home
27-10-13

FC Brasov - Steaua 1 - 2 / Steaua merge ceas

Liderul neînvins a luat trei puncte şi de la Braşov, deşi Reghecampf a folosit o formulă fără câţiva titulari obişnuiţi.

Cum Steaua nu are adversar în campionat, Reghecampf îşi permite să experimenteze. E un fel de profesor Baltazar care amestecă licorile, le trece dintr-o eprubetă în alta, mai adaugă nişte prafuri, până când îi explodează laboratorul. La Braşov, a jucat fără fundaş dreapta de meserie, lăsându-l pe Georgievski în afara lotului şi pe Râpă să îngheţe pe bancă şi să se întrebe ce-a căutat să vină la Steaua.

Totul e atât de experimental, că nici Latovlevici nu prinde lotul, deşi nu s-a mai întâlnit cu situaţia asta în acest campionat. Echipa ciudată a lui Reghecampf, cu trei fundaşi, dar şi cu Tatu titular, zburdă din start, Bourceanu îl joacă din obişnunţă pe Tănase, care centrează din prima în mijlocul careului, de unde Kapetanos trimite sub bară: 0-1, în minutul 2! Dar Steaua se linişteşte repede, în minutul 10, când Cristi Ionescu prinde un şut bun din lovitură liberă, de la 22 de metri, iar Tătăruşanu ne mai demonstrează o dată că nu prea are reacţie la loviturile libere din apropierea careului: 1-1.

Steaua domină cu statutul ei de neînvinsă în primele nouă meciuri jucate din acest sezon al Ligii I, dar nu are consistenţă şi nici prea mare periculozitate în acţiunile de atac. Doar Gardoş prinde un şut în plin, de pe la 25 de metri, scos greu de Mutu în corner (’20), fundaşul Stelei confirmând creşterea evidentă de formă în care se află în ultimul timp. Tot Gardoş avea să devieze fericit, pentru 1-2, şutul lui Tănase de la începutul reprizei a doua (’46), iar Reghecampf îşi permite să mai pună o substanţă în eprubetă: îl bagă şi pe Neagu, tot i se reproşase că nu-l agreează pe fostul gălăţean.

Treaba pare rezolvată, Braşovul e ca un copil care se ia la trântă cu un om mare, pe care îl poate pune jos doar dacă acesta se împiedică singur.

Steaua nu s-a împiedicat până la final şi a demonstrat încă o dată că oricum ar juca şi oricât ar experimenta, chiar nu are adversar în Liga I.

UPDATE: Echipa de start a Stelei!

BRAŞOV: Mutu - Străuţ, Machado, Oltean, Cr. Ionescu - Madeira, Mateiu - I. Popa, Aganovic, Surdu - Buga

Rezerve: Bordean, Vagner, Păun, F. Tavarez, A. Cristea, Davide Dias, S. Almeida
Antrenor: Alexandru Pelici

STEAUA: Tătăruşanu - Varela, Szukala, Gardoş - Prepeliţă, Filip, Bourceanu (cpt), Pârvulescu - Tatu, Kapetanos, Tănase

Rezerve: Niţă - Râpă, Cristea, Stanciu, Piovaccari, Neagu, Popa
Antrenor: Laurentiu Reghecampf

ProSport

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE