cei mai buni portari din perioada postbelică. După 1975, a lucrat ca antrenor la centrul de juniori şi copii ai Sportului Studenţesc.

"În '66, Steaua a terminat la doar două puncte de locurile care duceau în liga secundă. Se schimbau generaţiile. În penultima etapă, la Galaţi, am apărat un penalty la 2-2. Altfel nu ne salvam", declara Suciu în 2011, într-un interviu acordat pentru GSP (sursa foto).

Cifrele carierei sale: 252 meciuri în Divizia A, unul în echipa naţională, 11 în cupele europene, 1 titlu şi 6 Cupe ale României. De asemenea, a fost campion european de tineret în 1962.

DigiSport

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE